SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Diyarbakır ve Van'da 3 Şehit

0
Güncellendi - 2015-12-28 05:19:42
Diyarbakır ve Van'da 3 Şehit
A- A+ PAYLAŞ

Diyarbakır’ın Lice ilçesindeki operasyonlara İstanbul’dan takviye olarak gönderilen timin arazide yaptığı arama-tarama çalışması sırasında teröristler tarafından yola daha önceden tuzaklanan bomba patlatıldı. Patlamada 2 asker şehit oldu. 

Edinilen bilgilere göre olay, Diyarbakır-Lice karayolu üzeri 7. kilometrede bulunan Ziyarettepe mevkiinde meydana geldi. Lice’deki operasyonlara takviye olarak İstanbul Hadımköy’den gönderilen askeri tim, sabah saatlerinde arazi arama-tarama faaliyeti yürüttü. Bu sırada, teröristler tarafından daha önceden döşenen el yapımı bomba infilak etti. Patlamada, biri uzman çavuş ve biri uzman onbaşı 2 asker şehit oldu. Patlamanın ardından bölgeye çok sayıda zırhlı araçlarla askeri birlik sevk edildi. 

ŞEHİT ATEŞİ MALKARA VE TÜRKOĞLU'NA DÜŞTÜ..

Diyarbakır-Lice karayolu üzeri 7. kilometrede bulunan Ziyarettepe mevkiinde meydana gelen olayda, Lice’deki operasyonlara takviye olarak İstanbul Hadımköy’den gönderilen askeri timin, sabah saatlerinde arazi arama-tarama faaliyeti yürüttüğü sırada teröristler tarafından daha önceden döşenen el yapımı bomba infilak etti. Patlamada, biri uzman çavuş ve biri uzman onbaşı 2 asker şehit oldu. Şehit olan askerlerden Jandarma Uzman Çavuş Selim Vural’ın Tekirdağ’ın Malkara ilçesindeki baba ocağına ateş düştü. Uzman Çavuş Vural’ın babası Hasan ve Annesi Rukiye Vural’a acılı haberi Malkara Kaymakamı Osman Altın ile askeri yetkililer verdi. Acılı haberin duyulmasının ardından şehit evine çok sayıda vatandaş akın ederken, eve dev Türk bayrağı asıldı.

Şehit olan Uzman Çavuş Selim Vural’ın 3 ay önce bir erkek çocuk babası olduğu, yaklaşık 1 yıl önce uzman çavuş olmak üzere başvuruda bulunduğu öğrenildi. 

Diyarbakır’ın Lice ilçesinde, PKK'lı teröristlerin yola döşediği mayının patlaması sonucu şehit olan jandarma uzman çavuş İbrahim Bağcı’nın Kahramanmaraş'ın Türkoğlu ilçesindeki baba oacağına ateş düştü. 

Lice-Bingöl yol ayrımındaki Tavşantepe mevkisinde teröristler tarafından yola döşenen mayın, askerlerin geçişi sırasında patlatılması sonucu jandarma uzman çavuş İbrahim Bağcı ile silah arkadaşı şehit oldu.

Şehit haberi, Türkoğlu Kaymakamı Serdar Kartal, Belediye Başkanı Osman Okumuş, İl Jandarma Komutanlığı Asayiş Şube Komutanı Jandarma Yarbay Ziya Çamur ve İlçe Jandarma Komutanı Jandarma Üsteğmen Çağatay Yazıcı tarafından Cumhuriyet Mahallesi'nde ikamet eden ailesine verildi.

Haberi alan şehidin annesi Atike ile babası Bekir Bağcı ve kardeşleri sinir krizleri geçirdi. Bağcı ailesine, evin önünde hazır bekletilen sağlık görevlileri müdahale etti. Şehidin baba ocağı ise Tük bayraklarıyla donatıldı.

Oğlunun şehit haberiyle yıkılan baba Bekir Bağcı, “Vatan sağ olsun, dostlarımız sağ olsun. Kimselerin anneleri, babaları ağlamasın. Kurban olduğum Allahım, vatanım cennet olsun. Allah rahmet eylesin, nur içinde yatsın. Bir daha böyle acılar yaşanmasın. Dün öğlen üzeri 12-1 gibi görüşmüştüm. Yavrum 'Çok iyiyim' demişti. Baba beni merak etme. Babamdı, zaten babamın ismini vermiştik. Babam olarak hitap ediyorduk. Yani bu şekilde her gün görüşmeler yapıyorduk yavrumla. 'Benimle endişelenme' derdi. Ama yavrumun acısını aylar önceden hissediyordum. Kimse can vermesin, Allah acılar vermesin. Yaktın oğlum beni, bitirdin beni” dedi.

5 çocuklu ailenin ortanca oğlu, bekar ve Türk silahlı kuvvetlerinde 2 yıldır görev yapan şehit uzman çavuş İbrahim Bağcı’nın 1 ay önce izne geldiği öğrenildi.

Bağcı'nın cenazesi, yarın Türkoğlu ilçesinde düzenlenecek cenaze töreninin ardından toprağa verilecek.

VAN'DA BİR ŞEHİT..

Van’ın Erciş ilçesinde, güvenlik güçleriyle PKK’lı teröristler arasında çıkan çatışmada şehit olan Astsubay Başçavuş Ahmet Çelik'in cenazesi memleketine uğurlandı. 

Erciş ilçesinde bir evde PKK'lıların bulunduğu duyumu üzerine yapılan operasyonda çatışma çıktı. Çıkan çatışmada Astsubay Başçavuş Ahmet Çelik şehit olurken, Binbaşı Murat Acar, Uzman Çavuş Fahri Aslan ve Başçavuş Hakan Özbek yaralandı. Yaralı askerler Erciş Devlet Hastanesine kaldırılırken, şehit olan Çelik için Jandarma Pilot Yarbay Yusuf Turgut Kışlası Helikopter Filo Komutanlığında uğurlama töreni düzenlendi. Van Valisi İbrahim Taşyapan ve askeri erkanın katıldığı törende şehit Çelik, okunan dualarla memleketi Balıkesir’e uğurlandı. Törene sağlık görevlilerinin gözetiminde katılan nişanlısı Sevilay Dönmez ile nişanlısının annesi Emine Dönmez, gözyaşlarına boğuldu. Dönmez ve annesi şehit ile birlikte askeri uçağa binerek uğurlandı.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız