SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Diyanet İşleri'ni Eleştirdi

0
Güncellendi - 2015-12-27 19:51:50
Diyanet İşleri'ni Eleştirdi
A- A+ PAYLAŞ

Türk Diyanet Vakıf-Sen Malatya Şubesi’nin yapılan genel kurulunda başkanlığa yeniden Ömer Apo seçilirken, genel kurulda yapılan konuşmalarda din görevlilerine sahip çıkılmadığı vurgusu yapıldı. 

Türk Diyanet Vakıf-Sen Malatya Şubesi’nin genel kurulu Öğretmenevi’nde yapıldı. Sendikanın Van Şube Başkanı Ferit Önür ile Bilal Daz’ında katıldığı genel kurulda Divan Başkanlığını Kamu-Sen İl Başkanı Akın Çelik yaptı.

Genel kurulda konuşan Türk Diyanet Vakıf-Sen Malatya Şube Başkanı Ömer Apo, “Devlet ve toplum hayatında önemli ve anlamlı yeri olan Diyanet İşleri Başkanlığında dini, sosyal içerikli kamu hizmeti vermekteyiz. Milletimizce önemsenen ve saygı duyulan bu kurum maalesef bu önemle mütenasip bir ilgi ve alaka görmediği gibi çalışanına sahip çıkmayan bir teşkilattır. Din görevlisi üvey evlat muamelesine maruz kalmaktadır. En kolay şikayet edilen, bu şikayetlerde peşinen suçlu muamelesi gören, hemen cezalandırılan ve tayini çıkartılmaktadır. Özellikle dernek başkanları, muhtar ve hatırlı seçmenlerin irade ve insaf merhametinin gölgesinde görev yapmaktadırlar. Din görevlilerimize kurumca sahip çıkılmalıdır” dedi.

Kamu-Sen İl Temsilcisi Akın Çelik ise, Türkiye’nin küresel güçlerin çeşitli isimler üzerinde Türkiye Cumhuriyeti devleti ile bir hesaplaşma içerisine olduğunu belitti.

Yapılan genel kurulda Türk Diyanet Vakıf-Sen Malatya Şubesi Başkanlığına Ömer Apo tekrar seçilirken, yönetim kuruluna Mustafa Çoban, Davut Saylan, Hüseyin Akbaba, Adem Yüksel Demirkol, Mehmet Dağhan ve Kaya Oflaz seçildiler. Denetim Kurulu’na ise İbrahim Yıldırım, Asbuzer Haskul, Mehmet Şanlı, Nurettin Yıldız ve Abdurrahman Sinan, Disiplin Kurulu’na İsmet Gökhan, Hasan Arslan, Şaban Gümüş, İlhan Dokumacı ve Naim Biçer getirildiler. Üst kurul delegeliğine de Ömer Apo, Mustafa Çoban, Davut Saylan, Hüseyin Akbaba seçildiler.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız