SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Doğan, Yargıtay 3. Ceza Dairesi Başkanı

A- A+ PAYLAŞ

Yargıtay 3. Ceza Dairesi Başkanlığına, hemşehrimiz Yusuf Kenan Doğan seçildi.

Toplam 250 üyeli Yargıtay Genel Kurulu'nda yapılan seçim 10. turda sonuçlandı. 2. Ceza Dairesi üyesi olan hemşehrimiz Doğan ile 3. Ceza Dairesi Üyesi Muhammet Mıhçak, 3. Ceza Dairesi başkanlığı seçiminde yarıştı. 230 üyenin oy kullandığı 10. turda, 128 oy alan Yusuf Kenan Doğan, 3. Ceza Dairesi başkanlığına seçildi.

Yusuf Kenan Doğan, vefat eden annesi Yeter Doğan'ın cenaze törenine katılmak üzere 25 Ocak'ta Malatya'ya gelmiş ve Yeter Doğan'ın cenazesi, Yazıhan ilçesinin Karaca Köyü'nde toprağa verilmişti.

YUSUF KENAN DOĞAN KİMDİR?
09.01.1944 tarihinde Malatya'da doğmuştur. Malatya Lisesini bi¬tirmiş, İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesinden 1966 yılında mezun olduktan sonra, askerliğini Edirne'de yedek subay olarak yapmıştır.

Malatya hakim adayı olarak mesleğe başlayan Doğan-, sırasıyla Derik, Akdağmadeni Hakimliği, Yüksek Hakimler Kurulu Müfettiş Hakimliği, Adalet Müfettişliği ve Başmüfettişliği, Adalet Bakan¬lığı Müsteşar Yardımcılığı ve Müsteşarlığı, Hakimler ve Savcılar Yüksek Kurulu Üyeliği, Basın İlan Kurulu Üyeliği ve Yönetim Kurulu Başkanlığı ile Adalet Bakanlığı Yüksek Müşavirliği görevlerinde bulunmuştur.

27.05.1996 tarihinde Yargıtay Üyeliğine seçilen Yusuf Kenan Doğan, Yargıtay İkinci Ceza Dairesi Üyesi olarak görevini sürdürmekte iken 22.02.2006 tarihinde Yargıtay Büyük Genel Kurulu’nca Üçüncü Ceza Dairesi Başkanlığı’na seçilmiştir. Evli ve iki çocuk babasıdır.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız