SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Doğanşehir Folkloru Kayıt Altında

A- A+ PAYLAŞ
 
Malatya'nın Doğanşehir ilçesinde yörenin halk oyunları ve Polat türküleri kayıt altına alındı
 
İnönü Üniversitesi tarafından Malatya halk oyunları ve türkü derleme çalışması projesi yapılıyor. Proje çerçevesinde Doğanşehir ilçesi Polat beldesinde çalışmalar yapıldı. İnönü Üniversitesi tarafından yürütülen çalışmada ekip olarak gelen Malatya Araştırmalar Derneği Başkanı Kemal Deniz, Yrd. Doç. Dr. Ünal İmik, Araştırma Görevlisi Ali Ayhan, Gazeteci Esra Atlaş, Uzman Halkoyuncular Selahattin Bozdemir, Ali Durmaz, Nezir Kızılkaya, Basri Delmez'den oluşan ekip Doğanşehir İlçesi Polat Beldesinde derleme çalışmaları yapmak üzere ilçeye ziyarette bulundular.
 
İlçe Kaymakamı Barboros Baran'ı ve Polat Belediye Başkanı Hasan Orman'ı makamında ziyaret eden çalışma ekibi, yapılan çalışmalar hakkında bilgiler verdiler.
 
Kemal Deniz, Doğanşehir'in kültürel bakımdan çok zengin bir bölge olduğunu, Polat'ın farklı bir mikro kültür havzası olduğunu ifade ederek temelde halkoyunları ve türkülerine öncelik vereceklerini ancak tüm halk kültürü ürünlerini tespit ve derleme çalışmaları yapacaklarını söyledi.
 
Yrd. Doç. Dr. Ünal İmik ise Malatya'nın halkoyunları ve türkülerinin bilimsel çerçevede derlenerek kayda geçirileceğini bu konuda Malatya'da biraz geç kalındığını belirterek İnönü Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Cemil Çelik'in emri ile bu çalışmaların hızlı bir biçimde yürütüldüğünü ve üniversitenin bu konuda hiçbir fedakarlıktan kaçınmayacağını aktardı.
 
Kaymakam Barboros Baran ve Polat Belediye Başkanı Hasan Orman ise böyle bir etkinliğe her zaman destek vereceklerini ve ellerinden gelen gayreti göstereceklerini söyleyerek teşekkürlerini belirttiler.
 
Yapılan ziyaretlerden sonra Polat beldesinde yörenin özgü halkoyunları, Polatlı vatandaşlar tarafından oynandı ve yöre halkı tarafından Polat türküleri söylenerek Kameralar, Fotoğraf makineleri ve ses kayıt cihazları ile kayıt altına alındı. Çalışmaların Doğanşehir'in diğer yörelerinde sürdürüleceği yetkililer tarafından ifade edildi.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız