SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Doğanşehir Hizmete Doyacak"

0
Güncellendi - 2015-12-27 21:07:43
A- A+ PAYLAŞ

AKP Doğanşehir Belediye Başkan Adayı Vahap Küçük’ün seçim bürosunun açılışına Malatya Milletvekilleri Mücahit Fındıklı, Öznur Çalık, Mustafa Şahin ve H.Cemal Akın, AKP İl Başkanı Bülent Tüfenkci, Malatya Belediye Başkanı ve AKP Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Ahmet Çakır ile kalabalık bir topluluk katıldı.

Yoğun bir katılımın olduğu ve mitinge dönen açılışta konuşan AKP Doğanşehir Belediye Başkan Adayı Vahap Küçük, “Ben Doğanşehir sevdalısıyım. Doğanşehir’in alt yapısını ve üst yapısını tamamen çağdaş standartlar ölçüsünde değiştirip, ilçemizi modern hizmetler ile buluşturacağım. İlçemize doğalgazı getireceğiz, çiftçimiz için sebze hali, halkımız için mesire yerlerini bu dönem hayata geçireceğiz. Doğanşehir’de şehircilik yeni başlıyor ve hizmetler bu dönem halkımızın ayağına gelecek. Köylerimizin çamurlu yolu kalmayacak ve köy içlerini tamamen parke taşları ile düzenleyeceğiz” dedi.

‘‘DOĞANŞEHİR VE MALATYA AK PARTİ'YLE HİZMETE DOYACAK’’

Malatya Belediye Başkanı ve Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Ahmet Çakır ise gösterilen ilgiye teşekkür ederek, “Doğanşehir başbakanını bağrına bastı. Başbakanımızda Doğanşehir için çok büyük hizmetler yapacağını söyledi. Bakın Malatya için projelerimiz ne ise Doğanşehir içinde köylerimiz ve beldelerimiz içinde aynıdır. Allah'ın izniyle Doğanşehir ve Malatya AK Parti'yle hizmete doyacak. Bakın Viyadük’ün hizmete girmesi ile birlikte birçok projeye uygun hale gelen Beylerderesi'ni merkezi idare ile birlikte düzenleyeceğiz. Bu bölge için uygun çeşitli koruma ve rekreasyon projeleri hazırlayıp halkımızın beğenisine sunacak, en uygun görülen projeyi hayata geçireceğiz. Uzun vadeli olan bu projeyi önümüzdeki dönemde başlatarak ilimizin batı girişinde bulunan vadiyi Büyükşehre yakışır estetik ve görsellikte inşa edeceğiz.” dedi.

Çakır konuşmasında, ‘‘İhtiyaç duyulan her ilçemize o ilçenin ihtiyaçlarına cevap verecek şekilde içerisinde nikâh, sanat, kütüphane, eğitim derslikleri gibi aktivitelerin yapılacağı çok amaçlı Kültür Sanat Kompleksi yapacağız. Öte yandan bütün ilçelerimizde Büyükşehir Belediye Meclisince kabul edilen yolları, meydan ve parkları yapacağız. Bütün mahallelerin ihtiyaçlarını yerinde tespit ederek merkezi ilçe ile bu ihtiyaçları birlikte karşılayacağız. Ayrıca ilçe belediyelerimize her türlü proje ve teknik desteği vereceğiz.’’ ifadesinde bulundu.

‘‘ÇÜNKÜ ONLARIN AKILLARI BEŞ KARIŞ HAVADA’’

İl Başkanı Bülent Tüfekçi ise “Doğanşehir halkının fedakarlığı hiçbir zaman unutulamaz, sayın başbakanımızın önünü kesmek isteyenler var, dış güçler hükümetimizi yıpratarak bizi Suriye’ye benzetmek istemekteler. Bunlara asla müsaade etmeyeceğiz. Sizlerde çok iyi biliyorsunuz ki Siyaset “projeler” üzerinden yapılır. Doğanşehir’e hizmet etmek gibi bir derdi ve yeteneği olmayanlar için ise siyaset, sadece belli değerler üzerinden yapılan ve kurusıkı laflara dayalı bir iştir iş. Bakın biz gecemizi gündüzümüze katarak Malatya için, Doğanşehir için proje üstüne proje hayata geçirirken, önümüze 2023,2050,2071hedefleri koyarken, CHP ise bir takım kisvelerin altına saklanmaktan, laf üretmekten başka ne iş yapıyor. Ey CHP zihniyeti senin 32 milyon TL tutarındaki ihalesi tamamlanan Erkenek göletini yapmak gibi bir derdin var mı yahu?. Sizce bunların akıllarında hiç 700 bin TL tutarındaki Savaklı’nın Sürgü’nün Erkenek’in Sulama Suyu Tesislerinin projesini yapmak geçmiş midir?. Geçiremezler sesinizi duyuyorum. Evet geçiremezler çünkü onların akılları beş karış havada’’ dedi.

‘‘BİZ AK KADROLAR OLARAK PLAN, PROJE VE HİZMET DİYORUZ’’

Cumhuriyet Halk Partisi’ne  konuşmasında ağır eleştirilerde bulunan Tüfenkci şöyle tamamladı: ‘‘ Birkaç CHP’li bu sıralar bozuk plak gibi bizi hünersizlikle suçluyor. Evet, bu ülkede yağ kuyrukları oluşturma konusunda onlar kadar maharetli, hünerli değiliz. Onların bu ülkeye yokluk, yolsuzluk, yoksulluk, çifte standart, yasak yaşatma konusunda maharetlerini sizler çok iyi biliyorsunuz. Onların Doğanşehir’e bir tek çivi dahi çakmadıklarını sizler çok iyi biliyorsunuz. Ama her seçim döneminde cumhuriyetçiyiz deyip sizlerden oy istemeye kalkarlar. Arkadaşlar yan gelip yatmakla cumhuriyetçi olunmaz. Cumhuriyetçilik Doğanşehirli gençlerin top oynamaları için 548 bin TL tutarındaki Sentetik Çim Yüzeyli Futbol Sahasını yapmaktır. Erkenek’te 594 bin TL tutarı olan Anaokulunu inşa etmek, Kapıdere’ye 1 milyon 800 bin lira harcama yaparak 8 derslikli okulda öğrencilerimizi düşünmektir. Cumhuriyetçilik,2’şer şeritli olmak üzere 1840’ar metre uzunluğunda inşa edilmekte olan Erkenek Tünelini kısa bir zaman içerisinde hizmete açmış olmaktır. Kısacası biz Ak kadrolar olarak plan, proje ve hizmet diyoruz ve bu doğrultuda Doğanşehir’imize hizmet yapıyoruz. CHP ise sadece laf yapıyor. Şu anda bizi, içeride ve dışarıda yalanlarla, iftiralarla, ahlaksızca senaryo üreterek iktidardan düşürmek isteyenlere Doğanşehir’de hodri meydan diyorum. Yürekleri varsa gelsinler Doğanşehir’imizdeki bu muhteşem tabloyu görsünler. Onlar sizlerin iradesini hiçe sayıyorlar. Biz ise sizlerin yani milletimizin iradesine her zaman saygı duyduk ve şu anda da saygı duyuyoruz.” dedi.

Açılışta sık sık “vur, vur inlesin Pensilvanya dinlesin” sloganları atıldı. Törende Erkenekli işadamı Şaban Demirci, törende AKP’ye geçti. Açılışın ardından verilen yemek ikramına da büyük ilgi gösterildi.

MERKEZDE..

Bu arada 30 Mart yerel seçim çalışmalarını sürdüren AKP Malatya İl Teşkilatı, Aşağıbağlar Mahallesi'nde de vatandaşlarla bir araya geldi.

Mahalle toplantısında konuşan AKP Malatya Milletvekili Mustafa Şahin, 30 Mart'ta vatandaşların AK Parti'ye büyük bir destek vererek, bugüne kadar dik duran Başbakan'a yine sahip çıkacağını söyledi. Şahin, Malatya'nın oy oranıyla Türkiye'ye örnek olacağını ifade ederek, vatandaşların hassasiyetiyle Malatya'nın, oy oranında Türkiye'de birinci sıraya çıkacağını belirtti.

Malatya Belediye Başkanı ve Malatya Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Ahmet Çakır, Malatya’yı geleceğe milletle beraber taşıyacaklarını söyledi.

Daha sağlıklı büyüyen ve gelişen bir Malatya oluşturacaklarını ifade eden Çakır, “Malatya’yı bölgenin lider şehri yapacağız. Çevre yolunun altı başta olmak üzere gerekli tedbirleri alarak kentsel dönüşüm projelerine başlayacağız. Gerçekleştireceğimiz kentsel dönüşüm uygulamalarından elde edilen katma değerleri yine kentsel dönüşüm projelerinde kullanacağız. Kentsel dönüşüm projelerinde ve uydu kentlerin yapılmasında belediye iştiraklerimizin yerel firmalarla birlikte çalışmasını temin edeceğiz. İştiraklerimiz zorunlu olmadıkça yapım işine girmeyecek, koordinasyonu sağlayarak yerel firmaların aktif şekilde bu uygulamalarda rol almasını sağlayacaklardır. Bu anlamda ilçelerimizde de yapılacak kentsel dönüşüm projesine her türlü desteği vereceğiz. Ayrıca kentsel dönüşümlerde vatandaş memnuniyeti esas alınarak geleneksel mimari örnekleri tercih edilecektir.” dedi.

Çakır, Malatya’da 5 yılda önemli projelere imza attıklarını anımsatarak, AKP ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’a yakışır hizmetlerle, Malatya’nın büyükşehre en iyi şekilde hazırlandığını dile getirdi.

Malatya’yı, Türkiye’de örnek şehir haline dönüştüreceklerini kaydeden Çakır konuşmasını şöyle tamamladı: ‘‘Geleceğin Malatya’sını şekillendireceklerini ve bu kapsamda Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nın EYY (Evini yap yardım al) projesi kapsamında Malatya'da depreme dayanıklı evlerden oluşan; yaşam kalitesi yüksek, modern imarlı mahalleler oluşturarak köylerimizi mahalleye dönüştüreceğiz. Böylece Belediyeler Kanunu gereği mahalle oluşumunu sağlamak maksadıyla köylerimizi modern mahalleler haline getireceğiz. Bu bağlamda öncelikle jeolojik çevresel koşullar açısından; ulaşım güçlüğü, heyelan ve afet riski yüksek bölgelerden başlayarak projemizi hayata geçireceğiz. İlçelerimize bağlı mahalleler de belediyemiz tarafından hazırlanacak projelerle daha sağlıklı hale getirilecektir.’’

AKP Yeşilyurt Merkez İlçe Belediye Başkan Adayı Hacı Uğur Polat ise konuşmasında, Yeşilyurt'a prestij caddeler yapacaklarını söyledi. Polat, ‘‘Beton yapılar ve şehrin gürültüsünden uzak; stres atacağımız ve doğal ürünler yetiştireceğimiz hobi bahçeleri hazırlayıp, sizlerin hizmetine sunacağız. İlçemizin yeşil ve sulak alanlarında, turizme yönelik, ekosisteme saygılı botanik parklar oluşturacağız’’ dedi.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız