SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Doğanşehir'in Eğitim Profili

0
Güncellendi - 2015-12-27 17:00:35
Doğanşehir'in Eğitim Profili
A- A+ PAYLAŞ

Malatya'nın Doğanşehir Halk Eğitimi Merkezi ve Akşam Sanat Okulu (ASO) Müdürlüğü tarafından, usta öğreticileri aracılığı ile ilçe merkezinde yer alan tüm evlerde alan taraması yapıldı. 14 yaş üstü zorunlu öğrenim çağı dışında yer alan ve okuma yazma bilmeyen bireyler tespit edildi. 

Doğanşehir Kaymakamı Mehmet Soğukpınar'ın verdiği olur ve destek ile Doğanşehir ilçe merkezinin tamamı tarandı. Halk Eğitimi Merkezi ve ASO Müdürü Vahap Çelik, yaptığı açıklamada, Türkiye İstatistik Kurumu verilerine göre ilçe merkezinde okuma yazma bilmeyen bireylerin sayısının 901 olarak açıklandığını, okuma yazma bilip bilmediği bilinmeyen birey sayısının ise 470 olarak ifade edildiğini belirtti. 

“Gerek TÜİK verilerinde gerekse bizim yaptığımız alan taramalarında vatandaşlarımız kendileri ile ilgili bilgi verirken çekingen davranmakta, okur yazarlık konusunda yeterli bilgiyi vermemektedirler. Buna rağmen alan taramalarımız sırasında usta öğreticilerimizin özverileri, samimi sıcak davranışları, halk tarafından tanınmaları nedeni ile güven duygusu sağlanmış ve bu sayede daha sağlıklı ve objektif bilgilere ulaşılmıştır. Yapılan alan taraması sonucuna göre 14 yaş üstü bireylerin eğitim durumları, bireylerin beyanları doğrultusunda şu şekilde tespit edilmiştir” diyen Çelik, daha sonra anket sonuçlarını şöyle açıkladı:

“Okuma yazma bilmeyen birey sayısı: 408 (Okuma yazma bilmeyen birey sayısı: 287, okuma yazma bildiği halde belgesi olmayan birey sayısı: 121), Okuma yazma yetişkinler 1. kademe belgesi olan birey sayısı: 35, Okuma yazma yetişkinler 2. kademe belgesi olan birey sayısı: 426, ilkokul mezunu olan birey sayısı: 1584, ortaokul ara sınıflardan terk eden birey sayısı: 347, ortaokul mezunu olan birey sayısı: bin 913, lise ara sınıflardan terk eden birey sayısı: 976, lise mezunu olan birey sayısı: 2 bin 319, üniversite mezunu olan birey sayısı: 957. “

Çelik, yapılan alan taraması sonuçlarına göre, İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ile işbirliği yaparak, öncelikle okuma yazma bilmeyen bireyler üzerinde çalışacak ve kendilerine en yakın okulda, kendilerine en uygun zamanda kurslar açarak okuma yazma öğreteceklerini söyledi. Çelik, "Bundan sonra yetişkinler 1. kademe belgesi olan bireyleri, 2. kademe belge almaya, ilkokul mezunları ile ortaokul ara sınıflardan terk olanları açık öğretim ortaokuluna, ortaokul mezunu ve lise ara sınıflardan terk olanları da açık öğretim lisesine yönlendirmek üzere kampanya başlatıp çalışmalar yapacağız. Amacımız ilçemizin eğitim düzeyini biraz daha ileriye taşımak. Yani eğitimde çıtayı yükseltmektir” şeklinde açıklamasını tamamladı.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız