SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Doğan Çok Kızdı!..

A- A+ PAYLAŞ

Yargıtay 3. Ceza Dairesi Başkanı iken emekliliğini isteyip CHP’ye milletvekili adaylığı başvurusu yapan ve 2. sıra adayı olan Yusuf Kenan Doğan, Sümerbank alıcısı grupta yeralan “işadamı”, eski MEV başkanı Mustafa Başdemir’in geçtiğimiz hafta, milletvekili adaylarını davet ettiği, sadece 4 AKP’li adayın katıldığı kahvaltılı toplantısında, Sümerbank satışı ile ilgili sözlerine sert tepki gösterdi.

84 partili, 8 bağımsız milletvekili adayının bulunduğu Malatya’da, Başdemir’in Altın Kayısı Oteli’nde “adayları davet ettiği” kahvaltılı toplantısına AKP’den 4 milletvekili adayı katılmıştı. Sümerbank Fabrikası’nı, Cumhurbaşkanlığı Devlet Denetleme Kurulu’nun da raporunda yeraldığı şekilde “gerçek değerinin çok altında satın alan” grubun önemli mensuplarından biri olan Başdemir, 5 Temmuz Perşembe günkü toplantıda, bir gün önce CHP Genel Başkanı Deniz Baykal’ın Malatya mitinginde Sümerbank’ın satışına ilişkin sözlerini eleştirmiş, karşı iddialarda bulunmuştu.

Adalet Bakanlığı eski müsteşarlarından olan CHP Milletvekili adayı Doğan, kendi doğum yeri olan Yazıhan ilçesinin Karaca Köyü’ndeki propaganda çalışmaları sırasında, Başdemir’in konuşmasına sert tepki gösterdi ve şöyle dedi:

“Beyefendi.. 1. ihale 12 milyon dolara satıldığı halde, ona verilmemiş, sana fabrikanın o kısmı 6 milyon dolara verilmiş. Peki ikinci aldığın sosyal tesisler ne oldu? O sosyal tesislerin yerini kaça aldın? Tabi ikisinin toplamı 11 milyon oldu. Sana Baykal’ın sorduğu yer sadece fabrikanın yeri.. Malatya Ticaret ve Sanayi Odası başkanı, bura konut olsaydı 100 milyon dolara satılırdı diyor? Peki niye konut olarak satılmadı bura. Bu beyzade gelmiş Malatya milletvekili adaylarını sabah kahvaltısına çağırıyor Altın Kayısı Oteli’ne.. Ulan sen kimsin ki beni Altın Kayısı Oteli’ne kahvaltıya çağırıyorsun?.. Senin üç kuruş paran olabilir. Ben yargıda onursal başkanım. Sen kimsin ki beni kahvaltıya çağırıyorsun?..”

Bu arada, Doğan'ın Ticaret ve Sanayi Odası başkanını söylediğini ifade ettiği sözleri Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Şevket Keskin söylemişti. Bilindiği gibi, Ticaret ve Sanayi Odası başkanı Mücahit Fındıklı, AKP'nin 1. sıra adayı. Keskin de, AKP'den aday adayı olmuş ancak listeye girememişti.

Öte yandan, aynı toplantıda Malatyaspor ile ilgili olarak da “iddialı” sözler sarfeden, 24 Haziran 2006’daki Malatyaspor kongresinde, eski başkan Hikmet Tanrıverdi tarafından ağır şekilde eleştirilen, mevcut başkan Haşim Karadağ’ın daha sonra çıkıp eleştirdiği Başdemir, bu eleştirilerden 1 yıl sonra, “Hikmet Tanrıverdi’yi cebine GİSAD’dan 3 milyon dolar koyup Malatya’ya gönderdiği” iddiasında bulunmuş, Malatyaspor’a verdiği desteklerden bahsetmişti. Başdemir’in, Karadağ başkan olduktan sonra Aralık- 2006’da kulübe destek için İstanbul’da düzenlenen gecede, futbolcuların imzasını taşıyan formayı 35 bin YTL’ye alma taahhüdünde bulunması, bunun salonda ilan edilmesinin ardından, taahhüt ettiği bu parayı bugüne kadar ödemediği de öne sürüldü. Malatyaspor yönetimi, aynı gecedeki yardım taahhütlerini yerine getirmediklerini iddia ettiklerinden bazılarını internet sitesinde "teşhir" ederken, Başdemir'in "teşhir" edilenler arasında yeralmadığı bildirildi.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız