SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Doç.Dr. Aksoy Toprağa Verildi

0
Güncellendi - 2015-12-28 02:56:45
Doç.Dr. Aksoy Toprağa Verildi
A- A+ PAYLAŞ

Memleketi Gaziantep'te vefat eden İnönü Üniversitesi Eğitim Fakültesi eski öğretim üyelerinden Tarihçi Doç.Dr. Numan Durak Aksoy'un cenazesi düzenlenen törenle toprağa verildi.

İnönü Üniversitesi'nde 1993'ten 2014 Haziran'ına kadar görev yapan, geçtiğimiz yıl Gaziantep Üniversitesi Fen- Edebiyat Fakültesi'ne geçmişti. Bu fakültede Tarih Bölümü Başkanı olan 53 yaşındaki Aksoy, 10 gün önce geçirdiği kalp krizi sonucu Gaziantep Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi'ne kaldırılarak ameliyat edilmiş, ancak daha sonra komaya girmişti. Aksoy, Perşembe gecesi yaşamını yitirdi. 

Doç. Dr. Numan Durak Aksoy’un ani vefatı İnönü Üniversitesi’nde de büyük üzüntü yarattı. Çalışma arkadaşları ve öğrencileri tarafından sevilen ve saygı duyulan bir akademisyen olarak tanınan Doç. Dr. Aksoy’un cenaze törenine katılmak üzere İnönü Üniversitesi’nin çeşitli fakültelerinden, bir dönem müdürlüğünü yaptığı Akçadağ MYO ve aynı binada bulunan Battalgazi MYO’dan çok sayıda akademisyen Gaziantep’e gitti.

İnönü Üniversitesi Rektörlüğü de, Aksoy’un vefatından dolayı bir başsağlığı mesajı yayınladı. Rektörlük ayrıca, Gaziantep’deki cenaze törenine katılacaklar için araç tahsis etti.

TÖREN..

GAÜN Fen-Edebiyat Fakültesinde düzenlenen törende duygu dolu anlar yaşandı. Törene; ailesinin yanı sıra MHP Milletvekili adayı Ümit Özdağ, GAÜN Rektörü Prof. Dr. Yavuz Coşkun, Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Ali Gür, Prof. Dr. Türkay Dereli ve Prof. Dr. Cahit Bağcı, Genel Sekreter Ercan Eroğlu, GAÜN akademik ve idari personel ile çok sayıda öğrenci katıldı.

Törende bir konuşma yapan GAÜN Rektörü Prof. Dr. Yavuz Coşkun, Doç. Dr. Numan Durak Aksoy’u tanıyan her insanın kendisi hakkında iyi duygular beslediğini ve herkese gerçek anlamda bir dost, insanlarda güzel anılar bırakan özel bir kişiliğe sahip olduğunu söyledi.

Prof. Dr. Coşkun, “Doç. Dr. Numan Durak Aksoy gibi değerli bir insanı kaybettiğimiz için bir araya geldik. Bugün onu ebediyete uğurluyoruz. İlk buluşmayı burada gerçekleştirdik. Öğleden sonra ikindi namazında Oğuzeli’nde cenaze namazına müteakip ebediyete, gerçek hayata uğurlayacağız. Yaklaşık 4-5 yıldır artık memleketine gel dediğimiz Numan Bey’i 2014 yılında üniversitemize kattık. Gaziantep’in Oğuzeli ilçesinden çıkmış çok değerli insan, üniversitemiz için biraz geç bulduğumuz fakat erken kaybettiğimiz bir arkadaşımız. Bir güzel, değerli insanı, değerli akademisyeni bir dostu kaybettik. Allah ona gani gani rahmet etsin. Mekânı cennet olsun. Allah kalanlara sabır versin. Ailesi, dostları, yakınları her zaman Gaziantep Üniversitesi’nin birer mensubu olarak bizimle beraber ve biz onlarla beraberiz.”

Duyduğu üzüntüden dolayı konuşmakta oldukça zorluk çeken Fen-Edebiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Adil Kılıç, “Doç. Dr. Numan Durak Aksoy’un bilim adamlığı bir tarafa kâmil, yüreği sevgi dolu bir insandı. Onu tanıyıp da sevmemek zaten mümkün değildi. Tüm dostlarına, ailesine başsağlığı diliyorum. Mekânı cennet olsun” dedi.

“Allah Doç. Dr. Numan Durak Aksoy gibi herkese bir hoca, abi, dost ve yoldaş nasip etsin” diyen GAÜN Atatürk İlkeleri ve İnkılap Tarihi Araştırma ve Uygulama Merkezi Müdürü Yrd. Doç. Dr. Yunus Emre Tansü, “Tarih Bölümü olarak kaybından dolayı duyduğumuz üzüntü en derin hislerle hissediyoruz. Hocamız, abimiz, büyüğümüzü kaybettik. Allah gani gani rahmet eylesin. Allah ailesine, bizlere ve bütün yakınlarına sabrı cemil ihsan eylesin” diye konuştu. 

Merhum Doç. Dr. Numan Durak Aksoy’un cenazesi Oğuzeli’ndeki Konukoğlu Camiinde kılınan ikindi namazının ardından defnedildi.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız