SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Doç.Dr. Gündüz Başkan Adayı

0
Güncellendi - 2015-12-28 05:45:20
Doç.Dr. Gündüz Başkan Adayı
A- A+ PAYLAŞ

Ziraat Mühendisleri Odası Malatya Şube Başkanlığı’nın 19-20 Aralık tarihlerinde yapılacak genel kurulunda, yeni dönem için, İnönü Üniversitesi Battalgazi Meslek Yüksekokulu Öğretim Üyesi Doç. Dr. Orhan Gündüz’ün şube başkanlığına aday olacağı öğrenildi.

Uzmanlık alanı ‘Tarım Ekonomisi, Tarım İşletmeciliği ve Ekonometri’ olan Doç. Dr. Orhan Gündüz, Ziraat Mühendisleri Odası Malatya Şube Yönetimi seçimi ve seçimde aday olmasına ilişkin yaptığı açıklamada, “Katılımcı, bilimselliği önceleyen, paydaşları ile birlikte hareket eden, ülke tarımı ve mesleki sorunlara ilişkin çözüm üretebilme kabiliyetine sahip, sorunları her platformda çekinmeden dile getirebilecek bir anlayış ile” çalışacak bir ekiple şube başkanlığına aday olduğunu ifade etti.

Ziraat Mühendisleri Odası Malatya Şube Yönetimi için 19-20 Aralık 2015 tarihinde çoğunluklu, çoğunluk sağlanamadığı takdirde ise, 26-27 Aralık 2015 tarihinde ise çoğunluk şartı aranmaksızın seçim yapılacağını belirten Doç. Dr. Orhan Gündüz adaylık açıklamasında şu hususlara vurgu yaptı:

‘Bilimselliği önceleyen, katılımcı, aktif, çözüm üreten yönetim anlayışı’

“Katılımcı, bilimselliği önceleyen, herkese ve her kesime eşit mesafede duran, paydaşları ile birlikte hareket eden, istişareye açık olarak öncelikle mesleki yükümlülüklerini ifa eden, meslektaşlarımızın meslek icrasına ve ülke tarımına yönelik sorunları dile getiren, çözüm önerileri geliştiren ve bunu her türlü platformda dillendirmekten çekinmeyen bir anlayışla bir araya gelen meslektaşlarımızla Malatya Şube Yönetimi’ne aday olmuş bulunmaktayız.

Mesleki temsiliyetin yanında Malatya ve Türkiye tarımına hâkim olmanın verdiği avantajla tarımın temel sorunlarını irdeleyerek, bilimsel ve sosyal içerikli aktivitelerle tarımsal bilginin ve yeniliklerin meslektaşlara ve üreticilere aktarılmasına yardımcı olacağız.

‘Tarımın gelişmesine engel gördüğümüz süreçlerin karşısında olacağız’

Türk tarımının gelişmesine katkı sunacak politikalara destek, mesleğimizin ve tarımın gelişmesine engel gördüğümüz süreçlerin ise karşısında duracağız. Ziraat mühendisliği formasyonunda gördüğümüz eksiklileri tamamlayıcı önerileri geliştirecek, mevcut öğrencilerin mesleğe sahip çıkmaları için onların yanında olacağız”.

Önceki yöneticilere teşekkür

Açıklamasının son bölümünde Ziraat Odası Malatya Şube Yönetimi’nde bugüne kadar görev alarak, mesleki ve tarımsal sorunların çözümü yolunda çaba harcayan meslektaşlarına teşekkür eden Doç. Dr. Orhan Gündüz, “Mevcut başkanımız Sayın Fevzi Çiçek’in yanı sıra bu yolda, emek harcayan ziraat mühendisi tüm meslektaşlarıma şükranlarımı iletirken, yeni dönemde, mesleğimizin ve ülke tarımının karşı karşıya bulunduğu sorunlara yönelik planladığımız, uzun erimli, geniş perspektifli çalışmaları hayata geçirebilmemiz için oda üyesi olan veya olmayan tüm meslektaşlarımızın desteklerini beklediğimizi ifade etmek istiyorum” dedi.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız