SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Doğal Sit Alanı" Kararı

A- A+ PAYLAŞ
 
Malatya İdare Mahkemesi, Tunceli sınırları içindeki Munzur Vadisi'nin doğal sit alanı ilan edilmesi için yapılan başvuruyu kabul etti.
 
Konuya ilişkin olarak mahkemeye başvuruyu yapan Av. Barış Yıldırım yaptığı açıklamada, Tunceli sınırları içerisinde bulunan Munzur Vadisi Milli Parkı'nın taşınmaz tabiat varlığı, birinci derece doğal sit alanı, korunma alanı olarak tespit ve tescili için gerekli işlemlerin icrası amacıyla 10 Mart 2008 tarihinde Tunceli Valiliği kanalıyla Kültür ve Turizm Bakanlığı'na başvuruda bulunduğunu, ancak taleplerine yasal süresi içerisinde yanıt verilmediği için zımnen red işlemi oluştuğunu söyledi. Yıldırım, "Talebimizin zımnen reddine dair Kültür ve Turizm Bakanlığı işleminin iptali amacıyla tarafımca 13 Mayıs 2008 tarihinde İdare Mahkemesi'nde iptal davası açılmıştı. Kültür ve Turizm Bakanlığı dava kapsamında verdiği birinci ve ikinci savunma dilekçelerinde davanın reddini talep etmişti. Fakat tarafımızca Bilgi Edinme Hakkı Kanunu kapsamında elde edilen Kültür ve Turizm Bakanlığı Elazığ Müze Müdürlüğü belgelerine göre Munzur Vadisi'nin birinci derece doğal sit alanı olarak tespit ve tescili için Elazığ Müze Müdürlüğü uzmanlarınca 2001 yılında rapor hazırlandığı tespit edilmiş ve ilgili belgeler dava dosyasına sunulmuştu. Malatya İdare Mahkemesi 15 Kasım 2011 tarihinde yaptığı duruşmalı inceleme neticesinde verdiği karar ile 'Davanın kabulüne' ve dava konusu red işleminin iptaline karar vermiştir" dedi. 
 
Yıldırım, "Başta baraj ve HES'ler olmak üzere yaşam alanlarımıza, doğamıza, coğrafyamıza zarar veren, verebilecek her türlü işlem ve eyleme karşı hukuksal olarak gerekli girişimlerde bulunulmaya tarafımızca kararlılıkla devam edilecektir" diye konuştu. 

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız