SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Doğalgaz'da Güvence Bedeli Artışı

A- A+ PAYLAŞ
 
Malatya Doğalgaz dağıtım şirketi AKSA,  güvence bedelini revize ederek (artırarak) resmi kurum ve kuruluşlardan yeniden güvence bedeli almaya başladı.  Güvence bedelini abone olduğu zaman ödeyen resmi kurum ve kuruluşların yetkilileri “ Bu nasıl iş? Biz bu güvence bedelini ödemiştik. İkinci kez hem de zamlı olarak almalarının mantığını anlayamadık” derken, şirkete yakın kaynaklar “Bu karar Enerji Piyasası Düzenleme Kurulu (EPDK) kararıdır. Karara göre,  abonelerden aldığımız güvence bedelini 2 aylık kullanım bedeli ortalaması olarak güvence bedeli almamız yasal zorunluluk haline geldi. Karar bizim değil EPDK’nın kararıdır” diyerek şirketi savunurlarken, abonaler “EPDK, devletin kurumlarına güvenmiyor. O nedenle ikinci kez ve de zamlı olarak alacağı güvence bedeli ile şirketi ve kendisini garantiye alıyor.” diyerek güvence bedeli revizesi (artırma) kararını  eleştirdiler. Makine mühendisleri de uygulamanın şimdilik resmi kurum ve kuruluşlara yönelik uygulandığını, ama önümüzdeki süreçte bütün aboneleri kapsayacağını öne sürdüler.
 
Abonelik esnasında alınan güvence bedeli ile aylık tüketim bedeli arasında önemli farklar oluyor. Örneğin abone, şirkete 330 lira güvence bedeli ödemiş. Ama aylık tüketimi ortalama 500 lira. EPDK,aldığı kararla bu tür abonelerin en az 2 aylık tüketimi kadar güvence bedeli almasını  yasal zorunluluk haline getiriyor.
 
Şirket tarafından resmi kurum ve kuruluşlara 2 nüsha halinde gönderdiği yazının ilk nüshasında;
 
"Konu: Güvence bedeli bildirimi;
 
Sayın abonemiz,
 
EPDK Doğalgaz Piyasası dağıtım ve müşteri hizmetleri yönetmeliği ……… doğalgaz kullanım sözleşmesi kapsamında 2011 yılı aylık tüketim değerlerinize göre hesaplanan 2 aylık maksimum tüketiminiz karşılığı olarak………. TL güvence bedeli ödenmesi gerekmektedir. Güvence bedeliniz 2011 yılı kasım dönemi faturanızda ödenmek üzere hesabınıza tahakkuk ettirilmiştir.”
 
ifadeleri yer alırken, ikinci nüshasında ise;
 
"Konu:  Güvence bedeli revize bildirimi
 
Sayın abonemiz;
 
EPDK Doğalgaz Piyasası dağıtım ve müşteri hizmetleri yönetmeliği ……… doğalgaz kullanım sözleşmesi kapsamında 2011 yılı aylık tüketim değerlerinize göre hesaplanan 2 aylık maksimum tüketiminiz karşılığı olarak 2001 yılı kasım dönemi faturanıza tahakkuk ettirilecek güvence bedeliniz yeniden hesaplanmıştır. Yeniden yapılan hesaplama sonucunda  ilgi yazı ile bildirilen bedel…… TL olarak revize edilmiştir ve işlemler bu bedel üzerinden yapılacaktır.”
 
ifadesi bulunuyor.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız