SON DAKİKA
SON DEPREMLER

'Doğal Etleri Tüketin'

0
Güncellendi - 2015-12-28 04:24:08
'Doğal Etleri Tüketin'
A- A+ PAYLAŞ

Malatya İli Damızlık Koyun Keçi Yetiştiricileri Birliği Başkanı İhsan Akın, Malatya ve Türkiye ekonomisi için büyük önem taşıyan küçükbaş hayvancılığın geliştirilmesi için küçükbaş hayvan eti tüketiminin de yaygınlaştırılması gerektiğini söyledi. Akın, “Türkiye’nin kırmızı et üretiminde dışa bağımlılık riskinin ortadan kaldırılması ve fiyat istikrarının sağlanmasının yolu küçükbaş hayvan eti tüketimini artırmaktan geçer ” dedi.

Damızlık Koyun Keçi Yetiştiricileri Birliği Başkanı İhsan Akın, birlik binasında düzenlediği basın toplantısında küçükbaş hayvan eti tüketiminin arttırılması için çalışma başlattıklarını, bu konuda yazılı ve görsel medyadan destek beklediklerini ifade etti.

Küçükbaş hayvan etinin tercih edilmesi için ülke olarak seferber olunması gerektiğini kaydeden Akın, “Bu hayvancılığı önemsediğimiz takdirde; dışa bağımlılığımız ortadan kalkacak, maliyetler düşecek ve kırmızı et fiyatlarında istikrar sağlanacaktır. Böylelikle hem üreticimiz hem tüketicimiz kazanacak” diye konuştu.  

“Dışa bağımlılık riski ortadan kalkacak”

Vatandaşın daha ucuz ve sağlıklı et tüketimi için küçükbaş hayvancılığının yaygınlaştırılması ve desteklenmesi gerektiğini kaydeden Akın, şunları söyledi: “ Bu da mera hayvancılığı yani küçükbaş hayvancılığın önemini artırmaktadır. Bu hayvancılığı önemsediğimiz takdirde; dışa bağımlılığımız ortadan kalkacak, maliyetler düşecek ve kırmızı et fiyatlarında istikrar sağlanacaktır. Böylelikle hem üreticimiz hem tüketicimiz kazanacak olup, bunun için de gerek başta yerel medyamızın gerek ulusal medyamızın tüm reklamlarında,  yemek programlarında, doğal organik olan küçükbaş, kuzu ve oğlak etinin de bütün programlara dahil edilmesi açısından önem arz etmektedir. Bu bağlamda kamuoyu ile paylaşılması hem ülkesel değerler açısından hem de yem girdi maliyetleri açısından önemli olup, mera hayvancılığı olan küçükbaş hayvan etine de bir destek sağlamış olacaktır.”

“100 bin insanın geçim kaynağı”

Büyükbaş hayvan etine göre daha lezzetli olan küçükbaş hayvan etinin protein bakımından da diğer etlere göre çok zengin olduğunu belirten Akın, “Çocukların zekâ gelişiminde, büyümesinde, yaraların iyileşmesinde, bağışıklık sisteminin güçlendirilmesinde, yaşlılarda kemiklerin mineral yapısı üzerinde faydası bulunmaktadır. Malatya İli Damızlık Koyun Keçi Yetiştiricileri Birliği olarak  Malatya’da geçimini sağlayan 1ülke çiftçisi, gerek hayvan yetiştiricileri ve Malatya’da küçükbaş hayvancılıktan geçimini sağlayan yaklaşık 100 bin insanın yanı sıra ülke ekonomisi ve ülke çiftçisinin desteklenmesi, yerli kaynakların korunması için büyük önem taşıyan küçükbaş hayvan eti tüketiminin yaygınlaştırılmasına yönelik başlatılan çalışmalara ilgi ve desteğinizi bekliyoruz” ifadelerini kullandı. 

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız