SON DAKİKA
SON DEPREMLER

'Diyet Ödüyorlar'

A- A+ PAYLAŞ

Saadet Partisi İl Başkanı Mehmet Asiltürk, savcılık tarafından tamamlanan imar yolsuzluğu iddianamesi ile ilgili olarak “Kul hakkı, yetim hakkı yiyenler eninde sonunda mutlaka hak ettiği cezayı bulacaklar. Bunlar mutlaka cezasını bulmalı ki, bir dahaki sefere de başkalarına örnek olsunlar” dedi.

11 Temmuz’da Ankara’da büyük kongrelerini yapacaklarını belirten Asiltürk, AKP’nin ‘milli görüşçü’ bir parti olmadığını da savunarak “AKP, yaptıklarıyla, eylemleriyle milli görüşçü olmadıklarını ortaya koymuştur. Gerçek bir milli görüşçü, Büyük Ortadoğu Projesi’nin eşbaşkanı olmazdı. Halkımız gerçek milli görüşçü yani Türk malı ile Çin malının farkına varacaktır” diye konuştu.

SP İl Başkanı Mehmet Asiltürk, Lalezar Lokantası'nda düzenlediği basın toplantısında SP'nin Ankara'da 11 Temmuz'da yapacağı kongre hakkında bilgi verdi. Kongrelerinin 'Kongreden iktidara" sloganı ile yapılacağını belirten Asiltürk, "Türkiye'de siyaset tıkanmıştır. Siyaset gerilimden beslenir olmuştur. Hükümet ve ana muhalefet gerilim siyaseti yapıyor" dedi.

SP olarak erken bir genel seçime hazır olduklarını belirten Asiltürk, Anayasa Mahkemesi'nin Anayasa Değişiklik Paketi ile ilgili olumsuz karar vermesi durumunda hükümetin baskın seçime gideceğini belirterek, "Biz AKP'nin ekmeğine yağ sürülmemesini istiyoruz. AKP, değişiklik iptal edilirse, mağduriyeti oynayarak halktan oy isteyecektir" şeklinde konuştu. Asiltürk, AKP’nin milli görüş çizgisinden tamamen uzak olduğunu kaydederek şunları söyledi:

“Kendisini milli görüşçü gibi gösteren ama yaptıklarıyla eylemleriyle ülkede yapılanların ülke menfaatine olmadığı, milli görüşçü olmadıklarını da ortaya koyuyor. Ayrıca gerçek bir milli görüşçü, Büyük Ortadoğu Projesi’nin eşbaşkanı olmazdı. İmam hatip mezunu bir insanın milli görüşe yakınlık gösterme adı altında milli bir ekonomi politikası izlemek yerine Kemal Derviş modelini devam ettirmezdi. Ülkedeki gelir adaletsizliği, Cumhuriyet tarihinde ilk kez bu kadar dengesiz olmuştur. Borçla, ithalata dayanan sanal bir büyüme milli ekonomide yoktur. Madem ülkede yüzde 11 gibi bir büyüme var o zaman işsizliğinde azalması gerekiyordu. Halkımız milli görüş anlamında Çin malı ile Türk malını, yani taklit ile gerçeğini ayıracaktır.”

İmar iddianamesinin tamamlanmasıyla ilgili bir soruyu yanıtlayan Asiltürk, yapılan işlemlerin suç olduğunu herkesin bildiğini söyledi. Kul hakkı, yetim hakkı yiyenlerin eninde sonunda hak ettiği bulacağına inandığını ifade eden Asiltürk, “Ben daha önceki açıklamalarımda da söylemiştim, Sayın Başbakan’ın Adana için yargıya olan çağrısını buradaki yargı mensuplarının da dikkate alarak gereğini yapması yönünde açıklamalarda bulunmuştum. Olmayan tapu üzerinde ruhsat alınmasını, arsa bağışı varmış gibi gösterilip esasında bağışlanmadığının suç olduğunu bilmek için hukukçu olmaya gerek yok. Bugün alınan kararda suçların gerçek yüzü ortaya çıkıyor. Kul hakkı, yetim hakkı yiyenler eninde sonunda mutlaka hak ettiği cezayı bulacaklar ve bulmalılar da, çünkü bir dahaki sefere örnek olsunlar” ifadelerini kullandı.

Asiltürk, Altın Kayısı Oteli’nin satılmasının ardından alınan yoğunluk ve arkasında başlanan inşatla ilgili bir soruya da şu yanıtı verdi:

“AKP’nin yerel seçimlerde Saadet Partisi’nin adayı karşısında çok zorlandığını ve bir milletvekilinin de bu zorlanma için “Çok uçuk bir rakamla seçimi kazandık’ dediğini biliyoruz. Ve sanırım şimdi bu seçimlerin diyetlerini ödüyorlar. Bu paralar birilerinden toplandı. Kazandıktan sonra da bu diyetler ödenmeliydi ve sanırız şimdi bu diyetler ödeniyor. Altın kayısıyı aldıktan sonra satın alanlar, belediye ek 2 yoğunlukla başvurdu ve imar komisyonunda partimizin üyesinin çabalarıyla engellendi, ancak sayımız dörde düşünce biz komisyonda yer alamadık ve onlar da yoğunluğu 1.50’ye düşürüp AKP’lilerin oylarıyla aldılar. Şimdi orada arka tarafta inşaat başladı. Bu işler önceden görüşülmüş, konuşulmuş, onun için oraya çok para verip almışlar.”

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız