SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Doğan Dede İçin Anma Töreni

0
Güncellendi - 2015-12-27 13:45:35
Doğan Dede İçin Anma Töreni
A- A+ PAYLAŞ
 
Malatyalı Hüseyin Doğan, ölümünün 29. yıldönümünde Yeşilyurt ilçesi Kırlangıç köyünde anıldı. 
 
Hüseyin Doğan Dede türbesi önünde düzenlenen anma programına, Belediye Başkanı Ahmet Çakır, Yeşilyurt Kaymakamı İlhan Abay, AKP Milletvekilleri Öznur Çalık ve Cemal Akın, Yeşilyurt Belediye Başkanı Mehmet Kovuk, Tunceli Üniversitesi Rektörü Prof.Dr. Durmuş Boztuğ, Doğanşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaman, Malatya Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Haydar Karaduman, Alevi İslam Dini Hizmetleri Başkanı Ali Yüce, Cem Vakfı Başkanı Prof.Dr. İzzettin Doğan, Cem Vakfı Şube başkanları ve kalabalık bir vatandaş topluluğu katıldı.
 
Cem Vakfı Şubesi Başkanı Esref Doğan, yaptığı konuşmada, Malatya Belediyesi Kent Konseyi tarafından ilk defa Alevi Dedesi Hüseyin Doğan Dede konulu bir program düzenlendiğini ve bu programda babasını anlatma imkanı bulduğunu belirterek, “Öncelikle Doğan Dedeyi anlatma fırsatı veren Belediye Başkanımız ve Kent konseyi sekreterine teşekkür ediyorum” dedi.
 
AKP Malatya Milletvekili Cemal Akın ise Barguzu'da Alevi ve Sünnilerin yıllardır kardeş olarak yaşadıklarını ve hiçbir sorun olmadığını anlatarak “Çok kaşıdılar, iftiralar dahi yapıldı ama bizi komşumuzla karşı karşıya getiremediler. Rahmetli Dede'yi bilirim. Çok muhterem ve kadirşinas bir önderdi. Bi gün Karacaoğlan'ın Alevi veya Sünni olup olmadığı sorulmuş. Oda Karacaoğlan Alevi'ye de Sünniye de yeter demiş. Dedemizi bir kez daha rahmetle anıyorum” diye konuştu.
 
Cem Vakfı Başkanı Prof Dr. İzzettin Doğan da, yeni yapılan anayasaya dikkat çekerek “Yeni Anayasa'da inanç özgürlüğü olmalı. Laiklik ve eşitlik ilkesine riayet edilmeli” şeklinde konuştu.
 
Adıyaman Hacı Bektaş Veli Kültür Merkezi Semah ekibinin Türkçe ve Kürtçe sergilediği semah ilgi görürken, Sanatçı Muharrem Temiz ile bazı sanatçılar deyişler ve semahlar okudu.
 
Kurbanların kesildiği Hüseyin Doğan Dede anma etkinliklerine katılanlara lokma ikramında bulunuldu.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız