SON DAKİKA
SON DEPREMLER

‘Doğal Ürünler Pazarı-Emanet Çarşısı’ Yapılıyor

0
Güncellendi - 2017-12-12 18:52:24
‘Doğal Ürünler Pazarı-Emanet Çarşısı’ Yapılıyor
A- A+ PAYLAŞ

Yeşilyurt Belediye Başkanı Hacı Uğur Polat, hayırseverler ile ihtiyaç sahibi vatandaşları ortak platformda buluşturmayı amaçlayan ‘Emanet Çarşı’ ile tarımsal üretimi desteklemek, tüketicilerin de çiftçilerin  ürünlerinden faydalanmalarını sağlamayı amaçlayan ‘Doğal Ürünler Pazarı’ projelerini aynı çatı altında hizmete sunacaklarını söyledi.

BAŞKAN POLAT, İNŞAAT ALANINDA İNCELEMELERDE BULUNDU

Yeşilyurt Belediye Başkanı Hacı Uğur Polat, Selçuklu mimarisi örnek alınarak projesi çizilen ‘Doğal Ürünler Pazarı-Emanet Çarşısı’ Hizmet Binasının Turgut Özal Mahallesinde eski SSK Hastanesi'nin arkasında bin 790 metrekare alanda hizmete gireceğini ve inşaat çalışmalarına başladıklarını söyledi.

“İKİ PROJEMİZ AYNI ÇATI ALTINDA HİZMETE GİRECEK”

Her iki projenin de üç kat üzerinden hizmete girecek binanın içerisinde faaliyetlerde bulunacağını ifade eden Başkan Polat, “Kentimizin ve ilçemizin değişim ve dönüşümüne ışık tutması adına vaat ettiğimiz yatırımlarımız arasında yer alan  ‘Doğal Ürünler Pazarı-Emanet Çarşısı’ projemize hız verdik. Turgut Özal mahallemizdeki bin 790 metrekare alanda hizmete sunacağımız projemizin inşaat sürecini başlattık. Üç kat şeklinde projelendirilen binamızın en alt katında Emanet Çarşı, üst katta Doğal Ürünler Pazarı ve idari bölümler olacak. Malatya’nın modern kent kimliğine önemli kazanımlar sağlayacak binanın bütün tasarımı Selçuklu mimarisine göre yapılacak ve tarihimizi yansıtan motifler yer alacak. Semt Konağı şekliyle kentimize ve ilçemize hizmet edecek çok güzel bir eseri hizmete sunacağız. “ dedi.

“HER İKİ PROJEMİZ SOSYAL VE EKONOMİK HAYATIMIZA CİDDİ KATKI SAĞLAYACAK”

Her iki projenin sosyal, ekonomik ve toplumsal dayanışmaya sağlayacağı katkılardan bahseden Başkan Polat, “Hayırseverler ile ihtiyaç sahibi vatandaşlarımızı ortak platformda buluşturmayı hedeflediğimiz ‘Emanet Çarşı’ projemizde ücretsiz alış-veriş kartına sahip vatandaşlarımız, hayırseverlerin yardımlarına kolay ve rahat bir şekilde ulaşabilecekler.’Emanet Ekmek’ projemizle benzer yanları bulunan bu projemizde ekonomik sıkıntılar yaşayan vatandaşlarımıza bir nebze de olsa katkı sunmayı amaçlıyoruz. Kırsal  mahallelerde yaşayan çiftçilerimizin ekonomik açıdan desteklenmesi ve refah  seviyesinin arttırılması amacıyla hizmete sunacağımız ’Doğal Ürünler Pazarı” projemizde ise ilçemizde üretilen doğal ürünlerin, tüketiciye direkt olarak üretici eliyle ulaşacağı 15 günlük ya da aylık pazarlar kurucağız. Üreticiler için ayrı bir gelir, tüketiciler için ise doğal ürüne doğrudan ulaşma kolaylığı sağlayacak pazarımızda 18 adet kapalı, 15 adet açık işyeri kurulacak. Vatandaşlarımızın taze ve  doğal köy ürünlere ulaşımını daha da kolaylaştıracak pazarımızda  ürünlerin üreticiden tüketiciye aracısız satılmasına da olanak sağlanmış olacak. Sofralarında doğal  ve taze ürünler bulundurmak isteyen vatandaşlarımız, açılacak pazardan gönül rahatlığıyla alışverişlerini yapabilecek. Kaliteli ve nitelikli tarımın teşvik edilmesini amaçlayan projemiz kapsamında ucuz ve taze ürünlerin satışını sağlamak ve gereken denetimleri yapabilmek üzere bir yapı da oluşturulacak.” dedi.

Bülten

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

8 yorum yapılmış

  • mehmet (6 yıl önce)
    beton çakır olacak adı yakında
    0
    0
    Yanıtla
  • gokler789 (6 yıl önce)
    daha önce buraya pazar yeri yapmışlardı yıktılar tekrar yapıyorlar ilginç kimi zengin etmeye çalışıyorsunuz yazık değilmi
    0
    0
    Yanıtla
  • Metin (6 yıl önce)
    su persembe pazarini da biri kaldirsa ne iyi olur sabit bir yer verilsin
    0
    0
    Yanıtla
  • Spartacus (6 yıl önce)
    Bina yapmayın yeter artık başkan çok büyük parkların yapılması lazım siz binalarla güzelim şehri dolduruyorsunuz lütfen yeşil alan görmek istiyorum beton değil
    0
    0
    Yanıtla
  • Acil yeşil alan.
    0
    0
    Yanıtla
  • zeki (6 yıl önce)
    Çerçöp projelerinin devamı
    0
    0
    Yanıtla
  • VAHİT VAR (6 yıl önce)
    ÖNCE YAPTIKLARI BİNAYI GERİ YIKTILAR BOŞUNA HARCANAN PARALARIN SORUMLUSU KİM BUNASIL BİR İŞ YAPIYORSUNUZ HESAPSIZ KİTAPSIZ PROJESİZ İŞ Mİ YAPILIR YAZIKLAR OLSUN SORUMLULARINA
    0
    0
    Yanıtla
  • Mustafa (6 yıl önce)
    Bu alan semt pazarı yeri olup mahkeme kararı ile iptal edilen yer değil mi.O pazar içinde milyonlar harcanmıştı.
    0
    0
    Yanıtla