SON DAKİKA
SON DEPREMLER

''Doğanşehir'de Şarbon Tehlikesi Kalmadı..''

A- A+ PAYLAŞ

Doğanşehir Kaymakamı Mustafa Eldivan, ilçeye bağlı bazı kasaba ve köylerde bir süre önce, insan ve hayvanlarda görülen Şarbon Hastalığı ile ilgili önlemlerin alındığını, herhangi bir tehlike kalmadığını savundu.

Eldivan, yaptığı yazılı açıklamada şunları söyledi:

"Bir süreden beri İlçemize bağlı bazı kasaba ve köylerde görülen Şarbon Hastalığı nedeniyle İlçemiz hakkında bazı basın kuruluşlarında çıkan olumsuz ve asılsız haberler ilçemizdeki hayvan yetiştiricilerini olumsuz yönde etkilemekte,Vatandaşımızın psikolojik ve ekonomik kayıplarına neden olmaktadır.

İlçemize bağlı Kurucaova beldesi , Örencik ve Dedeyazı köylerinde birkaç hayvanda görülen Şarbon vakaları ile ilgili ,İlçe tarım Müdürlüğüne bağlı ekipler ve Sağlık Grup Başkanlığına bağlı Sağlık ekipleri tarafından sözkonusu mahallerde gerekli çalışmalar yapılmış ve gereken önlemler alınmıştır.

İlçe Tarım müdürlüğümüze bağlı Veteriner hekimler tarafından yapılan bu çalışmalar esnasında, Kurucaova beldesinde 824 küçükbaş hayvan 50 büyükbaş hayvan ve 6 At ve katır , Örencik köyünde 7693 küçükbaş hayvan 176 büyükbaş hayvan 22 adet ve katır , Dedeyazı köyünde ise 850 küçükbaş hayvan 40 büyükbaş hayvan 6 at ve katır olmak üzere Toplam 6.667 hayvan aşılanmış olup şarbon hastalığı tehlikesi kalmamıştır. Sağlık Grup başkanlığına bağlı sağlık ekipleri ise sözkonusu mahallerde sağlık taraması yapmış olup şarbon bulgusuna rastlamamışlardır.Ayrıca sağlık taramaları esnasında vatandaşlar şarbon hastalığına karşı uyarılmıştır.

Sonuç olarak Doğanşehir İlçe merkezi dahil olmak üzere bütün kasaba ve köylerimizde hastalıkla ilgili gerekli önlemler alınmış olup , Hayvan alımı satımı , Hayvansal ürünlerin tüketimi konusunda hiçbir sıkıntı kalmamıştır."

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız