SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Doğan: ''İyi Başladık Ama..''

A- A+ PAYLAŞ

Malatyaspor Teknik Direktörü Ziya Doğan maçtan sonra yaptığı açıklamada şunları söyledi; "Bugün aslında maça iyi başladık. Pozisyonlar çok dengeli idi. Hatta ilk yarının bir kısmında biz rakibimize oranla çok üstün oynadık. Ama pozisyonları kişisel hatalar nedeniyle değerlendiremedik. İkinci yarıda maalesef bütün riskleri aldık. Kayserispor 2. yarı daha çok pozisyona girmesine rağmen, bizim de gol pozisyonlarımız vardı. Şöyle bir baktığımızda bugün futbol adına, mücadele adına çok iyi mücadele vardı. Rakibin sert oyununa oyuncularım direnç gösterdi. Fizik gücü olarak rakip bizden daha üstündü. Oyunun son dakikalarında oldukça risk aldık. Oyunun son dakikalarında birkaç pozisyon yakaladık. Biraz becerikli olabilseydik, skor berabere bitebilirdi. Biz bu maçı burada unutup, önümüzdeki maça bakmak istiyoruz" dedi.

Doğan, maçın hakemi ile ilgili olarak da "Hakemle ilgili hiçbir şey konuşmaya da gerek yok. Hakem iyi maç yönetti. Rakibin tatlı, sert oyununa dengeli bakacak olursak, bize daha çok sarı kart gösterdi. Sonuçta Kayserispor ev sahibi. Sadece bu hakemden hala bir şeyler beklemek çok doğru değil. Rakibin hakemden bir şey beklemesini şaşkınlıkla karşıladım. Normal kararlarına bile itiraz ve baskı yaptılar. Bu doğru değil. Ben rakibin iyi oynayan oyuncularını tebrik ettim. Aslında bazı şeyleri değiştirmemiz lazım. İlla biz kazanalım, hep bizim istediğimiz olsun mantığını ben çözemedim. Bugün burada böyle bir hava vardı. Ama ben böyle düşünmüyorum. Kayserispor özellikle ikinci yarıda oynadığı oyunla bizi yendi. Bizim kadromuz kısıtlı idi. Ama biz inatçıyız, iddialıyız. Sonuna kadar mücadelemizi en iyi şekilde yapacağız. Önümüzdeki haftalarda içeride oynadığımız karşılaşmalarda, deplasmanda da galip gelmemiz lazım" diye konuştu.

KAYSERİ CEPHESİ..
Kayserispor Teknik Direktörü Ertuğrul Sağlam ise, maç sonrası düzenlediği basın toplantısında, Malatyaspor karşısında iyi mücadele ederek haklı bir galibiyet aldıklarını belirterek, bu galibiyetle ligde üst sıralardaki yerlerinin de tesadüf olmadığını gösterdiklerini söyledi.

Sağlam, "Geçen hafta Ankaragücü karşısında aldığımız mağlubiyetten sonra bizim için Malatyaspor karşılaşması daha da önem kazanmıştı. Bizim altımızdaki takımlar geçtiğimiz hafta kazandıkları puanlarla bize yaklaşmıştı. Ligdeki yerimizi korumamız açısından bu maçtan mutlaka 3 puan almamız gerekiyordu. Bunu isterken de karşımızda da ligin en alt sırasında yer alan, bu maçı çıkış olarak gören Malatyaspor vardı. Malatyaspor, gerçekten çok iyi mücadele etti. Kazanma adına ellerinden gelen her şeyi yaptılar. Ama maçın genelini değerlendirecek olursak, biz 3 puanı hak ettik diyebiliriz. Malatyaspor gerçekten üst düzeyde bir mücadele ortaya koydu. Bunları tebrik ediyorum. Ligde bulunduğumuz yerin de, ne kadar haklı, büyük emekler verilerek gelinmiş bir mevkii olduğunu herkese buradan duyurmak istiyoruz. Bundan sonra kalan 4 hafta bizim için biraz daha önemli. Ligdeki hedefimizi yakalayabilmemiz için bundan sonraki maçlarda da, alabileceğimiz en yüksek puanı almamız gerekiyor. Kalan 4 maçı da kazanmak istiyoruz" dedi.

Sağlam, ligin en genç takımı olduklarını söyleyerek, "Bugün 19 yaşındaki kalecimiz Ali, Süper Lig'de ilk kez forma giydi ve çok başarılı oldu. Türkiye'de genç kaleci yetişmiyor diyenlere bunun örnek olmasını istiyorum. Genç kardeşlerimize şans vermek zorundayız. Maçın hakemi iyi bir maç yönetti. Sarı kartlar konusunda cömert davrandı, ama iyi bir karşılaşma yönettiği için kendisine teşekkür ediyoruz. Ayrıca Türk futbolu niye gelişmiyor diyenlere bir şey söylemek istiyorum. Geçen sene ligde zor kalan bir takımdık, şimdi ise ligin 3.'sü durumundayız. Yaş ortalamamız 23,4. En genç takımız. Bunun yanında maliyeti en düşük takımız. Aldığımız olumlu bu sonuçlardan sonra Türkiye'de futbolun gelişmesini istiyorsak, lütfen bu takıma haberlerinizde biraz yer verin. Biraz daha motive olalım" diye konuştu.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız