SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Doğanşehir'de Kudüs Protestosu

0
Güncellendi - 2017-12-17 01:27:06
Doğanşehir'de Kudüs Protestosu
A- A+ PAYLAŞ

Malatya'nın Doğanşehir ilçesinde STK’ların öncülüğünde yapılan eylem ile ABD’nin Kudüs kararı kınandı.

Merkez Cami önünde ilçedeki 20’ye yakın sivil toplum kuruluşunun öncülüğünde gerçekleştirilen protesto gösterisine yüzlerce Doğanşehirli vatandaş katıldı. Merkez Cami İmamı Mustafa Aktaş tarafından Kuran’ı Kerim tilavetinin okunmasının ardından Türkiye ve Filistin bayrakları ve çeşitli dövizler taşıyan vatandaşlar tekbir getirerek İsrail ve ABD aleyhine sloganlar attılar. Protesto gösterisinde daha sonra kısa bir süre önce Kudüs'ü ziyaret eden İlçe Müftüsü Şemsettin Karcı ile platform adına Türk Eğitim-Sen Doğanşehir Şube Başkanı Fatih Tosik birer konuşma yaptılar.

Yapılan açıklamada, Kudüs’ün Siyonistlerin değil İslam'ın ve Müslümanların başkenti olduğu ifade edilerek, “Dünyaya demokrasi, insan hakları, özgürlük getirme vaatleriyle yıllardır insanları avutmaya çalışan, başta Amerika olmak üzere emperyalist güçlerin kurduğu, ancak tam olarak kim ve ne olduğu belli olmayan karanlık terör örgütlerinin herhangi bir İslam coğrafyasında gerçekleştirdiği bir terör eyleminde hayatlarını kaybeden yüzlerce Müslüman matemini tutmak için bir araya gelmedik. Bugün Dünyanın jandarmalığına soyunmuş Amerika'nın başında bulunan, ancak, Dünyayı babasının çiftliği, kendisini de çiftliğin kovboyu zanneden bir beyinsizin Tüm İslam ümmetinin öldüğünü düşünerek aldığı, skandal bir karan protesto etmek için bir araya geldik” denildi.

ABD’nin Müslümanların ilk kıblesini terör merkezinin başkenti olarak ilan etmesinin İslam ümmetine açıkça savaş ilan edilmesi olduğunun belirtildiği açıklamada, “İsrail’den daha İsrailci olmaya çalışan Tramp, barış adına ortaya konulduğu iddia edilen tüm çaba ve gayretleri bir anda yok ederek, savaşın fitilini ateşlemiştir. Bugüne kadar, tarafsız ve barış yanlısı olduğunu iddia eden Amerika, hem şimdiye kadar ne denli taraf olduğunu göstermiş, hem de bundan sonra kendileriyle, barış dilinin değil, direniş ve savaş dilinin geçerli olacağını açıkça göstermiştir” ifadelerine yer verildi.

iha

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız