SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Doğalgaz ve Belediye!..

A- A+ PAYLAŞ

Malatya'da doğalgaz ile ilgili sorunlar gündemden düşmezken, belediye başkanı Cemal Akın ile gaz şirketi genel müdürü "nimet (!)" gezisi yaptılar.. Belediye başkanının iddiasına göre, Malatya'da 41 mahallede doğalgaz kullanıma hazır hale gelmiş ve alıp kullanmak, "artık vatandaşın işi".. Belediye Başkanı, "plansız-programsız-düzensiz" çalışma nedeniyle kentte aylardır yaşamı alt üst eden, son olarak geçtiğimiz hafta bir taksi şoförünün aracını yakmaya kalkıştığı sorunlara karşın, doğalgaz için emeği geçenlere teşekkür etti. Malatya Belediyesi'nin "yasal zorunluluk"la yüzde 10 hissedarı olduğu PEGAZ firmasının dağıtım lisansını 30 yıllığına aldığı, başta çevre illere göre "30-40 kat fazla" olan abonman ücreti olmak üzere birçok nedenle eleştirilere konu olan doğalgazla ilgili olarak; Valiliğin doğalgaz kullanımına "zorlayan" kararlar alan ilgili bazı birimleri, Tabip Odası'nın "reklam gibi" diye nitelendirilen doğalgaz açıklaması, gaz şirketinin hoparlörlü araçlarla mahalle aralarında abone olunması çağrılarının ardından son olarak belediye başkanı da, "doğalgaz kampanyasına" katkı sundu. Belediye başkanı yaptığı gezide, "Bir kısım basının, siyaseten" bu konuda aleyhte yayınlar yaptığı iddiasında da bulundu.

Belediye Başkanının bu faaliyeti ile ilgili olarak Belediye Basın Bürosu'nun yayınladığı basın bülteni şöyle:

"..Pegaz Genel Müdürü Turgay Zorlu ile birlikte doğalgaz kullanmaya başlayan evleri ziyaret eden Belediye Başkanı H.Cemal Akın, burada vatandaşlarla sohbet ederek, doğalgaz ile ilgili düşüncelerini aldı.

Doğalgazın büyük bir nimet olduğunu belirten vatandaşlar, 13 günden beri doğalgaz kullandıklarını, doğalgazın çok konforlu ve rahat bir yakıt olduğunu söylediler.

Bu hizmetin Malatya’ya gelmesinden dolayı Belediye Başkanı H.Cemal Akın’a teşekkür eden vatandaşlar, Başkan Akın’ın sayesinde bu hizmete kavuştuklarını belirttiler.

Yılda 12–13 tane mutfak tüpü kullandıklarını, bunun maliyetinin de bir hayli yüksek olduğunu belirten vatandaşlar, “Doğalgazı evimizde kullanmaktan çok memnununuz, sıcak suyumuz geldi. Çok avantajlı. Daha önce sadece şofbende 20 günde bir tüp biterken şimdi daha avantaj olacak.. Gerçekten de çok temiz, çok kullanışlı, herkese de tavsiye ediyoruz. Malatya’ya hayırlı uğurlu olsun. Emeği geçen herkese teşekkür ediyoruz” şeklinde görüşlerini dile getirdiler.

Vatandaşlar ayrıca, tüp ve diğer ısınma için kullandıkları yakıtlarda her an bitme endişesi taşıdıklarını, doğalgazda ise böyle bir durumun sözkonusu olmadığını, yakmaya başladıkları tarihten buyana hiçbir sorun yaşamadıklarını da kaydettiler.

Malatya’daki doğalgaz şebeke çalışmalarının Nisan ayında başladığını, kısa bir süre sonra kullanıldığını belirten Belediye Başkanı H.Cemal Akın ise, bu kadar kısa bir sürede gaz verilmesinin büyük bir nimet olduğunu söyledi. Bu hizmetin Malatyalıların destek ve gayretleriyle geldiğini de kaydeden Başkan Akın, servis kutularına kadar gaz gelen yerlerde, dönüşüm ve işlemlerini tamamlayan her vatandaşın rahatlıkla doğalgazı kullanabileceğini bildirdi.

Doğalgaz ile ilgili olarak eleştiri yapanlara sitemde bulunan Başkan Akın, “Bir kısım kişiler bu hizmetlerimizi belki de siyaseten daha az gösterme gayret ve çabası içerisindeler. Ama doğalgazı kullanmaya başlayan sizlerin gözlerindeki bu mutluluğu gördükten sonra aleyhimizdeki bu yayınların çok kısa bir zamanda dağılacağına inanıyorum. Sizler bu eleştirileri izleyerek ya da okuyarak, bunların gerçek olmadığını bizzat yaşayarak göreceksiniz” şeklinde konuştu.

Belediye Başkanı Akın, evlerde vatandaşlarla yaptığı sohbette, Malatya’nın doğalgaz şebeke döşeme çalışmalarına başlayıp da en kısa sürede yakan bir il olduğunu, şu anda az sayıda vatandaşın doğalgaz kullanma sebebinin ise vatandaşların dönüşüm ve abonelik işlemlerine geç başlamalarından kaynaklandığını söyledi. Akın, “Takriben 41 mahallede doğalgazı Malatya halkının emrine sunmuşuz. Ordan alıp evinde kullanmak artık hemşehrilerimizi ilgilendiriyor. Yani bu tesisatı döşemek ve doğalgazdan biran evvel istifade etmek artık hemşehrilerimizin gayret ve imkanlarına kalmış” dedi.

Malatya’nın ve Malatya insanının hizmetlerin en güzeline layık olduğunu kaydeden Belediye Başkanı Akın, çağdaş bir yakıt olan doğalgazın bir an evvel Malatya’ya gelmesi için büyük gayret sarf ettiklerini belirtti.

Pegaz şirketinin de büyük bir özveriyle çalışarak, 81 ilde gerçekleştirilemeyen bir çalışma neticesinde kısa bir süre içerisinde doğalgazı Malatyalıların hizmetine sunduğunu söyledi.

Başkan Akın, “Malatya’nın 41 mahallesinde bu sene hemşehrilerimizin doğalgazı kullanabilme imkanı sağlanmıştır. Vatandaşlarımızın kapılarının önünden doğalgaz boruları geçiyor, bundan sonra hemşehrilerimizin gayret göstererek bir an önce doğalgazı yakmaya başlamaları kendi yararlarına olacaktır. Emeği geçenlerden Allah razı olsun, onlara teşekkür ediyoruz” şeklinde konuştu.

Pagaz Genel Müdürü Turgay Zorlu ise doğalgazın çok avantajlı ve güzel bir yakıt olduğunu belirterek, esas güzelliğin faturalar gelmeye başladığı zaman yaşanacağını söyledi.."

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız