SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Doğalgaz Tesisatçılığı Kursu

A- A+ PAYLAŞ

Doğalgaz şebeke çalışmaları süren Malatya'da, eleman yetiştirmek üzere Doğalgaz Tesisatçılığı kursu açılıyor. Kurs için başvurular 3 Temmuz Pazartesi günü başladı.

Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Yücel Abik, şunları söyledi:

"İlimize bu kış itibariyle Doğalgaz verilmeye başlanacaktır. Dağıtıcı Firma PEGAZ tarafından şehrimize şebeke döşeme işlemlerinin yapılmaya başladığı bilinmektedir.

Bu nedenle evlere doğal çekilme süreci de başlamış bulunmaktadır. Bu tesisatı döşeyecek kişilerin ve firmaların çalıştıracakları elemanların Doğalgazla ilgili Meslek lisesi Diploması, Ustalık-Kalfalık Belgesi veya Doğalgaz Kurs Belgelerinden birisine sahip olması gerekmektedir.

Ustalık ve Kalfalık belgesi verilmesiyle ilgili işlemler 3308 sayılı kanun gereği H.H.Kovuk Mesleki Eğitim Merkezince sürdürülmektedir.

Ancak Doğalgaz Tesisatı döşeyecek personelle ilgili piyasadaki acil ihtiyacın karşılanması amacıyla H.Akbudak İMKB Anadolu Teknik ve Endüstri Meslek Lisesinde İGDAŞ/UGETAM’ la işbirliği suretiyle Doğalgaz Tesisatçılığı Geliştirme ve Uyum kursu açılacaktır.

H.Akbudak İMKB Anadolu Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi Müdürlüğü’ne bizzat başvurulacaktır. Detaylı bilgi Okul Müdürlüğünden alınacaktır."

Sertifikası ya da belgesi olmayan kişilere tesisat döşeme izni verilmeyeceği de hatırlatıldı.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız