SON DAKİKA
SON DEPREMLER

''Doğalgaz İçin İlk Kazma Yeni Yılın İlk Aylarında..''

A- A+ PAYLAŞ

Malatya'nın Doğalgaz yapımı ile ilgili son durum, lisans ihalesini kazanan şirket yöneticilerinin de katılımıyla belediyede yapılan toplantıda değerlendirildi.

6 Ekim Perşembe günü başkanlık makamında yapılan toplantıya Belediye Başkanı Cemal Akın, doğalgaz dağıtımını gerçekleştirecek olan ve Malatya Belediyesi’nin de ortak olacağı Pekgaz A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Erhan Peker, İcra Kurulu Başkanı Birol Ensari ve Yönetim Kurulu Üyesi Kürşat Durak katıldı.

Toplantıda, Pekgaz A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Erhan Peker, 7 Temmuz 2005 tarihinde Belediye Başkanı Akın’ın da katılımı ile EPDK Başkanlığı’nda yapılan Malatya Doğalgaz Dağıtım Lisans İhalesi’nden sonraki sürece ilişkin bilgi verdi.

Erhan Peker, ihale sonucunun kesinleşmesinden sonra lisans sözleşmesinin imzalanması için çalışmalarını hızlı bir şekilde sürdürdüklerini belirterek, sözleşmenin imzalanması için gereken tüm prosedürleri tamamladıklarını ve gerekli belgeleri öngörülen tarihten önce, Doğalgaz Piyasası Uygulama Dairesi’ne sunduklarını, yetkililerin burada gerekli incelemeyi yapmaya devam ettiklerini kaydetti. Peker, bundan sonraki aşamanın inceleme sonucunun önümüzdeki hafta içinde EPDK Başkanlığı’na sunulması olduğunu belirtti ve “Enerji Piyasası Düzenleme Kurulu’nda lisans başvurumuzun çıkmasını bekliyoruz. Görüşmelerimizde bu zamanı olabildiğince düşürmeye çalışıyoruz. EPDK’nın bir prosedürü, çalışma düzeni var ve biz de o çalışma düzeni içerisinde lisansımızın çıkmasını bekleyeceğiz” şeklinde konuştu.

Lisansın çıkmasıyla birlikte Malatya Belediyesi ortaklığı ile bu işin yetkilisi kılınmış olacaklarını belirten Erhan Peker, “ Ama bu arada biz çalışmalarımızı Malatya içinde başlattık. Genel Müdürlük binamızı organize etmeye çalışıyoruz. arazi çalışmalarımızın etüd avam projesi bazındaki bölümünü bitirmiş bulunuyoruz. Yine Malatya’da ilgili kurumlarla görüşmelerimizi sürdürüyoruz. Bu çerçevede tahmin ediyoruz, kısa bir zamanda biz burada konuşlanmış olacağız” dedi.

Pekgaz A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Erhan Peker, doğalgaz dağıtım çalışmalarının tümünün Malatya Belediyesi ortaklığı ile yapılacağını ifade ederek, “ Sayın Başkanımıza bu konuda teşekkür ediyoruz. Tüm çalışmalarımızı Malatya Belediyesi ile birlikte yürüteceğiz. Bu işi sizlerle birlikte yapacağız, zaten sizler bizim ortağımızsınız. Bu çerçevede en kısa zamanda fiilen kazmayı vurmak için çaba gösteriyoruz. Tabi bizim kazmayı vurmamız, bir prosedür meselesidir. O aşamaları her halükarda geçmek zorundayız. Eğer prosedürlerde tıkanmaz isek, her şey zamanında oluşursa, yılın ilk aylarında kazmayı vurmuş olacağımıza inanıyorum” dedi.

Toplantıda, Belediye Başkanı Akın ise, doğalgazın Malatya’nın ekonomik, çevresel ve sosyal hayatı için büyük önem taşıdığını, bu yüzden Malatya Belediyesi olarak doğalgaz çalışmalarının bir an önce başlatılmasına büyük önem verdiklerini söyledi.

Malatya halkının doğalgazın gelmesini heyecanla beklediğini belirten Belediye Başkanı Akın, “ Biz de bu heyecana karşılık vermek için çalışıyoruz. Çevre dostu ve diğer yakıtlara göre daha ucuz olan doğalgazı ne kadar erken hizmete sunarsak Malatya halkı da o kadar rahat edecektir, ısınmak ve iş yerinde kullanmak için daha az para harcayacaktır” dedi.

Kurulan dağıtım şirketine Malatya Belediyesi’nin ortak olacağını belirten Belediye Başkanı Akın, EPDK’nın dağıtım lisansını bir an önce çıkarması için de görüşmelerde bulunduğunu kaydetti. Başkan Akın, “En kısa zamanda Malatya’ya doğalgazın getirileceği kanaatindeyim. İnşallah bürokratik çalışmaları hep birlikte hızlandıracağız. Malatya halkına sunulması hususunda biz Malatya halkının temsilcileri olarak, sizler şirket sahibi ve temsilcileri olarak elimizden geleni yaptığımızda ümit ediyorum ki bu kıştan itibaren çalışmalar başlar ve kısa zamanda Malatya halkına bu hizmeti sunarız” diye konuştu.

Toplantıda daha sonra, dağıtım projelerinin son durumu ve teknik konulara ilişkin görüş alışverişinde bulunuldu.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız