SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Doğan'a Göre Malatyaspor'un Durumu

A- A+ PAYLAŞ

Malatyaspor Teknik Direktörü Ziya Doğan, düzenlediği haftalık olağan basın toplantısında, takımıyla ilgili bazı değerlendirmeler yaptı. Görevi döneminde 2 lig, 1 kupa maçı oynadıklarını anımsatan Doğan, oynanan futboldan memnun kalmadığını belirtti.

Altın Kayısı Oteli'nde konuşan Doğan şöyle devam etti:

“Fizik gücü yeterli olan bir takımın kısa sürede istenilen seviyeye geleceğini iddia ediyorum. Ama fizik gücü iyi olmayan bir takımın bir anda oyun sistemini oturtması çok zor. Yapmış olduğumuz testlerde birçok eksiğe rastladık. Bu nedenle idman temposunu arttırıyoruz, günde iki idman yapıyoruz. Ancak ister istemez maç günü yaklaştıkça idman temposunu düşürmek zorunda kalıyoruz. Bazıları alınsın istemiyorum. Fizik gücün düşük olmasının nedeni, sezon başı yapılan idmanlarda belki 10 tane oyuncunun sakatlık ve geç transferden dolayı yeteri kadar çalışamamış olması. Bu sıkıntılar oyun sistemini ve takım oyununun oturmasını engellemiş. Bir taraftan fizik gücünü yükseltmek, bir taraftan takım oyununu oturtmak zorundayız. Geldiğimde 3-4 hafta sonra takım kesin iyiye gider diye düşünüyordum. Ama bu süre sanki daha ileriye gidecek gibi. Bunu zaman kazanmak için söylemiyorum. Çünkü yapmış olduğumuz testlerdeki verileri elimize aldığımızda, bilimsel açıdan baktığımızda, bayağı bir zamana ihtiyacımız var. Ama şunu söyleyebilirim: Oyuncuların gayretli ve benim istediklerimi bir an önce gerçekleştirmek için gayret içerisindeler. Puan durumundaki görüntü onları çok rahatsız ediyor. Onlara iyi futbolcu olduklarını, endişe etmemeleri gerektiğini söylüyorum”

Eldeki malzeme ile takımın toparlanmasının mümkün olduğunu anlatan Doğan, Malatyaspor’un kondisyon sorununun giderilmesi için Diyarbakır maçından sonra İstanbul Riva’da 15 gün sürecek kampa alınacağını bildirdi. İşlerinin kolay olmadığını belirten Doğan, “Kamuoyunu aydınlatmak için söylüyorum. Testlerdeki veriler fiziksel olarak çok yetersiz olduğumuzu gösteriyor. Oyuncularla yaptığımız konuşmalarda, iyiye gidişat olduğunu, nefeslerinin açıldığını, kuvvet olarak iyiye gittiklerini söylüyorlar. Futbolcu bunu iş olsun diye söyleyebilir. Ama yaptığımız testler iyiye gidişi doğruluyor” dedi.

Doğan, “Gelecekte şu gördüğünüzden çok daha farklı bir takım olacağımızı söyleyebilirim. Mücadele eden, hatlar arasında kopukluk olmayan bir takım olmak istiyoruz. Bu süreç içerisinde sıkıntılı günler olacak. Bunu en aza indirip önümüzdeki haftalara çok daha iyi hazırlanmak zorundayız. Yönetime verdiğim raporda, bu veriler doğrultusunda sezonun ilk yarısı takımdan çok iyi işler beklememek lazım, dedim. Korkumuz, futbolcuların alınan sonuçlardan kötü etkilenmesi. Kamuoyundan bu çocuklara sahip çıkmalarını, takıma güvenmelerini, destek vermelerini istiyorum. Futbolcunun sorumluluktan kaçar hale gelmemesi için, taraftarın 90 dakika oyunculara sahip çıkması lazım. Özellikle genç oyuncuların sorumluluktan kaçmaması için bizim de özel çalışmamız şart. 7 maç oynadık, önümüzde daha çok maç var” diye devam etti.

Diyarbakırspor maçının önemine değinen Ziya Doğan, taraftar desteğiyle sahadan mutlaka galip ayrılmak zorunda olduklarını bildirdi. Doğan, Kayseri Erciyes maçı hariç, genellikle sıkıntılı takımlarla oynadıklarını söyleyip “Diyarbakırspor lige iyi başladı, ama sonra kötü sonuçlar aldılar. Moralleri bozuk. Ama bizi kendi durumumuz ilgilendiriyor. Taraftarımız Diyarbakır maçında skora endeksli bakmasın, maç boyunca oyuncuları yalnız bırakmasın” dedi.

Doğan, takımın kilo sorununun çözülmesi için bugünlerde bir diyetisyenin Malatya’ya geleceğini haber verdi.

Malatyaspor çalıştırıcısı, bir soru üzerine, Malatyaspor’da göreve geldiği önceki dönemde takımın fizik olarak sorunu bulunmadığını ve hazır olduğunu anlatıp sözlerini şöyle sürdürdü:

“Bugün daha büyük sıkıntı içerisindeyiz. Örnek olsun diye söylüyorum: Mert ve Ömer’in ilk maçı lig maçı. Daha önce hazırlık dönemi 30-40 dakika oynamışlar. Ömer biraz daha genç, Mert için söylüyorum; 34 yaşındaki bir oyuncunun bu kadar ağır sakatlıktan sonra toparlanması zor. Aytaç, Mehmet Budak, Serkan, Okan, Chris sezon başı idmana gelmemiş. Effa iki senedir doğru dürüst maç oynamamış. Takımın çalışması ve mantalitesiyle iyiye değişmeye gittiğini görüyorum. Oyun içerisindeki prensiplerin uygulanması için fizik gücün oturması lazım. Fizik güç olmazsa, taktik anlayış nasıl otursun? Biz daha mücadeleci, agresif takım olmaya mecburuz. Tek korkum kamuoyunun paniğe kapılması. Daha önce geldiğimde bu şehir taraftardan yönetime kadar inanılmaz bir inanç içerisindeydi. Şimdi o havayı göremiyorum. İnsanları yönlendirmek, bilinçlendirmek lazım”

Doğan, bir başka soru üzerine, Türkiye’de teknik adam değiştirmenin “alışkanlık” haline geldiğini ve bu hususta konuşmak istemediğini sözlerine ekledi.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız