SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Doğalgaz İlk Eve Ulaştı

A- A+ PAYLAŞ

Bir süredir şebeke çalışmaları süren Malatya'da, şehiriçi şebekesi kapsamında ilk konuta doğalgaz bağlanması dolayısıyla tören düzenlendi. Bu arada tören "Dogalgaz Meşalesi Ateşleme Töreni" olarak duyurulurken, bir "ateşleme" de, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın 40 gün önce Malatya'yı ziyareti sırasında yapıldığı için, olayın yeni tarafı bir evde gaz kullanımına başlanması oldu.

"DOĞALGAZ MEŞALESİ ATEŞLEME TÖRENİ.."
Dağıtılan davetiyelerde "Dogalgaz Meşalesi Ateşleme Töreni" olarak belirtilen, ateşlemenin yanı sıra Yeşilyurt ilçesi Bostanbaşı (Barguzu) Beldesi sınırlarında, İpaş İplik Fabrikası arkası Çiftlik Caddesi Sağlam Apartmanı'nın 8 no'lu dairesinin doğalgaz kullanımına başlaması nedeniyle tören düzenlendi.

Törene Vali Halil İbrahim Daşöz, Yeşilyurt Kaymakamı Serdar Cevheroğlu, Malatya Belediye Başkanı Cemal Akın, Enerji Piyasası Denetleme Kurumu (EPDK) Başkanı Yusuf Günay, Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Mücahit Fındıklı, PEGAZ ve PEKER A.Ş Başkanı Erhan Peker, Botaş Doğalgaz Pazarlama Satış Müdürü Mehmet Konuk, PEGAZ Genel Müdürü Turgay Zorlu, bazı belediye başkanları, sivil toplum kuruluşlarının yetkilileri katıldı.

Törende konuşan EPDK Başkanı Yusuf Günay, 3 yılda EPDK olarak 52 şehir içi doğalgaz bölgesini ihaleye çıkararak bunlardan 43 ünü sonuçlandırdıklarını belirtip, doğalgazın önemini anlattı.

Malatya Valisi Halil İbrahim Daşöz de, "Bugün Malatya için tarihi gün yaşıyoruz" diyerek, doğalgaz ile Malatya'nın standardının daha ileriye gideceğini vurguladı.

PEGAZ ve PEKER A.Ş Başkanı Erhan Peker ise, Malatya'ya toplam 45 milyon dolar'lık yatırım yapacaklarını ifade edip, 80 bin ailenin bu yıl doğalgaza kavuşmuş olacağını dile getirdi.

Botaş Doğalgaz Pazarlama Satış Müdürü Mehmet Konuk da, Türkiye'de bu yıl sonunda 29 milyar metreküp doğalgaz kullanımının sağlanmış olacağını bildirip, yıl sonunda Azerbaycan'dan da doğalgaz alınıp avantajları arttıracaklarını söyledi.

Konuşmalardan sonra Malatya'ya doğalgaz getirilmesinde emeği geçenlere plaket verilirken, daha sonra "Doğalgaz Meşalesi Yakma Töreni" gerçekleştirildi.

Yetkililer, doğalgaz alevlerinin ateşlenmesi ve daireye doğalgaz verme işlemi ardından balon gösterisi yapıldı. Son olarak, Sağlam Apartmanı'nda yetkililerin de katılımı ile Hikmet Sağlam isimli kadının ocağı yakmasıyla ilk doğalgaz kullanımı başlatılmış oldu.

ATEŞLEME DE Mİ MÜKERRER?..
Tören dolayısıyla, Belediye Başkanı Hüseyin Cemal Akın ve PEGAZ Yönetim Kurulu Başkanı Erhan Peker imzasıyla ilgililere gönderilen davetiyede, yapılacak törenin "Doğalgaz Meşalesi Ateşleme Töreni" olduğu duyuruldu.

Oysa, aynı tören; Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın 12 Temmuz'da Malatya'ya yaptığı ziyaret sırasında gerçekleştirilen "toplu" törenlerden biri kapsamında yapılmıştı.

Bu "toplu tören" kapsamında, ""Alt geçitler, TOKİ 852 konut anahtar teslimi, Belediye 480 konut anahtar teslimi, Battalgazi duble yol açılışı, Kızılay Kan Merkezi açılışı, Doğalgaz Şehiriçi dağıtım şebekesi ateşlemesi, 12 km. yağmur suyu drenajı, Taştepe- Kiltepe tapu teslim, Çok katlı otopark açılışı, Taştepe Sağlık Ocağı açılışı, Yeşiltepe Trafik Eğitim Parkı açılışı, Havaalanı İtfaiye binası açılışı, Özel Hayat ve Üniversal Hacettepe Hastane açılışları, Sevgi Evleri temel atma, Sümer Park Temel atma, Halk Eğitim Merkezi Temel atma" yeralıyordu.

Bilindiği gibi, Başbakanın katıldığı toplu törenlerden biri kapsamında yeralan Taştepe'de tapu dağıtım töreni de, sonraki günlerde belediye tarafından Taştepe'de daha geniş çaplı olarak tekrarlanmıştı.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız