SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Doğan ve Kocaman'ın Değerlendirmeleri

A- A+ PAYLAŞ

DOĞAN'IN DEĞERLENDİRMESİ..
Malatyaspor Teknik Direktörü Ziya Doğan maçtan sonra yaptığı açıklamada, iyi oynamamalarına karşın galip geldiklerini söyledi.

Kendi sahalarında galip gelememenin baskı yarattığını, futbolcuları rahatlatmak için gerekli çabanın gösterildiğini, ama yine de oyuncuların baskıyı üzerlerinden atamadıklarını anlatan Doğan şöyle konuştu:

“Oyuncularım ellerinden geldiği kadar mücadele ediyorlar, ama gücümüz bazı bölümlerde yetersiz kalıyor. Bunun önlemlerini alacağım. Bugün 3 puan bizim için çok önemliydi. Oyunda gole kadar iyi oynadık. Golden sonra üzerimizdeki baskıdan dolayı çok kapandık. Rakibe alan bırakmadık, savaştık. Ama futbol konuşacak olursak, oyunun bir bölümünde çok mahkum oynadık. Rakip çok kaliteli oyunculardan kurulu. Buna rağmen ilk galibiyetimizi aldığımız için sevinçliyiz. Biraz da şanslıydık, ama kazandık. Bundan sonra içerideki maçları kazanmamız, hata yapmamamız gerekiyor. Konyaspor’u yenmesek, çok kötü günler görebilirdik” dedi.

Doğan, çok eksikleri bulunduğunu belirterek “Bazı oyuncularımız yırtınırken, bazı oyuncuların fizik güçleri yeterli değil. Devre arası gerekli tedbirleri alacağım. İlk yarıyı istediğimiz puanda bitirir ve devre arası istediğimiz kadroyu kurarsak, futbol adına çok önemli şeyler yaparız” şeklinde konuştu.

Taraftarlara değinen Doğan, sadece maraton tribününde yer alan grubun canla başla destek verdiğine, küme düşme tehlikesi yaşanan 4 sezon önceki ruhu yakaladığına dikkat çekip, tüm tribünlerin bu grubu örnek almasını istedi.

KOCAMAN'IN AÇIKLAMALARI..
Konyaspor Teknik Direktörü Aykut Kocaman, karşılaşma sonrası yaptığı açıklamada, uzatma dakikaları da hesaba katılırsa, 90-92 dakika üstün futbol oynadıklarını ama kaybettiklerini belirtti. Kocaman, bu maçı, geçen sezon kendisi Malatyaspor’u çalıştırırken Kayserispor ile Malatya’da oynadıkları ve 1-0 kaybettikleri maça benzetti.

Kocaman şöyle konuştu:

“Maç öngördüğüm şekilde geçti. Maça gelirken, iki takımın ligdeki pozisyonları ve oynayabilmeleri açısından fark olduğunu, kazanmaya yakın taraf olduğumuzu tahmin ediyordum. Maçın ilk dakikalarında Malatyaspor’un 15-20 dakika baskılı oynayacağını düşünüyordum. Maçın başında gelen Malatyaspor golü oyunumuzu etkiledi. Yapacaklarımızı sekteye uğrattı. Açık yüreklilikle, uzatmadaki 5 dakikayı da sayarsak, 92-93 dakika çok başarılı oyun ortaya koyduk. Arkadaşlarım benim düşündüklerimin hepsini yaptılar. Topu yere indirdik, rakibi sıkıştırdık, kontratak pozisyonu vermedik. Kolay pozisyonlar geldi, ayağımızın ucundan kaçtı, son vuruşu yapamadık. Bu maç, geçen seneki Malatya-Kayseri maçını anımsattı. Futbolcularımı oyunlarından dolayı kutluyorum” dedi.

Kocaman, ilk yarıyı 4-5. sırada kapatmak istediklerini, ancak bu kaybın hedefi sekteye uğrattığını, ama futbolcularının bu iradeyi gösterdiğini sözlerine ekledi.

Konya çalıştırıcısı, Ceyhun Eriş ile Malatyaspor taraftarı arasında son dakikalarda yaşanan gerginlik konusunda, sırtı dönük olduğu için pozisyonu görmediğini, reaksiyon sesleri üzerine dönüp müdahale ettiğini anlattı. Kocaman ne olursa olsun bu tip davranışların yanlış olduğunu belirtip “Ne oyuncularla taraftar, ne taraftar ile oyuncular arasında tahrik edici davranışlar doğru değil. Futboldan bunları çıkarmamız lazım. Zevk veren, keyif veren yönüyle futbolu sergilemek hepimizin görevi. Türkiye İsviçre’ye kaybetti. Dünyanın sonu, dendi. Dünyanın sonu olmadığını gördük. Hayat devam ediyor” dedi.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız