SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Diyarbakır'daki Saldırı Soruşturuluyor

0
Güncellendi - 2016-04-01 22:26:19
Diyarbakır'daki Saldırı Soruşturuluyor
A- A+ PAYLAŞ

Diyarbakır’da bomba yüklü araçla yapılan saldırıya ilişkin soruşturma başlatıldı.

Konuya ilişkin Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığı’nca yazılı açıklama yapıldı. Açıklamada, “Bağlar ilçesi Bağcılar Mahallesi 1216. Sokak’ta meydana gelen bomba yüklü araç ile saldırı sonucu 7 polisimiz şehit olmuş 15 polis ile 12 sivil olmak üzere toplam 27 vatandaşımızın yaralandığı olayla ilgili olarak Cumhuriyet Başsavcılığımızca soruşturma başlatılmıştır. Cumhuriyet Başsavcılığımızca şehitlerimizin otopsilerinin tamamlandığı, olay yeri keşfi yapıldığı, olay tanıklarının tespitine çalışıldığı, olaya ilişkin görüntüler üzerinde incelemeler yapılarak, olayı gerçekleştiren fail ya da faillerin yakalanmasına yönelik çalışmaların devam ettiği, soruşturmanın Cumhuriyet Başsavcısı nezaretinde 2 Cumhuriyet Başsavcı Vekili ve 2 Cumhuriyet Savcısı tarafından yürütüldüğü, Cumhuriyet Başsavcılığımızca yürütülen 2016/10004 numaralı soruşturma titizlikle çok yönlü olarak devam etmekte olup, soruşturmanın safahatı ve sonucu hakkında kamuoyuna ayrıca bilgi verileceği, kamuoyuna saygıyla duyurulur” denildi.

Diyarbakır'da 7 polisin şehit olduğu bombalı saldırıya ilişkin 9 kişi gözaltına alındı. Diyarbakır'da dün polis aracına yapılan saldırıyla ilgili 9 kişi gözaltına alındı. Saldırıda ayrıca 300 kiloluk bomba kullanıldığı öğrenildi.

PKK ÜSTLENDİ

Diyarbakır’da dün polisleri taşıyan servis aracına bomba yüklü araçla yapılan saldırıyı, terör örgütü PKK üstlendi.

Diyarbakır’ın merkez Bağlar ilçesinde dün polisleri taşıyan servis aracına bomba yüklü araçla yapılan, 7 polisin şehit olduğu, 15 polis ve 12 vatandaşın yaralandığı saldırıyı terör örgütü PKK üstlendi. Terör örgütü, saldırının, örgütün silahlı kanadına bağlı “Şehit Şevger İntikam Timi” tarafından yapıldığını duyurdu.

ŞEHİTLER MEMLEKETLERİNE UĞURLANDI..

Diyarbakır’da bomba yüklü araçla yapılan terör saldırısında şehit düşen polislerin naaşları, memleketlerine uğurlandı. Şehitler için yapılan törene, Başbakan Ahmet Davutoğlu ile beraberindeki başbakan yardımcıları ve bakanlar da katıldı.

Diyarbakır’ın merkez Bağlar ilçesinde bomba yüklü araçla yapılan terör saldırısında şehit düşen polis memurları Alper Zor, Nejdet Alıcı, Fatih Mehmet Ertuğrul, Mustafa Yiğitalp, Serkan Talan, Mustafa Karakaya ve İlyas Kaygusuz için cenaze töreni düzenlendi. 8. Ana Jet Üs Komutanlığında basına kapalı gerçekleştirilen törene, Başbakan Ahmet Davutoğlu, eşi Sare Davutoğlu, Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Süleyman Soylu, İçişleri Bakanı Efkan Ala, Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı, Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu ve Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım, Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz, Kültür ve Turizm Bakanı Mahir Ünal, AK Parti milletvekilleri, askeri ve mülki erkan ile şehitlerin yakınları katıldı.

Şehitlerin cenazelerinin Diyarbakır Asker Hastanesi’nden alınıp, 8. Ana Jet Üs Komutanlığı'na getirilmesi ile başlayan törende, şehitler için dua edildi.

Törenin ardından, şehitler Alper Zor, Nejdet Alıcı, Fatih Mehmet Ertuğrul ve Mustafa Yiğitalp’in naaşı Ankara’ya, Serkan Talan’ın naaşı Hatay’a, Mustafa Karakaya’nın naaşı Erzurum’a, İlyas Kaygusuz’un naaşı ise Bursa’ya gönderildi.

Diyarbakır- iha

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız