SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Doğan Koloğlu'na Son Veda

0
Güncellendi - 2015-12-27 19:34:39
Doğan Koloğlu'na Son Veda
A- A+ PAYLAŞ

Gazeteci-yazar ve Galatasaray Kulübü’nün önemli isimlerinden Doğan Koloğlu son yolculuğuna uğurlandı.

Türk spor basınının deneyimli gazetecilerinden ve aynı zamanda Türkiye Spor Yazarları Derneği'nin (TSYD) kurucularından olan Doğan Koloğlu için, Türk Telekom Arena Stadı'ndabir anma töreni yapıldı. Anma töreninde; Doğan Koloğlu’nun yakınları, Galatasaray Kulübü Başkanı Ünal Aysal ve yöneticiler, futbolculardan Sabri Sarıoğlu ve Engin Baytar, arkadaşları ve çok sayıda seveni katıldı.

Koloğlu’nu anma töreninde, sevenlerinin yaptığı konuşmaların ardından, helallik istendi ve daha sonra Doğan Koloğlu'nun cenazesi Zincirlikuyu Camii'ne götürüldü.

Zincirlikuyu Camii’nde kılınan cenaze namazına, Galatasaray Kulübü Başkanı Ünal Aysal, Galatasaray Kulübü İcra Kurulu Başkanı Lütfi Arıboğan, Galatasaray Yönetim Kurulu üyeleri ve Türk spor camiasından birçok isim katıldı.

Zincirlikuyu Camii'nde Cuma namazını müteakip kılınan cenaze namazının ardından, Doğan Koloğlu’nun cenazesi Zincirlikuyu mezarlığındaki aile kabristanında toprağa defnedildi.

DOĞAN KOLOĞLU KİMDİR?

Gazeteci-yazar Doğan Koloğlu, Galatasaray Divan Kurulu’nda 2. başkanlık yaptı ve yöneticilik alanlarında hizmet verdi. 1963 yılında Türkiye Spor Yazarları Derneği'nin (TSYD) ilk üyelerinden. Koloğlu, 1981-1984 yıllarında TSYD'nin genel başkanlık görevini de üstlendi. Akşam, Hürriyet ve Milliyet gazetelerinin spor bölümlerinde yönetmen, yazı işleri müdürü ve spor yazarı olarak hizmet veren Doğan Koloğlu, basın kuruluşlarının yönetim kurullarında da görevler aldı.

Usta gazeteci Doğan Koloğlu, 86 yaşında hayata veda etti. Trabzon Sürmene'de 1927 yılında dünyaya gelen Doğan Koloğlu, spora Galatasaray Lisesi'nde başladı. Galatasaray Futbol Takımı'nda hem oyuncu, hem teknik direktör olarak görev yapan Koloğlu, milli takımda da görev aldı.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız