SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Doğan Dede Anıldı

0
Güncellendi - 2015-12-28 03:04:30
Doğan Dede Anıldı
A- A+ PAYLAŞ

CEM Vakfı Malatya Şube Başkanı Eşref Doğan, “Özellikle son dönemler bir Alevi-Sünni kardeşliğinin pekişmesi istikametinde çeşitli faaliyetlerimiz oldu, ulusal sempozyumlar oldu, toplantılar oldu. Çok şükür Hüseyin Doğan Dede’nin ideali olan ve görmek istediği tabloyu ben Malatya’da, hem Türkiye’de oluşturduğumuza inanıyorum” dedi. 

Yeşilyurt ilçesinin Kırlangıç Mahallesinde Dede Hüseyin Doğan’ın ölümünün 32. Yıl dönümü dolayısıyla anma töreni düzenlendi.

KİMLER KATILDI?

Hüseyin Doğan Dede’yi anma etkinliğine Vali Süleyman Kamçı, Yeşilyurt ve Doğanşehir ilçe Kaymakamları, CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Malatya Milletvekili Veli Ağbaba, Battalgazi Belediye Başkanı Selahattin Gürkan, Yeşilyurt Belediye Başkanı Hacı Uğur Polat,  Doğanşehir Belediye Başkanı Vahap Küçük , Malatya PMYO Müdürü Mehmet Karlı, İl Müftüsü Ümit Çimen, , CEM Vakfı Genel Başkanı Prof. Dr. İzzettin Doğan, CEM Vakfı Malatya Şube Başkanı Eşref Doğan, İl Müftüsü Ümit Çimen, MHP Milletvekili Adayı Arif Yıldız, ile çok sayıda STK temsilcisi katıldı.  Anma etkinliğine Adıyaman, Adana, Gaziantep, Kahramanmaraş, Elazığ, Sivas, Tunceli ve Erzincan ile çok sayıda ilden katılım oldu. 

“ALEVİ-SÜNNİ KARDEŞLİĞİ: O TABLO OLUŞTU”

Törende konuşan CEM Vakfı Malatya Şube Başkanı Eşref Doğan, “Hüseyin Doğan Dedenin Hakk’a yürüyüşünün 32. Yıldönümünü idrak ediyoruz. Özellikle son dönemler bir Alevi-Sünni kardeşliğinin pekişmesi istikametinde çeşitli faaliyetlerimiz oldu, ulusal sempozyumlar oldu, toplantılar oldu. Çok şükür Hüseyin Doğan Dede’nin ideali olan ve görmek istediği tabloyu ben Malatya’da, hem Türkiye’de oluşturduğumuza inanıyorum” dedi. 

ARAŞTIRMA MERKEZİ İÇİN TEŞEKKÜR…

Doğan şöyle devam etti; “Rektörümüz Prof. Dr. Cemil Çelik hocamızın bünyesinde İnönü Üniversitesi bünyesinde Avrasya Alevilik, Bektaşilik Araştırma ve Uygulama Merkezi kuruldu, YÖK’ten geçti ve Resmi Gazete’de yayımlanarak, resmi şahsiyet kazandı. Bu vesile ile değerli Rektörümüz Çemil Çelik’e ve değerli hocamız Mehmet Dönmez Hocamıza ve emeği geçen tüm akademisyenlere teşekkür ediyorum” 

“0RADA TEKRAR EĞİTİM VERİLMELİ”

CEM Vakfı Malatya Şube Başkanı Eşref Doğan, “Akçadağ Öğretmen Lisesi’nin bin dönümlük alanını Rahmetli Hüseyin Doğan Dede, enstitüsü kurulması için hibe etmiştir. Bugün bir kısmı Meyvecilik Araştırma’ya verildi. Bu güzel bir şey. Ancak son dönemde Akçadağ Anadolu Öğretmen Lisesi kimliği ile devam eden okulumuz Akçadağ’a taşındı. Temennimiz şudur; sayın valimiz arası tekrar bir eğitim ve akademik kuruma dönüştürülsün. Eğer mümkün ise bir tarım üniversitesine dönüştürülsün. Eğer bu devlete bir külfet ise, İnönü üniversitesi Ziraat Fakültesine bağlı bir Yüksekokula dönüştürülsün. Oradaki eğitim faaliyetleri bu vesile ile devam etmiş olsun” diye konuştu. 

CEM Vakfı Genel Başkanı Prof. Dr. İzzettin Doğan’ın konuşmasının ardından anma etkinlikleri yapıldı.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız