SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Doğalgaz Boru Hattı Kente Doğru..

A- A+ PAYLAŞ

BOTAŞ tarafından yapımı sürdürülen Doğalgaz Boru Hattı’nın, Malatya kent ana bağlantısı için kanal kazma işlemleri devam ediyor.

Boru hattının, Malatya kent merkezi dağıtımı için yaptırılacak PİK istasyonuna ulaşacak olan tali hat, Organize Beylerderesi’nin karşı kıyısından Malatya kent merkezine doğru kazılıyor. Yetkililer, tali boru hattının Malatya Şehirlerarası Otobüs Terminali (MAŞTİ) civarında yaptırılacak olan ana dağıtım merkezi (PİK) istasyonuna kadar ulaştırılacağını bildirdiler. BOTAŞ’ın sorumluluğunun, söz konusu tali hattı, PİK istasyonunun yapılacağı bölgeye kadar döşemek olduğu belirtilirken, bundan sonraki aşamanın, dağıtım istasyonunun yapımı ve kent içi şebeke döşenmesi olduğu kaydedildi.

PİK istasyonu ile kent içi dağıtım şebekesi ile ilgili ihalenin de yapılmasının ardından, gaz dağıtım hattının döşeneceği, bu işlemin de en az 6 aylık bir süreyi bulacağı öğrenildi.

Öte yandan, Malatya Belediyesi bünyesinde bir grup personelin doğalgaz konusunda eğitilmekte olduğu bildirildi. Bir süre önce İstanbul'dan gelen İGDAŞ elemanlarının verdiği eğitimin ardından, bazı personelin İstanbul, Ankara ve Konya Büyükşehir Belediyelerinin doğalgaz birimlerinde uygulama üzerinde pratik yaptığı haber alındı.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız