SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Doğal ''Göbelek'' 15 YTL..

A- A+ PAYLAŞ

Malatya'da, halk arasında "Göbelek" olarak da adlandırılan doğa mantarının kilosu 15 YTL'den satılıyor.

Malatya'da, köylü vatandaşlarca özellikle Yeşilyurt bölgesinde toplanarak getirilen mantarlar Peynirciler Çarşısı'nda işyerlerinin önünde tezgahta satışa sunuluyor. Mantar satıcısı Bahattin Gültekin, "Köylüler kırsalda topladıkları mantarları bize getiriyor. Mantarı kilosu 13 YTL ile 15 YTL arasında satıyoruz" dedi.

Mantar satıcısı Mehmet Doğan ise mantar satışına yoğun ilgi olduğunu belirterek, İstanbul ve İzmir'e gönderilmek üzere kendilerinden mantar satın alındığını aktardı.

Doğan, kilosu 15 YTL'den sattığı mantarın yaklaşık 20 gün daha tezgahta satılabileceğini kaydetti.

Bu arada, doğada toplanan mantarlar arasında "zehirli" olanların her yıl birçok kişinin zehirlenmesine neden olduğu belirtilirken, yetkililer bu açıdan daha güvenli olan ve özel olarak üretilen "kültür mantarı"nın tercih edilmesini öneriyorlar.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız