SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Doğan'la Eken Dünür Oldu..

A- A+ PAYLAŞ

22 Temmuz seçimlerinde CHP'nin Malatya 2. sıra milletvekili adayı olan emekli Yargıtay Daire Başkanı Yusuf Kenan Doğan'ın oğlu İbrahim Doğan ile Susurluk davasında hapis cezası alan ve cezası Doğan'ın görev yaptığı daire tarafından onaylanan emekli yarbay Korkut Eken'in kızı Sonay Eken ile dünyaevine girdi..

GİTTİK İSTEDİK..
Korkut Eken cezaevindeyken, bir kamu kuruluşunda çalışan kızı Sonay Eken de, Yusuf Kenan Doğan’ın özel sektörde çalışan oğlu İbrahim Doğan’la tanıştı.

İki gencin tanışıp anlaştığını anlatan eski Yargıtay üyesi Yusuf Kenan Doğan, “Biz de gittik istedik. Nihayetinde bir insan yargılanmış, mahkum olmuş. Cezasını da çekmiş. Ama tamamen bizim dışımızda, iki insan da birbirlerini tanımışlar, evlilik kararı almışlar. Hayatlarını birleştiriyorlar. Saygılı davrandık. Bu konuda hiçbir sıkıntı yaşamadım” diye konuştu.

Emekli Yarbay Korkut Eken, eski İstanbul 6 No’lu DGM tarafından Susurluk davasından 6 yıl hapis cezasına mahkum olmuştu. Temyiz istemi üzerine davaya, Yargıtay 8’inci Ceza Dairesi’nde aralarında Yusuf Kenan Doğan’ın da bulunduğu heyet baktı. 8’inci Ceza Dairesi 2002 yılında Eken’in cezasını onadı. Böylelikle Eken 2.5 yıl cezaevinde kaldı.

Yusuf Kenan Doğan, 22 Temmuz’da yapılan seçimleri öncesinde Yargıtay üyeliğinden emekliliğini isteyerek CHP’den Malatya milletvekili adayı oldu ve ikinci sıradan seçime girdi. Ancak seçilemedi. Doğan, Adalet Bakanlığı Müsteşarlığı ve Yargıtay 3’üncü Ceza Dairesi Başkanlığı görevlerinde de bulunmuştu.

1945 yılında Ankara’da doğan Korkut Eken, Kara Harp Okulu’ndan mezun oldu ve Hava İndirme Tugayı’nda görevliyken 20 Temmuz 1974’te paraşütçü birlikler ile Kıbrıs’ta ilk görev yapan subaylar arasında yer aldı. 1984 Eruh baskını sonrası, birliğiyle birlikte Siirt ve Sason’a ilk giden isim oldu. TSK Üstün Cesaret ve Feragat Madalyası ile Başarı Madalyası aldı. 1981-86 yılları arasında Emniyet Özel Harekat Timleri’ni eğitti. 1987 yılında MİT’e girdi. Ünlü MİT raporu üzerine soruşturma geçirdi ve teşkilattan ayrıldı. 1993’te yeniden özel harekat polislerini eğitti. Susurluk olayı sonrası tüm sanıklar interpol tarafından aranan Abdullah Çatlı’yı, Mehmet Özbay olarak bildiklerini söylerken Eken, Çatlı’yı gerçek kimliği ile tanıdığını açıkladı. Susurluk davasında “Cürüm işlemek için silahlı teşekkül oluşturma” suçundan mahkum oldu. Korkut Eken 3 çocuk babası.

VE DÜĞÜN..
Türk-Japon Vakfı Kültür Merkezi'nde düzenlenen nikah törenine, Demokrat Parti (DP) Genel Başkanı Mehmet Ağar, Yargıtay Başkanı Osman Arslan ve çok sayıda yargı mensubu katıldı. Eken ve Doğan aileleri, nikah öncesinde konukları kapıda karşıladı. Çok sayıda davetlinin katıldığı nikah töreni, çiftin nikahlarının kıyılması ile başladı. Emekli Yarbay Korkut Eken'in kızı Sonay Eken ve eski Yargıtay 8. Daire Başkanı Yusuf Kenan Doğan'ın oğlu İbrahim Doğan'ın nikah şahitliklerini DP Genel Başkanı Mehmet Ağar ve
Osman Arslan yaptı. Nikah töreni sırasında gelinin damadın ayağına basması sırasında ise neşeli anlar yaşandı. İmzaların atılmasının ardından genç çifte Türk bayrağı ve Turgut Özakman'ın yazdığı "Şu Çılgın Türkler" kitabı hediye edildi.

DP Genel Başkanı Mehmet Ağar, genç çifti tebrik ederek bir ömür boyu mutluluklar diledi. Yargıtay Başkanı Osman Arslan da, yeni evli çifti mutluluklar dileyerek, evlilik cüzdanını gelin Sonay Eken'e verdi. Nikah töreninin ardından verilen kokteylde, emekli Yarbay Korkut Eken'in kendisinin cezasını onaylayan şimdi ise dünürü olan eski Yargıtay 8. Daire Başkanı Yusuf Kenan Doğan ile bir araya gelmemesi dikkat çekti.

Korkut Eken, hapis cezasını onaylayan hakim Yusuf Kenan Doğan ile dünür olmanın nasıl bir duygu olduğu sorusuna, "Alın yazısı, çocuklara mutluluklar diliyorum. Şu anda ceza davasının bütün heyeti beni seviyor. İki çocuk da birbirini seviyor. Ben aileyi yakından tanıdıktan sonra kanaatlerim değişti. Daha çok yeni, birbirimizi sevmeye çalışıyoruz. Gazetelerde beni çete reisi diye yazdılar. Bunun ne alakası var. Önemli olan çocuklarımızın mutluluğudur" yanıtını verdi.

Düğün törenine katılan DP Genel Başkanı Mehmet Ağar ise, kendisine yöneltilen soruları yanıtsız bıraktı.

FOTOĞRAF: (Üstte) Yusuf Kenan Doğan ile Korkut Eken düğünde biraraya gelmediler. (Altta) Genç çift düğün töreninde DP Genel Başkanı Ağar ve Yargıtay Başkanı Arslan'la birlikte..

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız