SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Diyarbakır'da Öldürülen Üniversiteli Toprağa Verildi

0
Güncellendi - 2017-03-24 02:06:03
Diyarbakır'da Öldürülen Üniversiteli Toprağa Verildi
A- A+ PAYLAŞ

  • Nevruz mitinginde öldürülen İnönü Üniversitesi öğrencisi Eskimalatya'da toprağa verildi.

Diyarbakır'da Nevruz gösterisinin yapıldığı alana girmek isteyen ve polise bıçakla saldırdığı iddiasıyla öldürülen İnönü Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Müzik Bölümü öğrencisi Kemal Kurkut'un cenazesi Malatya'da toprağa verildi.

Aslen Adıyamanlı olduğu ve ailesiyle birlikte Eskimalatya'da oturduğu öğrenilen gencin cenaze törenine HDP Tunceli Milletvekili Alican Önlü ile Adıyaman Milletvekili Behçet Yıldırım'da katıldı. Battalgazi İlçesi Toptaş Mahallesi mezarlığına defnedilen Kemal Kurkut (alttaki fotoğrafta) ile ilgili olarak HDP Tunceli Milletvekili Alican Önlü yaptığı konuşmada, " Kemal de herkes gibi bir sevinci, bir bayramı yaşamak istedi. Ama hepimize gördükleri gibi Kemal’e de bunu çok gördüler. Neymiş çantası varmış da, kitleye doğru koşup ‘Patlatacağım’ diye bağırıyormuş. Bu kadar riyakarlık olamaz." iddiasında bulundu.

HDP Adıyaman Milletvekili Behçet Yıldırım ise "Avrupa’ya demokrasi dersi vermeye kalkanlar, bizlere demokrasiyi böyle gösteriyorlar. Bu olayın peşini bırakmayacağız. Kemal’i katledenler mutlaka cezalandırılacak." dedi.

Bu orada Kurkut’un amcası Yusuf Kurkut, cenazelerini almadan önce Battalgazi Belediyesi’nden taziye çadırı ve cenaze taşıma aracı ayarladıklarını ancak daha sonra taziye çadırının verilmediğini ayrıca, cenazenin defni için Karahan Mahallesi Kırklar Mevkii'ndeki mezarlığa defnetmek istediklerini, SİT alanı gerekçesiyle verilmediğini de belirtti. Amca Kurkut bunun üzerine cenazenin Toptaş Mahallesi'ndeki mezarlığa defnettiklerini iddia etti.

DİYARBAKIR VALİLİĞİ'NİN AÇIKLAMASI..

Bu arada, Diyarbakır Valiliğinden konuyla ilgili yapılan açıklamada, “Bağlar ilçesi Nevruz Park alanında gerçekleştirilecek olan Nevruz etkinlikleri miting alanına girmeye çalışan sırt çantalı bir şahıs, alanın güvenliğini sağlamakla görevli güvenlik kuvvetlerince aranmak istenmiştir. Ancak şahıs kendini aratmak istememiş, ‘Çantamda bomba var hepinizi öldüreceğim’ diyerek güvenlik güçlerine bıçaklı saldırıda bulunmuş ve etkinliğin yapılacağı yöne doğru koşmaya başlamıştır. Şahıs, güvenlik güçlerinin tüm uyarılarına rağmen elindeki bıçağı atmamış ve alana doğru koşmaya devam etmiştir. Söz konusu şahsın canlı bomba olma ihtimali değerlendirildiğinden ve alanda bulunan katılımcıların can güvenliği göz önünde bulundurulduğundan dolayı, arama noktasında görevli güvenlik güçlerince müdahale edilmiştir. Meydana gelen olay sonrasında yaralanan ve etkinlik alanına çağrılan ambulans ile hastaneye kaldırılan şüpheli şahıs, hastanede yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamayarak hayatını kaybetmiştir. Konuyla ilgili olarak Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığınca çok yönlü inceleme başlatılmıştır” denildi.

Diyarbakır Valisi Hüseyin Aksoy, katıldığı bir programda, Cumhuriyet Başsavcılığının, olayla ilgili soruşturma başlattığını belirtti.

SAVCILIK SORUŞTURMA BAŞLATTI..

Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığı, dün merkez Bağlar ilçesinde Nevruz kutlamasının düzenlendiği alana sırt çantasıyla girmeye çalıştığı ve üzerini aratmayıp, “Çantamda bomba var hepinizi öldüreceğim” diyerek güvenlik güçlerine bıçaklı saldırıda bulunduğu iddiasıyla Kemal Kurkut'un vurularak öldürüldüğü olaya ilişkin soruşturma başlattı.

Diyarbakır, iha- malatyahaber.com- Yeni Malatya Gazetesi

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

11 yorum yapılmış

  • mehmet (6 yıl önce)
    Suçsuz yere öldüğü anlaşılmıştır terör hepimizin başının belası allah teröristlerin ve bunlara destek çıkanların belasini versin...
    0
    0
    Yanıtla
  • Ensar (6 yıl önce)
    Ölümün hiç bir zaman ırkı olmaz. genç yaşta vuruldu belediye ne cenaze aracı ne de çadır verdi.devlet kendine bi düşman daha kazandırdı.Sonrada diyarbakır valiliği açıklama yaptı üzücü olay diye.
    0
    0
    Yanıtla
  • mehmet (6 yıl önce)
    Bu coçuğun nasil bi halde öldürüldü ğünü gormeden gereksiz yorumlar yazmişsiniz
    0
    0
    Yanıtla
  • mehmet (6 yıl önce)
    diyarbakir senin sucsuz olduğunu biliyor..üstünde elbisen yokken bomba var dediler belkide cenazene bu iftiradan dolayi saygi göstermediler
    %0
    %100
    Yanıtla
  • Enes (6 yıl önce)
    Diyarbakir da oldurulen terorist diyecektiniz heralde baslikta
    0
    0
    Yanıtla
  • israfil çatalkaya (6 yıl önce)
    Kardeşim senin o gün oradaki işin ne kim o şekilde sana yap dedi polisin sınırını mı zorla dediler kimse kusura bakmasın Devlet Devletliğini polis polis liğini yapacak ,Bizim sıkıntımız Devlet Devletliğini , polis polisliğini , Savcı savcı lığını , Hakimde hakimliğini yaparsa biz Türkiye oluruz ..
    0
    0
    Yanıtla
  • malatyalıtürk (6 yıl önce)
    inönü üniversitesinde okuyor malatyada battalgazide yaşıyor. memleket adıyaman ama diyarbakır bağlar ilçesinde nevruz kutlamasına katılıyor. cenazeyede sadece hdp geliyor. işte hdp yine bir gencin beynini yıkamış dağa götüremeyince faşist biz oluyoruz
    0
    0
    Yanıtla
  • MURAT (6 yıl önce)
    Kendi düşen ağlamaz kardeşim. Olağanüstü hal kapsamında: çantamda bomba var diye bağırıp polisin üzerine gidersen olacağı budur, Avrupada böyle bir durum olsa oradaki tüm topluluk polis tarafından katledilirdi. Buna şükür deyip otursunlar. Dua etsinler ki defin için mezarlıkta yer bulabilmişler. Avrupada olsaydı bunların cenazeleri için toplanmalarına dahi izin verilmez atlarla eşeklerle it ve köpeklerle defin için toplanan halkın üzerine saldırır bir sürü ölü ve yaralı olurdu.Oysa bu hükumet terörist ve yanlılarına (bir an önce onları bu yoldan döndürmek için) çok yumuşak davranıyor. Herkes yerini ve haddini bilsin...VeSSelam...
    0
    0
    Yanıtla
  • murat (6 yıl önce)
    adıyamanlıysa adıyaman'a defnedilsin.
    0
    0
    Yanıtla
  • ali tüfenkçi (6 yıl önce)murat isimli kullanıcı yorumuna
    aynen katılıyorum hemşerim
    0
    0
    Yanıtla
  • Ne gereksiz bir yorum.
    0
    0
    Yanıtla