SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Diyarbakır Gecesine Katıldı

A- A+ PAYLAŞ

Kasım ayındaki Malatya ziyaretinde zor durumdaki Malatyaspor için İstanbul'da bir gece organize edilmesi halinde kendisinin de katılacağını belirten Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Malatya için böyle bir organizasyon yapılmadığı için bu isteğini gerçekleştiremezken, Diyarbakırspor için düzenlenen yardım gecesine katıldı.

Mövenpick Otel'de düzenlenen gecede AKP Genel Başkan Yardımcısı Abdülkadir Aksu, Tarım ve Köyişleri Bakanı Mehdi Eker, İstanbul Valisi Muammer Güler, Diyarbakır Valisi Hüseyin Avni Mutlu, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Emniyet Müdürü Hüseyin Çapkın, Diyarbakırspor Başkanı Çetin Sümer, Siirtspor Başkanı Fadıl Akgündüz ile Diyarbakırlı işadamları da hazır bulundu.

Gecede konuşan Tarım ve Köyişleri Bakanı Mehdi Eker, Diyarbakırspor'a kalıcı bir tesis yapılması için hazineye ait bin 600 dönümlük araziyi tahsis ettiklerini ancak imar problemi yaşadıklarını kaydetti. Eker, "Çok acıdır ki Diyarbakırspor'un başarısını kendileri açısından yararlı görmeyen, takıma bugüne kadar destek ortaya koymayanlar, siyasi hesaplarla bu projenin hayata geçmesine izin vermediler. İmar problemi vardı. İmar problemi çözülseydi, Diyarbakırspor kalıcı bir tesise sahip olacaktı. Belediyede
bu işler küçük hesaplarla yapıldığı için imar problemi çözülemedi. Diyarbakırspor mütevazı imkanlarla önemli bir başarı yakalamış ve bu başarı çizgisini bugün sürdürmektedir" diye konuştu.

Başbakan Erdoğan ise, İstanbul'da belediye başkanı olduğu dönemde de Diyarbakır'a gittiğini belirterek, başbakan olduktan sonra da Diyarbakır'la gönül bağlarının hiç kopmadığını söyledi. Böyle bir geceye katılmanın kendisini hüzünlendirdiğini anlatan ve "O nedenle böyle bir geceye katılmamak benim için bir hüzün vesilesi olabilirdi'' diyen Erdoğan, tüm Anadolu takımlarını önemsediğini ve onların başarısından ayrı bir heyecan duyduğunu bildirdi. Erdoğan, "Anadolu takımlarının başarısı benim için de hedeflerimin arasında. Bu bana ayrı bir heyecan veriyor." diye konuştu.

Başbakanlığı boyunca gittiği her ilde sporun durumunun
Büyük takımlar karşısında başarı gösteren Anadolu takımlarının kendilerini sevindirdiğini vurgulayan Erdoğan, spora büyük önem verdiklerini vurguladı. Erdoğan, alt yapının bir takımın başarısında büyük önem arz ettiğine dikkat çekerek, "Alt yapı dediğimiz zaman bunun yapılabilmesi için imkanlar gerekiyor. Bu imkanların yanında lokal bariyerler ortaya çıkarsa bu süreci olumsuz etkiliyor" diye konuştu.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, son yıllarda Türkiye'nin büyük spor organizasyonları ile adından söz ettirdiğini, İstanbul, İzmir ve Erzurum'da spor organizasyonları yapıldığını ifade etti. Diyarbakır'ın da bu illerden biri olması için o alt yapıya sahip olması gerektiğini vurgulayan Erdoğan, "Merkezi yönetim, belediye ve sivil toplum örgütleri ile el ele vererek bunu başarmalı. Merkezi yönetim olarak biz her şeye hazırız. Bu kadar genç nüfusa sahip olmamıza rağmen sporda istediğimiz noktaya ulaşmış değiliz. Geçmişte sadece güreşte başarı gösterirken, artık Türkiye futbol ve basketbol gibi alanlarla da başarı gösteriyor. Alt yapı yetmez; ilgi, bu da yetmez eğitim. Onun için spor okullarını kurduk" diye konuştu.

Galatasaray Spor Kulübü'nün Diyarbakır'da yatırım yaptığını dile getiren Erdoğan, şöyle konuştu;
"Bu da dayanışma anlamında önemli. Bu dayanışmaların ülkemizin değişik yerlerinde olması sporumuza ayrı bir güç katacaktır. Süper Lig'de Doğu Anadolu'da tek bir takım bile bulunmamasını yetkili makamlar olarak sorgulamalıyız. Bir ara Diyarbakırspor çok iyiydi. Ama ondan sonra gerilemeler oldu. Şimdi aynı güce yeniden kavuşması lazım. Hiçbir şeye aldırış etmeden yola devam etmek gerekir. Bazı çirkin olaylar oldu. Bu çirkin olayları kabullenmemiz mümkün değildir; koskoca Diyarbakır halkını yaftalayamaz.
Bunların hepsi bizim birliğimize, kardeşliğimize sıkılmış kurşunlardır. Biz buna fırsat vermeyeceğiz."

Başbakan Erdoğan, sporun siyasetten mutlaka uzak tutulmak sureti ile kendi safiyeti içinde bir birlik, beraberlik, kardeşlik arazisi içinde düşünülmesi gerektiğinin altını çizdi. Bir dönem kendisinin de futbol oynadığını ve futbolcu arkadaşları ile iyi hatıraları olduğunu kaydeden Erdoğan, "Aramızda en ufak bir sıkıntı olmamıştır. Hala görüşürüz. Onlar sağda solda çeşitli meşgaleleri vardır. Elbette herkesin siyasi görüşü vardır. Bunların ifade edileceği, tezahür edileceği yer spor salonları değildir.
Onun için biz o yaşananları ayaklarımızın altına alıp, toprağa gömelim ve unutalım. Bunların hepsi bir avuç gözü dönmüş kitleler. Biz kaale almadan devam edeceğiz. Bizim milli birliğimiz, kardeşliğimiz daim olmalı. Hiçbir şeye aldırış etmeden, kardeşliğimizin abide şehri olan Diyarbakır'ı asla bir zaafa uğratmamalıyız" dedi.

"Bizim Diyarbakır'la ilgili alt yapıya yönelik attığımız adım ihmale uğrayacak bir adım değildir" diyen Erdoğan, "Bizim için İstanbul neyse, Ankara neyse, Diyarbakır da odur. Fenerbahçe, Galatasaray, Beşiktaş, Trabzonspor neyse Denizlispor, Manisaspor ve Diyarbakırspor da aynıdır. Sözde, eylemle, faklı tezahür ve ırkçı yaklaşımlar sergilemek bu ülkeye, tarihimize yapılacak en büyük hakarettir. Spor kardeşliğimizin gücü olmalıdır. Sahalar küfürden arındırıldığı gibi ırkçı yaklaşımlardan da uzak tutulmalıdır. Bunu da spor camiası yöneticileri sağlayacaktır" ifadelerini kaydetti.

10 bin Diyarbakırlı genci sporla buluşturacak bir projeyi hayata geçirdiklerini anlatan Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Diyarbakır'a bir çim saha ve yüzme havuzu yaptıklarını söyledi. Erdoğan, TOKİ ile birlikte süper lig takımlarına yönelik stadyumların daha modern hale getirilmesi için çalışmalar yaptıklarını belirterek, "Diyarbakır'ın şuanki stadı ile bu işin yürümesi mümkün değil. Ben Diyarbakırspor'dan daha fazla gayret, daha fazla özveri ve başarı bekliyorum. Diyarbakır'ın çok güçlü iş adamları var. Ne Diyarbakır'a yatırım yapıyorlar, ne de Diyarbakırspor'a yardım yapıyorlar. Yapmalar,an Erdoğan, "Merkezi yönetim, bı lazım. El ele vereceğiz. Doğduğun büyüdüğün, ya da doğmasan da annen, baban orda o yüzden yap. Diyarbakır şuanda Süper Lig'de ve bir aksilik olmaması lazım" dedi.
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, molotoflu eylemlere katılan çocuklardan da bahsettiği konuşmasını şöyle tamamladı:

"Çocuklarımız eylemlere katılmasından, çocuklarımızın molotof kokteyli atmak sureti ile otobüs içindeki diğer çocukların ölmesinden yola çıkarak, gelin, el ele vererek sporla bu işi çözelim. O otobüsün kendi bindiği, bineceği otobüs olduğunun hesabını yapmıyor. Oturduğu evi yakmak neyse, otobüsü yakmak da odur. Biz hükümet olarak elimizden gelen çabayı göstermeye devam edeceğiz. Spor birleştirici, dayanışma ve inanıyorum ki temsil ettiği ilin heyecanına heyecan katan bir aktivitedir."

Gecede, Başbakan Erdoğan'a 21 numaralı Diyarbakırspor forması hediye edildi.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız