SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Doğalgaz Rivayetleri!..

A- A+ PAYLAŞ

Belediye Meclisi'nin son toplantısında, bir meclis üyesi belediye başkanı Cemal Akın'a, doğalgaz abone bedelinin Elazığ'da 5 dolar, Malatya'da 180 dolar olması ile ilgili durumu sordu. Belediye Başkanı, soruyu yanıtlarken, başka illerdeki duyumlarını ve rivayetleri (söylenti) aktardı..

BELEDİYE BAŞKANININ SON AÇIKLAMASI..
Belediye Başkanı Akın'ın, MHP'li üye Mehmet Torun'un doğalgaz konusundaki sorusuna verdiği yanıtla ilgili Belediye Basın Bürosu'ndan yayınlanan bülten de şöyle deniyor:

"..Belediye Başkanı H.Cemal Akın, bir Belediye Meclis Üyesi’nin, Malatya-Elazığ illerinde yaşanan abone ücretlerindeki farklılık ile ilgili sorusu üzerine konunun Enerji Piyasası yetkisinde olduğunu, Malatya Belediyesi’nin bu konuyla ilgili olarak yetkili ve görevli olmadığını söyledi. Akın özetle şunları söyledi:

“Bu konuyla biz ilgili ve yetkili değiliz, ancak ihaleye giren müteahhitler arasında zaman zaman fevkalade büyük bir mücadele oluyor. Trakya bölgesinde ihaleyi alan firma, m3 üzerinden yüzde sıfır kar, abone ücretlerinde de -180 lira kanuni bedel olarak kaydedilmiş- yüzde sıfıra indikten sonra, abone bedellerinde de sıfır kara inmişler. Ayrıca artı 2 milyon dolar da tekrar kuruma para vereceğini vaat ederek almışlar.

Şu anda bazı illerde yine bu gibi rekabetler firmalar arasında devam ediyor. Bundan dolayı da farklı fiyatlar teşekkül ediyor. Malatya’nın ihalesi yapıldığında, ilgili firmanın bu rekabetinden dolayı Malatya o zaman ucuz iller arasındaydı. Şu anda bu olay yine devam ediyor. Ancak, bir kısım firmalar bu aşırı rekabetten dolayı bazı illerimizde daha fazla kırım yapıyorlar.

Bu konuda bir kısım rivayetler de dolaşıyor. İleride bu gibi kırımlarla ihaleyi alan kişilerin o şehirleri süresi içerisinde doğalgaza kavuşturmayarak, seçimler arifesinde bir siyasi baskı unsuru olarak kullanıp, kendi lehine bazı hükümler elde edebileceği yönünde iddialar var. Bu konuyla ilgilenen arkadaşlarımızdan bu tür rivayetler duyuyoruz ama bunun mahiyeti nedir? Biz de bilmiyoruz.”.."

AKIN'IN ÖNCEKİ AÇIKLAMALARI..
Belediye Başkanı Akın, daha önce de kendisine bu konuda sorulan sorularla ilgili şu yanıtları vermişti:

26 TEMMUZ'DA: "Belediye Başkanı Cemal Akın, Doğalgaz abonelik ücretinin Malatya'da fazla olmasıyla ilgili olarak, "Konuyu incelettiriyorum, ama ihaleyle ilgili yasalarda kanuni düzenlemelerin yapılması gerektiği kanaatindeyim"dedi.

Basın mensuplarının, Elazığ'da doğalgaz ihalesinde abonelik bedelenin 5 Dolar'a kadar düştüğü, Malatya'da ise 180 dolar artı KDV abonelik ücretinin alındığına ilişkin sorularını cevaplandıran Malatya Belediye Başkanı Cemal Akın, "Bilgi edinmek bakımından arkadaşlar konuyu araştırıyor. Ancak benim kaanatim, ihaleyle ilgili yasalarda kanuni düzenleme gerekiyor"dedi.

Türkiye'de 29 il'de ihaleyi alan firmaların beklediğini, işe başlamadıklarını söyleyen Başkan Akın, "Enerji Piyasası Düzenleme Kurulu, sanırım ihale yasasıyla ilgili yeni bir çalışma yaptıracak. Gelişmelere bakacağız"şeklinde konuştu."

30 TEMMUZ'DA: "BELEDİYE BAŞKANI AKIN: Enerji Piyasası Düzenleme Kurulu’ndaki ihalelerin neticesidir. Yani bu sözkonusu düzenlemenin Malatya Belediyesi ile veyahut Ticaret Odası’yla herhangi bir alakası yok. Doğrudan doğruya Enerji Piyasası Düzenleme Kurulu’nu ve orada yapılan ihaleleri ilgilendirir.."

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız