SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"DMA'dan Sonra Su Arızası Azaldı"

0
Güncellendi - 2017-06-16 17:49:50
A- A+ PAYLAŞ

Malatya’da içme suyu ve kanalizasyon alt yapısında büyük yatırımları hayata geçiren Malatya Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi Genel Müdürlüğü (MASKİ), merkez mahallelerinde hayata geçirdiği Ölçülebilir Alt Bölge yatırımları ile su ve kanalizasyondaki arızaları sıfır denebilecek düzeye düşürdü.  DMA yatırımlarının tamamlandığı Fırat ve Çöşnük mahallelerinde geçtiğimiz yılın Nisan ayında 16 arıza meydana gelirken 2017 yılında bu sayı 1’e düştü.

Ölçülebilir Alt Bölge (DMA) kapsamında Malatya genelinde şebeke hatlarının 100 yıl dayanıklı DUKTİL borularla yenileme çalışmaları yapılıyor. Fırat – Çöşnük Mahallelerinde maliyeti 5,2 milyon TL olan 16 bin 189 metrelik içmesuyu Ölçülebilir Alt Bölge (DMA) çalışmaları tamamlandı. Ayrıca 1 adet debimetre vana odası ve 850 adet abone bağlantı çalışması yapıldı.

Dr. Özdemir: Malatya’ya modern ve sağlam bir alt yapı kuruyoruz

Genel Müdür Dr. Özgür Özdemir: “Çalışma prensibimizde önceliğimiz vatandaş memnuniyetidir. Bizler Ölçülebilir Alt Bölge çalışmalarıyla arıza sayısını minimuma düşürerek vatandaşımızı memnun etmeyi hedefliyoruz. Fırat – Çöşnük Mahallelerinde 2016 yılında başladığımız Ölçülebilir Alt Bölge (DMA) çalışmalarımızı 2017 yılı Mart ayının başında tamamladık. Çalışmalara başladığımız 2016 yılı Mart ayında oluşan arıza sayısı 16 iken 2017 Mart ayında 4’e düştü. 2016 Nisan ayında gelen arıza sayısı 13 iken 2017 Nisan ayında 1’e düştü. Böylece çalışmalarımızın başındaki hedefimize ulaşmış olduk. Ayrıca arıza sayılarının azalması Malatya’mıza ekonomik anlamda da katkı sağlıyor. Arızaları çözüme kavuşturarak sağlam ve modern altyapı çalışmalarımıza daha güçlü yatırımlar yapıyoruz. Altyapı çalışmalarımız hız kesmeden devam ediyor. İşlerine dört elle sarılan gecesini gündüzüne katan ekip arkadaşlarıma teşekkür ediyorum.” dedi.

Bülten- Yeni Malatya Gazetesi- malatyahaber.com

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

3 yorum yapılmış

  • EROL (6 yıl önce)
    Siyasi düşünmez kaçak su şebekelerini çökertirseniz Malatya da sular hiç kesilmez.
    0
    0
    Yanıtla
  • Hilal (6 yıl önce)
    Ramazan günü militti susuz bırakmanız ne oluyor.oda hizmete dahilmi.
    0
    0
    Yanıtla
  • hevi (6 yıl önce)
    Ismarlama haberin dibini yapmışsınız.yayıncılık ilkeniz ile bağdaşmıyor.
    0
    0
    Yanıtla