SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Diyarbakırspor'un Başkanı Kızdırdı!

A- A+ PAYLAŞ

Malatyaspor Genel Sekreteri ve Basın Sözcüsü Ali Cengiz, Diyarbakırspor Kulüp Başkanı Adnan Öktüren’in medyaya yansıyan demeçlerine tepki gösterdi. Cengiz, Öktüren’in gerçeği yansıtmayan beyanlarda bulunduğunu belirterek, özellikle yönetici konumunda olanların "demeçlerine dikkat etmeleri ve kitleleri birbirine düşürmekten kaçınmaları gerektiğini" söyledi.

Diyarbakırspor Kulüp Başkanı Adnan Öktüren, gazetelere yansıyan demecinde şöyle dedi:

“Bazı kendini bilmez Malatyasporlu yöneticiler, Diyarbakırspor'la olan dostluklarına gölge düşürdüler. Taraftarlarımıza yapılanları camia olarak unutmayacağız. Unutmamızda mümkün değildir. Kendilerini çok akıllı zannedenler, çok büyük bir dostlarını kaybettiler. Böyle olmamalıydı. Ayrıca takım olarak biraz daha iyi olmalıydık….”

Bu açıklamaya karşı Cengiz yaptığı açıklamada şunları söyledi:

“16 Mart Pazar günü İnönü Stadı’nda oynanan Malatyaspor-Diyarbakırspor maçında yaşananları bir kez daha kamuoyuna anımsatmak istiyoruz. Burada yineleyeceklerimiz bizim uydurduğumuz iddialar değil gerek yayıncı kuruluş gerek Emniyet yetkililerinin kamera kayıtları ve temsilci raporları ile o gün statta maçı izleyen binlerce insanın tanıklığıyla teyit edilebilir.

Malatyaspor ile Diyarbakırspor gerek Süper Ligde gerek 1. Ligde sayısız maç oynadılar. Bu maçlarda bir sorun yaşandığına dair kayıt bulunmuyor. O kadar ki her iki takımın seyircisi bir arada maç izleyecek kadar dostane yaklaşım içerisinde oldular.

Pazar günü maalesef tersini yaşadık. Diyarbakır seyircisini bizim seyircimiz alkışla karşıladı. Onlar ne yaptılar? 20. dakikadan başlayarak Malatyaspor’a küfür ettiler, seyircimize taş attılar, Malatya’mıza hakaret ettiler. Bereket seyircimiz büyük bir olgunluk örneği gösterip, bir-iki olumsuz örnek dışında, tahriklere kapılmadı, alkışla bunu yapanları protesto etti.

Maç sonunda Diyarbakır seyircisi 50 koltuk ve lavaboları kırdı, futbolcuları seyircimize spor ahlakına yakışmayacak düzeyde çirkin hareketler yaptı.

Tüm bunlar, federasyon temsilcilerinin gözleri önünde oldu; yapılanlar yayıncı kuruluş ve güvenlik kameralarında yer aldı.

Sayın Öktüren “kendini bilmez”, “kendilerini çok akıllı zanneden” Malatyaspor yöneticilerinden bahsediyor. Biz kendimizi akıllı sanmasak da kendimizi biliyoruz. Sporun ruhuna gölge düşürecek davranışlardan imtina ediyoruz. Başta başkanımız Sayın İlhan Kavuk ve değerli yönetim kurulu üyelerimiz bu hususta o kadar hassas ki, göreve geldiğimiz günden bu yana bir tek tahrik edici, ortamı gerici demecimize rastlayamazsınız.

Yalnız, Diyarbakırspor Kulübünde “kendini akıllı zannedenlerin” ve “bu işten anlamayanların” olduğunu gözümüzle gördük. Diyarbakırspor seyircilerinin neden maça dakikalar kala içeri alındığını bu vesileyle kamuoyunun dikkatine sunuyoruz:

Türkiye Futbol Federasyonunun belirlediği esaslara göre, ev sahibi takımlar misafir takımlara stat kapasitesinin %5’i oranında yer ayırmak zorundadır. Misafir takım maçtan 24 saat öncesine seyircisi için yer talebinde bulunduğuna dair yazıyı ev sahibi takıma göndermek zorundadır. Bize maçtan 1 gün öncesine kadar böyle bir yazı ulaşmadı.

Ayrıca Turkcell Süper Lig, Bank Asya 1. Lig, Fortis Türkiye Kupası ve Futbol Federasyonunun uygun gördüğü diğer kategorideki maçlardan önce, maçın oynanacağı sabah Eşgüdüm Toplantısı yapılır. Bu toplantıda Federasyon Temsilcisi misafir takıma seyirci talepleri olup olmadığını sorar. Nitekim Diyarbakırspor maçının eşgüdüm toplantısında da bu rutin soru yöneltildi ve Diyarbakırspor temsilcisi “hayır, seyircimiz için yüzde 5 talebinde bulunmuyoruz, seyirci organizasyonumuz yoktur” yanıtını verdi. Buna başta Federasyon Temsilcisi olmak üzere toplantıya katılan tüm yetkililer şahittir.

Ancak maça dakikalar kala bir grup Diyarbakırspor taraftarının kendi olanaklarıyla Malatya’ya geldikleri anlaşıldı. Diyarbakırspor Kulübü bizden yer istedi. Biz önce durumu Federasyon Temsilcisine ilettik. Kendisi bu dakikadan itibaren yetkinin ev sahibi kulüpte olduğunu söyledi ki biz de statünün bu yönde olduğunu biliyorduk. İyi niyet gösterip, Diyarbakırspor Kulübünden %5 kontenjan talebini beyan eden bir dilekçe istedik. Önce bu dilekçeyi ne hikmetse vermek istemeyen Diyarbakırspor yönetimi daha sonra dilekçeyi tarafımıza verdiler. Biz de bu doğrultuda seyircilerini içeri aldık.

Kamuoyunun şunu bilmesinde özellikle yarar görüyoruz: Biz seyircilerin maçta yaptıklarını psikolojilerine bağlıyoruz. Seyirci, tüm bu statüleri, prosedürleri bilmeyebilir. Ama yönetici pozisyonunda olanların kamuoyunu yanıltıcı, kitleleri şiddete teşvik edici demeçlerini hiçbir şekilde onaylamıyoruz. Malatya ve Diyarbakır kentleri sadece sportif anlamda değil her anlamda işbirliği içerisinde olan ve olmaya da devam edecek 2 kardeş şehirdir. Hiç kimsenin gücü bu dostluğu yıkmaya yetmeyecektir. Bu demecin Başkan Sayın Öktüren’in, sadece kaybetme psikolojisiyle verdiği bir demeç olduğuna inanmak istiyoruz.

Kamuoyuna saygıyla duyurulur.”

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız