SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Doğanşehir'de Sorunları Dinledi

0
Güncellendi - 2015-12-27 16:35:56
Doğanşehir'de Sorunları Dinledi
A- A+ PAYLAŞ

 CHP Malatya Milletvekili Veli Ağbaba, Doğanşehir'de bir dizi ziyaretlerde bulunarak, vatandaşların sorunlarını dinledi. 

Günedoğru, Söğüt beldesi, Beğre, Gövdeli ve Kapıdere'de incelemelerde bulunarak vatandaşın ve esnafın sorunlarını dinleyen Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Malatya Milletvekili Veli Ağbaba, ilk olarak CHP ilçe bürosuna geldi. CHP Doğanşehir İlçe Başkanı Mehmet Canpolat ve partililer tarafından karşılanan Ağbaba, burada bir açıklama yaptı. Veli Ağbaba şunları söyledi:

"Önümüzde yerel seçimler var. Amacımız Doğanşehir'de yerel yönetimde iktidar olmaktır, belediye başkanlığını almaktır. Devletin ulaşamadığı, hala suların olmadığı, yollarının on yıldır olmadığı, sadece kendisine oy verenlere hizmetin yapılmadığı yerlere, hizmeti ancak biz götürürüz. AKP sadece hizmetleri kendi yandaşlarına yapıyor. Başka da kimseye hizmet verilmemiştir." 

"Geçtiğimiz günlerde Kapıdere ve Örencik’e gittim. Bugün yine bu köylerimize gideceğim. Burada 10 yıldır AKP hükümetinin hizmet vermediği yerlere, hizmeti yine biz götürürüz. Hiç ayrım yapmadan, kimlerin hizmete ihtiyacı varsa hizmetimizi yapacak ve herkesin sorunlarını çözeceğiz. Yine bu iktidar, döneminde milli gelirimizin arttığını söylüyor ancak Doğanşehir'de ben milli geliri artan kimseye rastlamadım. Var mı burada milli geliri 3 kat artan?" diyen Milletvekili Ağbaba, "Bakın Malatya’da 4 tane insan soba gazından zehirlenerek öldüler. Bugün ölen iki kişinin taziyesine gideceğim. Bu neyin işaretidir? Bu, yoksulluğun işaretidir. Bir ülkede milli geliri 3 kat artan bir ülkede insan soba gazından zehirlenerek ölür mü? Bu Türkiye'nin bulunduğu noktayı gösterir. Cinayet sadece silahla işlenmez. İşte size cinayet; ekonomisi 3 kat büyüyen bir ülkede insanlar hala sobadan zehirleniyorsa burada bir sıkıntı vardır. Ekonomik gelişmişliğimiz bu. Bakın demokrasi ne durumda; Çin'den sonra dünyada en çok gazeteci bizim ülkemizde tutuklandı ve yargılandı. Dünyada terörden tutuklu olan 37 bin kişi var. Bunun 14 bini Türkiye'de. Ben CHP komisyonunun cezaevi sorumlusuyum. Gezmediğim cezaevi kalmadı. Dünyada demokrasi konusunda 150. sıradayız. Yani Afrika ülkelerinin, Mısır'ın çok gerisindeyiz. Türkiye'ye tekrar demokrasiyi getireceğiz. Bugün teslim olmayan bir tek kuruluş Cumhuriyet Halk Partisi kaldı. Mücadelemizi yapacağız" dedi.

Milletvekili Ağbaba, partisinin ilçe teşkilatındaki konuşmasının ardından, ilçe merkezindeki esnafı ziyaret etti. Ağbaba daha sonra; Günedoğru, Söğüt beldesi, Beğre, Gövdeli ve Kapıdere köylerini de ziyaret etti.

ESKİ PAZARI'NDA..

Bu arada Milletvekili Veli Ağbaba, satılan Tekel binasının altında kurulan eski eşya pazarını ziyaret ederek vatandaşlarla bir süre görüştü. Ağbaba burada yaptığı konuşmada, şunları kaydetti:

"Ekonominin en iyi göstergesi işte bu pazarlardır. 8-10 liralık tezgahlarda evine ekmek parası götürmeye çalışanların olduğu bir ülkede yaşıyoruz. 'Milli gelir 10 bin dolar' diyorlar. Gelin görün 10 bin dolarlık kişi başı milli gelir var mı yok mu? Milli gelir arttı diyenler kendi yakınlarının gelirini artırıyorlar. Milli gelir artsa çöpten toplanan malzemeler pazarlarda satılır mı? Akşama kadar 5 liralık satış yapmış 2 çocuk babası vatandaşımız; 'bırakın 10 bin doları bin dolar bile gelirim yok' diyor. Ben değil Malatyalılar bunu haykırıyor."

Çöpten kağıt toplayarak para kazanmaya çalışan yüzde 47 engelli vatandaşın sorunlarını da dinleyen Ağbaba, "Memleketin zenginliği burada. 7 nüfus buradan kazanılan paraya bakıyor. Yokluk, yoksulluk almış başını gidiyor" şeklinde konuştu.

Eski malzeme satıcısı bir kadın ise, "2 liraya ayakkabı satılıyor. Eskiden bu ayakkabıları sobada yakarlardı, çöpe atarlardı. Şimdi burada satılıyor. Alıcısı da var. Artık millet bunlara muhtaç olmaya başladı" diye konuştu.

Ağbaba da,"2 liraya altı delik ayakkabı, 1 liraya yırtık pantolon satılan bir ülkede milli gelir arttı diyenler, halkla dalga geçiyorlar" dedi.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız