SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Doğanşehir'de Şenlik

A- A+ PAYLAŞ

Doğanşehir Belediyesi ve Doğanşehir Kaymakamlığı’nın ortaklaşa organizasyonuyla yapılan Elma Festivali’nin 5.’si Pazar günü gerçekleştirildi.

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Deniz Baykal’ın da katıldığı festivalde, elma yarışmasının yanı sıra birçok kültürel etkinlikler ve konserler düzenlendi.
Festival’in dün sabah saatlerindeki açılış törenine, CHP Milletvekili Mevlüt Aslanoğlu, Doğanşehir Kaymakamı Cevdet Atay, Belediye Başkanı İbrahim Karaman, Emniyet Müdürü Ali Osman Kahya, MASİAD Başkanı İbrahim Güngör, ilçedeki sivil toplum örgütleri temsilcileri ve vatandaşlar katıldı.

Törendeki konuşmasında elma üreticilerinin sorunlarına değinen Doğanşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaman, ilçede 9 bin 925 dekar alanda elma üretimi yapıldığını ve bu yılkı rekoltenin 2 bin 500 ton civarında olmasının beklendiğini bildirerek, yeteri kadar soğuk hava deposu olmadığı için üreticinin ürününü ucuz da olsa tarlada iken elinde çıkarmayı beklediğini söyledi. Türkiye’nin yıllık elma üretiminin yaklaşık 2.5 milyon ton olmasına karşın, bunun ancak yüzde 15’i sağlıklı bir şekilde halkın sofralarına ulaştığını, yüzde 1’inin de ihraç edildiğini aktaran Karaman, tekniğe uygun modern üretim yapılamaması, kontrolsüz fidan üretimi, soğuk hava depoları ve entegre tesislerin yetersizliği, tarımsal işletmeler ve çiftçi birliklerinin olmaması gibi sorunların üretim ve kalite arasındaki aşamada geniş sorunlara yol açtığını ifade etti.

Belediye Başkanı Karaman “Avrupa’nın istediği elmayı üretebilmek için golden ve starking dışında yeni elma çeşitleri de üretmemizin yanı sıra pazarlama, üretim tekniklerini geliştirerek üreticiyi ve bahçeleri teknoloji ile buluşturmamız gerekiyor” dedi.

Festivalin açılış törenine katılan CHP Milletvekili Mevlüt Aslanoğlu ise, Doğanşehir’de ülkesinin birlik ve beraberliğini isteyen, her şeyi demokratik ölçüde tartışan insanların yaşadığını söyledi. Festivalin hazırlanmasında emeği geçenlere teşekkür eden Aslanoğlu, sembolik de olsa üreticiye destek olmak için elma yarışmasına katılan 133 kasa elmayı satın alacağını ve TBMM’de dağıtacağını açıkladı.

Daha sonra Elma yarışmasına geçildi. Golden ve Starkink dalında düzenlenen yarışmaya 103 yarışmacı katıldı. Yarışmada derce alanlar Doğanşehir Belediyesi tarafından ödüllendirildi.

Yapılan elma yarışmasında, Golden dalında Hüseyin Ürkmez, Enes Ergen ve Hüseyin Zeren, Starkink dalında Hüseyin Ürkmaz, Mehmet Kaya ve Burhan Çalışkan ilk 3 dereceyi aldı.

Ayrıca yarışmaya katılan her elma kasası Malatya milletvekili Mevlüt Aslanoğlu ve Doğanşehirli işadamları tarafından 20 TL'ye satın alındı.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız