SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Doğa Harikası Olan O Yerlerden Farkı Yok"

0
Güncellendi - 2019-05-04 04:59:30
A- A+ PAYLAŞ

Malatya’nın Doğanyol ilçesi bütün doğallığı ve güzelliğiyle keşfedilmeyi bekliyor. İklimi, bitki örtüsü ve coğrafi yapısından dolayı, su, doğa, avcılık atıcılık, trekking ve kamp sporları için bir hayli uygun olan Doğanyol’un bilinmeyen güzellikleri doğa severleri büyülüyor.

Doğanyol Kaymakamı Yunus Emre Vural, birçok doğal güzelliğiyle keşfedilmeyi bekleyen Doğanyol İlçesi’nin doğa harikalarını ön plana çıkarmayı istiyor. Vural, ilçede yapılabilecek etkinlikler ve çalışmalarla ilgili Malatya’dan oluşturulan bir ekiple ilçede incelemelerde bulundu. Kamp alanları, su sporları ve trekking için uygun yerler belirlendi, rotalar oluşturuldu.

AKADEMİSYENLER KAMP ALANI İÇİN İNCELEMELERDE BULUNDU

İklimi, bitki örtüsü ve coğrafi yapısından dolayı, su, doğa, avcılık atıcılık, trekking ve kamp sporları için bir hayli uygun olan Doğanyol’un bilinmeyen güzellikleri doğa severlere tanıtılacak. Bunun için ilçede ciddi bir çalışma içerisine giren Doğanyol Kaymakamı Yunus Emre Vural, Malatya İnönü Üniversitesi ve doğa aktivistlerinden oluşan bir ekiple ilçenin Konurtay, Behramlı, Ulutaş, İskele ve Mezra Mahallelerinde incelemelerde bulundu.

İnönü Üniversitesi Spor Bilimleri Fakültesi Beden Eğitimi Öğretmenliği Bölüm Başkanı ve Türkiye Oryantring Federasyonu Yönetim Kurulu üyesi Mehmet Güllü ile İnönü Üniversitesi Spor Bilimleri Fakültesi Antrenörlük Bölümü Öğretim Görevlisi ve Tırmanış Federasyonu Yönetim Kurulu Üyesi Faruk Akçınar’ın hazır bulunduğu gezide kamp alanları, su sporları ve doğa sporları için uygun alanlar belirlendi.

“DOĞANYOL KABUĞUNU KIRACAK”

Doğanyol Kaymakamı Yunus Emre Vural, “Buraya ilk geldiğimde, kesinlikle ilçemizin birçok deniz sahili olan ve belgesellerde izlediğimiz o doğa harikası yerlerden farklı olmadığını gördüm. Bugün ilçemiz için tarihi bir gün diyebiliriz. Çünkü Malatya’dan gelen ekiple çok sayıda yer gezdik ve hocalarımız 3-4 yerde çeşitli sporlara uygun alanlar belirlediler. Buralarla ilgili rotaları da kararlaştırdık. Yeni eğitim öğretim döneminden itibaren buraya öğrencilerimiz gelip kamplar kuracak, medyada yer alan arkadaşlarımız bu güzelliklerle ilgili belgeseller çekecek. Dolayısıyla bu vesileyle Doğanyol’un gizli kalan güzelliklerini herkesle paylaşmış olacağız. Bizler gerekli keşifleri yaptık, şimdi sıra doğaseverlerde” dedi.

KAMP YAPMAK İÇİN UYGUN YERLERİ BELİRLEDİLER

İnönü Üniversitesi Spor Bilimleri Fakültesi Beden Eğitimi Öğretmenliği Bölüm Başkanı ve Türkiye Oryantring Federasyonu Yönetim Kurulu üyesi Mehmet Güllü ise “Malatya’mız her ilçesiyle farklı güzelliklere sahip bir şehir. Bu konuda çok şanslıyız. Doğanyol Kaymamızın daveti üzerine buraya geldik. Konurtay mahallemizin saklı bir cennet olduğunu gördük. Karakaya Barajımızın gövdesi burada. Yine iklim yapısı ve doğal şelaleleriyle güzel bir yer. Kaya tırmanışı ve dağ yürüyüşüne çok müsait bir bölge. Yeni dönemde burada kamp yapma kararına vardık. Foto kamp ve belgesel çekimleriyle bölge daha da hareketlendirilebilir. Bu noktada biz hem Oryantiring Federasyonu hem de Tırmanış Federasyonu olarak, her türlü desteği ve organizasyonu vermeye hazırız” diye konuştu.

İnceleme heyeti daha sonra küçük bir tekneyle Karakaya baraj gölüne açılarak, baraj gövdesi ve civarındaki diğer yerleri gezdi.

Ferdi DURDU, Yeni Malatya Gazetesi- malatyahaber.com

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

4 yorum yapılmış

  • REALDREAM (4 yıl önce)
    Bu manzarayla siyasal islamın ne alakası var siz ne içiyorsunuz da bu kafaları yakalıyorsunuz anlamadım.
    0
    0
    Yanıtla
  • Arife Tarif (4 yıl önce)
    Arif Beyin yazdıkları çok ilginç. Acaba başka habere mi yorum yazmış diye düşündüm. Normal bir insan bu güzel doğa resimlerine bakar beğenir ya da beğenmez. Ruhu guzellesir, manzara ile ilgili yorumlar yapar. Yazılan şeyler ne alaka? Sırf yazayım, sırf eleştireyim, sırf negatif göreyim bakış acısının son ürünü. Bu tarz yorumları daha uygun haberler altına yapabilirsiniz. Doğa manzarasıyla bunların bi alakası yok!
    0
    0
    Yanıtla
  • Harun (4 yıl önce)
    Siyasal İslam yoktur . Türkiye cumhuriyeti yasalari vardır . Kapanan 10 tane sumerbank tekel fabrikası zarar eden fabrikaları. 50 yıldır aletler değişmeyen çağdışı devlet fabrika yapmaz ortam hazırlar . Kominist sistem yok Türkiye'de . Binlerce yeni fabrika kuruldu gözün görmüyor sanırım. Turizm onbinlerce insan ve iş aş demektir bacasız fabrika.yenek çiftçinin ürettiğini satması oteller alışveriş vs. Sen hangi dünyada yaşıyorsun.80 yıldır ülke gelismistide bozmi göremedik. Dacmalamissin. Provaksyon kokuyor mesajların buhran ekonomik kriz dayanağını ne uzmanmisin hangi bilgi ışığında yazıyorsun . Burda bir çok insan okuyor tahrik ediyorsun.
    0
    0
    Yanıtla
  • Arif (4 yıl önce)
    Boş islerle ugraşın durun,fabrikaları yık yak,ormanları yık yak sonrada umudunu daglara taşlara bağla yakında bankalarda batacak göreceksin kriz bitmeden buhran başlayacak siyasal islam demek aclık,yoksulluk iç savaş işgal demek
    0
    0
    Yanıtla