SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Doğalgaz Abone İşi Mahkemeye..

A- A+ PAYLAŞ

Malatya'da doğalgaz aboneliği konusu mahkemeye intikal ettririlecek.

Malatya Barosu Avukatların Mustafa Alp, Malatya şehir içi doğalgaz döşemesi ve dağıtımı yapan şirket Pegaz A.Ş'nin, doğalgaz aboneliği yaparken, ortak kalorifer kazanı kullanan apartmanlarda her dairden abonelik bedeli alınmasının hukuka aykırı olduğunu bunun Danıştayca da onaylandığını bildirdi.

Bu konuda, ortak kalorifer kazanı kullanan apartmanlarda her dairden abonelik bedeli alınmaması için, Danıştay 8.Dairesi'nin 17,03,1999 tarih ve 1999/1478 sayılı kararı gereği Malatya'da mahkemeye başvuracağını ve davada Danıştay kararının Malatya'da da uygulanmasını isteyeceğini bildiren Avukat Alp, haksızlığın giderilmesi için mücadele edeceğini söyledi.

Danıştay 8.Dairesi'nin 17,03,1999 tarih ve 1999/1478 sayılı kararında, "Kamu hizmetinin sağlıklı ve verimli bir şekilde, bu hizmetten yararlananlara sunulabilmesi için, hizmetin tesisinden doğacak olan giderlerin karşılanabilmesi amacıyla bu hizmetten yararlanacak olan ilgililerden ücret alınması doğal olmakla birlikte, ilgililere yansıtılacak olan bu yükün yapılan hizmetin bir karşılığı olması ve aynı hizmetten yararlananlar arasında eşitsizliğe ve haksızlığa yol açmayacak şekilde adil ve dengeli olmasına özen gösterilmesi gerekmektedir.

Bakılan davada, 120 konutluk davacı site yönetiminde tek bir kazan aboneliği bulunmasına rağmen, her bir konuttan abonelik bağlantı hizmet bedeli altında 300 USA doları istenilmesine ilişkin dava konusu encümen kararının iptaline tazminat isteminin ise ... tarihinde ödenen son taksit miktarının yasal faziyle iadesine fazlaya ilişkin kısmının ise süre aşımı nedeniyle reddine karar veren idare mahkemesi kararında usul ve yasaya aykırılık bulunmamıştır"şeklinde belirtildi.

Malatya'da doğalgaz aboneliğinin en az 180 Dolar+KDV ve dairenin metrekaresi büyüdükçe abonelik bedelinin yükselmesi, ortak kullanılan kalorifer kazanı aboneliğinde de, kazandan yararlanan daire kadar abonelik bedeli istenmesi de vatandaşları aboneliğe sıcak bakmama nedenlerinin başında geliyor.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız