SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Doğadaki Diğer Canlıları da Düşünmeliyiz"

0
Güncellendi - 2016-02-10 17:26:47
A- A+ PAYLAŞ

Büyükşehir Belediyesi tarafından, 2016 yılında haşerelere karşı yapılacak olan çalışmalarla ilgili bilgilendirme ve istişare toplantısı düzenlendi.

10 Şubat 2016 tarihinde Büyükşehir Belediyesinde gerçekleştirilen bilgilendirme ve istişare toplantısına, Çevre Koruma ve Kontrol Dairesi Başkanı Alican Bozkurt’un izinli olmasından dolayı Ulaşım Hizmetleri Dairesi Başkanı Hasan Alıcı, Atık Yönetimi ve İlaçlama Şube Müdürü Şaban Aşıcı ile ilçelerde temizlik ve ilaçlamadan sorumlu olan yetkililer katıldı.

2016 yılında haşerelerle daha etkin bir çalışmanın yapılabilmesi için yol haritasının çıkarıldığı istişare toplantısında, slayt eşliğinde haşerelerle mücadele konusunda yapılması gereken çalışmalar hakkında bilgiler aktarıldı.

İlaçlama yaparken doğanın var olan dengesinin korunmasının önemli olduğunu belirten Atık Yönetimi ve İlaçlama Şube Müdürü Şaban Aşıcı, “Haşere ile mücadelede etkili olabilmek için çok fazla ilaç kullanmak değil, bataklığı kurutmak önemlidir. Bataklığı kurutamadıktan sonra ilaçlama ile buralarda üreyen haşereyle etkin mücadele etmek mümkün değildir. İlaç kullanımında doğadaki diğer canlıları da düşünerek hareket etmeliyiz. Fazla ilaçtan ziyade haşerelerin üreme alanlarını ortadan kaldırmalıyız” dedi.

Toplantıda, ilçelerde de toplantılar düzenlenerek haşere ile mücadelede vatandaşlara ve muhtarlara konu hakkında detaylı bilgilerin aktarılması gerektiği belirtilerek, önümüzdeki günlerde ilçelerde de toplantılar yapılması kararlaştırıldı.

Bülten

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız