SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Diyarbakır'ın Cezası 1 Maça İndi!

A- A+ PAYLAŞ

Futbol Federasyonu Tahkim Kurulu, Diyarbakırspor'a verilen 2 maç saha kapatma cezasını 1'e indirdi. 1 maçlık bu cezanın hakem Özgüç Türkalp'in fiili saldırıya uğrayarak dövülmesi ile ilgili olduğu belirlendi. PFDK, Kayseri Erciyes maçında bazı yöneticilerin sözlü olarak hakem Yunus Yıldırım'ı protesto etmeleri nedeniyle Malatyaspor'a 1 maç saha kapatma cezası vermiş, Malatyaspor bu ceza için Tahkim Kurulu'na itiraz etmiş, ancak bu itiraz kabul edilmemişti. Malatyaspor, ceza maçını Adana'da Gençlerbirliği ile oynayıp 3-1 kaybetmişti. Bu arada, Diyarbakır'a verilen 2 maçlık cezadan 1'inin, seyircisiz oynanan maçta tribüne usulsüz seyirci alınması olmasından kaynaklandığı belirtilirken, Diyarbakırspor'un bu cezaya "Fenerbahçe ile Malatya'da oynadığımız maça da Malatya Gençlik ve Spor Müdürlüğü aynı sayıda seyirci almıştı" diye itiraz ettiği de öğrenildi. Bu itiraz doğrultusunda, bu konudaki saha kapatma cezası kaldırılıp, para cezasına çevrildi.

2 MAÇ 1 MAÇA İNDİ!..
Kurulun bugün yapılan toplantısında, Profesyonel Futbol Disiplin Kurulu'nun (PFDK), seyircisiz oynanan Sivasspor maçında ''Hakemlere yönelik toplu tecavüz'' ve ''Stada seyirci alınması'' gerekçeleriyle 2 maçla cezalandırdığı Diyarbakırspor'un itirazı görüşüldü.

Diyarbakırsporlu yöneticilerin hakemlere karşı küfürlü hakaretleri ve fiili saldırıları nedeniyle verilen 1 maçlık cezayı onayan Tahkim Kurulu, stada seyirci alındığı gerekçesiyle verilen 1 maçlık cezayı ise isabetsiz buldu. Kurul, bu cezayı 20 bin YTL para cezasına çevirdi.

Tahkim Kurulu'nun gerekçeli kararında, onaylanan 1 maçlık cezayla ilgili, ''Diyarbakırspor Kulübü yöneticileri tarafından müsabaka hakemlerine karşı çok ağır küfürler, hakaretler savrulduğu, bununla da yetinilmeyerek, bir idarecinin orta hakemi yumrukladığı anlaşılmıştır. Bunların son derece ağır fiilleri oluşturduğu tartışmadan uzak olup, esasen, emsal kararlarımız dikkate alındığında 1 maç saha kapatmanın çok daha üstünde ve ağır cezayı gerektirdiği aşikarsa da kurulumuzun cezayı artırma yetkisi bulunmadığından, cezanın bu şekilde onanması zorunlu olmuştur'' ifadeleri dikkati çekti.

Tahkim Kurulu'nun bu kararı sonucu, Galatasaray maçını İzmir'de oynayacak olan Diyarbakırspor, ligin 31. haftasındaki Kayseri Erciyesspor maçını ise sahasında yapacak.

Futbol Federasyonu Profesyonel Futbol Disiplin Kurulu (PFDK), ''Seyircisiz oynama cezası bulunmasına karşın Sivasspor maçında stada seyirci alarak talimatlara aykırı davrandığı'' gerekçesiyle 1 maç ve ''Yöneticilerinin hakeme yönelik toplu tecavüzü'' nedeniyle 1 maç olmak üzere Diyarbakırspor'a toplam 2 maç saha kapatma cezası vermişti.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız