SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Doğal Akışında Kutlanacak"

0
Güncellendi - 2015-12-27 13:33:58
A- A+ PAYLAŞ
 
Malatya İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü tarafından yapılan açıklamada, "Hıdrellez, 06 Mayıs 2012 Pazar günü Kernek Meydanı’nda 19.00 ile 21.00 saatleri arasında halkın yoğun katılımı ve doğal akışı içerisinde kutlanacaktır. " denildi. 
 
Müdürlük tarafından Hıdrellez kutlamaları ile ilgili olarak yapılan açıklama şöyle : 
 
" Mevsimlik bayramlarımız içerinde yer alan ve halkımız arasında yaz günlerinin başlangıcı olarak kabul edilen Hıdrellez; her yıl 06 Mayıs günü yurt genelinde bahar bayramı niteliğinde kutlanan, canlılığını koruyan geleneklerden biridir.
 
Ruz-ı Hızır (Hızır günü ) olarak adlandırılan Hıdrellez günü, Hızır ve İlyas Peygamber’in yeryüzünde buluştukları gün olması nedeniyle kutlanmaktadır. Bu buluşma gecesinde dilek dileyen insanların sağlık, bereket, bolluk, kısmet, şans taleplerine yönelik dileklerinin kabul olacağına inanılır.
 
Hıdrellez gecesinde Hızır’ın uğradığı yerlere ve dokunduğu şeylere feyiz ve bereket vereceği inancıyla yiyecek kapılarının, ambarların ve para keselerinin ağzı açık bırakılır. Dilekleri olan insanlar dileklerinin küçük bir modelini yaparak Hızır’dan yardım isterler.
 
Doğanın canlandığı yaz günlerinin başlangıcı olarak kabul edilen Hıdrellez, 06 Mayıs 2012 Pazar günü Kernek Meydanı’nda 19.00 ile 21.00 saatleri arasında halkın yoğun katılımı ve doğal akışı içerisinde kutlanacaktır. Bütün halkımız davetlidir."
 

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız