SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Doğalgazı Olmayacakmış

0
Güncellendi - 2015-12-27 20:06:57
Doğalgazı Olmayacakmış
A- A+ PAYLAŞ

Sağlam olmadığı, onarım ve restorasyon çalışmaları sırasında ortaya çıkan beton kiriş ve tabliyeleriyle görülen, ancak Malatya Belediyesi’nin bünyesindeki Esenlik Şirketi’nin müteahhitliğinde, belediyenin bilgisi ve desteği dahilinde yapılan çalışmalar sırasında aynı zamanda da “çürük yapısı güçlendirildiği” öne sürülen Şire Pazarı’na doğalgaz şebekesinin çekilmediği bildirildi.

Şire Pazarı işyeri sahiplerinin oluşturduğu yönetim ve belediye işbirliği ile gerçekleştirilen, meydandaki eski caminin de yıkılarak ortadan kaldırılmasıyla yeni bir görünüm kazandırılan Şire Pazarı meydanında doğalgaz şebekesi döşenmeden beton dökümüne başlandığı belirtildi. AKP Milletvekili Öznur Çalık’ın bir süre önce yaptığı ziyaret sırasında, yıkılan caminin “köşe”ye yapılacağı bilgisinin yanı sıra “Doğalgazla olan sorunları çözdük. En kısa zamanda doğalgaz sistemi buraya çekilecek” demesine karşın, doğalgaz şebekesi döşenmediği kaydedildi.

Bazı esnaflar, bu duruma tepki göstererek “Doğalgaz şirketi ile sorunlar vardı. Sayın milletvekilimiz Öznur Çalık’a durumu ilettik. Sayın vekilimizin AKSA Doğalgaz yetkilileri ile yaptığı görüşmede sorunlar çözüldü. Fakat, Belediye, doğalgaz sistemi çekilmeden pazarın zemininde çalışmaları başlattı. Yarın-öbür gün doğalgaz sistemi çektirmek isteyen esnaflar bu betonu kazmayacak mı.? Birkaç gün daha bekleseler olmaz mı?” derken, esnaflardan bazıları da, “Siyah şebeke borularının yenilenen Şire Pazarının görüntüsünü bozacağını düşünüyoruz. Zaten, doğalgaza da ihtiyacımız yok.” sözleriyle betonlama çalışmalarının bir an önce tamamlanmasını istediler.

FOTOĞRAFLAR: Yaşar KARAASLAN- Malatya Hakimiyet Gazetesi

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız