SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Diyarbakır'da Tören Düzenlendi

0
Güncellendi - 2016-01-11 15:22:51
Diyarbakır'da Tören Düzenlendi
A- A+ PAYLAŞ

Diyarbakır’ın Sur ilçesinde teröristlerle girdiği çatışmada şehit düşen özel harekat polisi Buhari Ağçelik’in naaşı düzenlenen cenaze töreninin ardından memleketine uğurlandı. Törene katılan şehidin 3 aylık eşi gözyaşlarına boğuldu.

ŞEHİDİN ANNESİ, EŞİ VE KARDEŞİ OKUNAN DUALARIN ARDINDAN SİNİR KRİZİ GEÇİRDİ. (BURAK EMEK/DİYARBAKIR-İHA)

Sokağa çıkma yasağının sürdüğü Sur ilçesinde dün teröristlerle girdiği çatışmada ağır yaralanan ve kaldırıldığı hastanede yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamayarak, şehit düşen özel harekat polisi Buhari Ağçelik için cenaze töreni düzenlendi. Diyarbakır Emniyet Müdürlüğü önünde düzenlenen törene Vali Hüseyin Aksoy, Cumhuriyet Başsavcısı Ramazan Solmaz, Emniyet Müdürü Adnan Taşdan, askeri erkan, şehidin annesi Aynur, kardeşi Nasuhi ve eşi Özlem Ağçelik ile yakınları katıldı.

Tören şehidin naaşının cenaze aracından alınarak katafalka konulmasıyla başladı. Daha sonra şehidin özgeçmişi okunurken, 3 aylık evli olduğu öğrenildi.

Ardından konuşan Emniyet Müdürü Adnan Taşdan, aziz şehidin ettiği yemine ve giydiği üniformaya layık olduğunu belirterek, “Şuanda mertebelerin en yücesine yetiştin. Geride bıraktığın eşin ve yakınların bundan sonra bize emanettir. Gözün arkada kalmasın. Bugün bu vesile ile hiçbir şekilde bizi bu yoldan çeviremeyecekler. Cumhuriyetimizin ve her türlü şartta kanun hakimiyetini sağlamak için mücadele etmeye devam edeceğiz” dedi.

ŞEHİDİN EŞİ ÖZLEM BUHARİ, YAKINLARININ YARDIMIYLA YÜRÜDÜ. (BURAK EMEK/DİYARBAKIR-İHA)

Daha sonra şehit için dualar okunurken, şehidin eşi Özlem ve annesi Aynur ile yakınları gözyaşlarına boğuldu.

Törenin ardından meslektaşları tarafından tekbir ve salavatlarla omuzlanan şehidin naaşı, bindirildiği cenaze aracı ile memleketi Malatya’ya gönderildi.

Kaynak : İha

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

4 yorum yapılmış

  • bededensel engeliler derneği Malatya şube (8 yıl önce)
    BEDENSELENGELİLERDERNEĞİ MALATYA ŞUBESİ OLARAK İNSANLIĞIN AMANSIZ DÜŞMANI OLAN TERÖRBELASINA ALLAH IN KAHHAR SIFATNIN TEZ ZAMANDA ERİŞMESİNİ DİLYORUZ dünyanın süper güçlerinin yanı başımızda olan Suriye’nin hava sahasını güreş minderi gibi görüp orada güçlerini sergiliyor ve terör ile mücadele adı altında aç sefil çaresiz sivilleri bombalıyor ama asıl amacının ise güç mücadelesi olduğunu bu olaylar olurken Türkiye de ise terörün Türkiye’nin ekonomisini sosyal hayatın insan ilişkilerini yok etmeye doğru İlerlediği’ni asker polis sivil demeden nice canların yitip gitmesine sebep Olduğu’nu bu amansız mücadelede yetmiş sekiz milyon vatan evladı olarak ‘tek ses tek yürek olmalıyız bu bizim yegâne vatandaşlık görevimiz bedensel engeliler Malatya şubesi olarak terörü nefret ile kınıyoruz. Dernek başkanı AHMET İLHAN (gelin dostlar bir olalım bir olalım iri olalım iri olalım diri olalım)
    0
    0
    Yanıtla
  • Hasan Öcal (8 yıl önce)
    Allah Rahmet Eylesin
    0
    0
    Yanıtla
  • Fikri (8 yıl önce)
    Allah gani gani rahmet eylesin. Nur içinde yatsın. Geride kalanlarına sonsuz sabır versin.
    0
    0
    Yanıtla
  • ABDULLAH (8 yıl önce)
    ALLAH AİLESİNE SABIRLAR İHSAN EYLESİN MALATYAMIZIN VE TÜRKİYENİN BAŞI SAGOLSUN MEKANI CENNET OLSUN İNŞALLAH...
    0
    0
    Yanıtla