SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Doğanşehirlilerin Başkent Buluşması

A- A+ PAYLAŞ

Geleneksel hale getirilen” Ankara Doğanşehirliler Gecesi“ inde İstanbul’dan Antalya’dan, İzmir’den ,Malatya’dan, Mersin’den, Eskişehir’den gelen Doğanşehirliler Sürmeli Otelde düzenlenen gecede özlem giderdiler.

Gecede açılış konuşmasını yapan Ankara'daki Doğanşehirliler Dernek Başkanı Atilla Özdemir, "Derneğimizin kuruluşunun birinci yılında Türkiye’nenin dört bir yanına yayılmış 100.000 in üzerindeki Doğanşehirlileri biraraya getirme yönündeki çalışmalarımız adım adım devam etmektedir.

İstanbul’da yıllardır başarılı bir şekilde çalışan Doğanşehirliler derneğimizle işbirliği içerisinde çalışmaya başladık, Mersin Doğanşehir derneğimiz kurulmasına destek verdik. Bunun sonucunda kısa bir süre önce çok güzel bir mekanda kalabalık bir hemşeri topluluğunca açılışlarını yaptılar.Bu yıl içerisinde de İzmir derneğimiz kurulacaktır. Adana'da kalabalık bir hemşeri topluluğumuzun yaşadığını biliyoruz inşallah onlar da bize katılırlar.

Siyaset üstü bir anlayışla Doğanşehir sınırları içinde doğan veya ordan gelen ailelerin ortak buluşma noktası olmaya çalışıyoruz.Tek gayemiz Doğanşehirlinin Ankara'da sesi olmaktır.

Bu yolda kurduğumuz www.dogansehirdernegi.com sitesi ile
yıllardır birbirini görmeyen hemşerilerimizin mutlu ve acı günlerinde haberdar ediyoruz..

Birbirinden 30,40 yıl önce kopmuş hemşerilerimizi bu site vasıtasıyla buluşturmuş olmanın mutluluğunu yaşıyoruz.

Eğitim,Eğitim,Eğitim!. diyoruz bölgemizin kalkınmasının tek anahtarı olarak görüyoruz.

Bu yolda MEV le işbirliği içinde değerli hemşerilerimizin katkıları ile 14 üniversiteli öğrencimize burs vermekteyiz, bu konuda çalışmalarımız devam ediyor gelecek seneki hedefimizi şimdiden belirlemiş bulunuyoruz; 25. İnşallah bunuda gerçekleştireceğiz.

Bölgemizdeki eğitim kurumlarına hemşerilerimizin katkı sağlaması yönündeki çalışmalarımızın sonucunda bir okulumuza Teknoloji sınıfı yaptırdık bazı okullarımızında ihtiyaçları için görüşmeler yapmaktayız.

Ankarada Sadece Doğanşehirli olmanın yetmiyeceğini MALATYALI olmanın gururuyla diğer vakıf ilçe ve köy derneklerimizle irtibat halinde olmaya çalıştık. Ankara’da olan yaklaşık 20 derneğimizin başkanları ile ortak hareket etme yönünde kararlar aldık ve etkinlikler yapmaya devam etmekteyiz.

Malatya milletvekillerimizle işbirliği içinde çalışmak için ziyaretlerimiz oldu onlarında bizlere yaklaşımlarının çok sıcak olduğunu hissettik.

“Her şey Malatya için “ diye düşünen hemşerilerimizle her zaman her yerde beraberiz.

Bu gün buraya katılanEski dönem milletvekillerimiz, Bürokratlarımız MEV, MAGEP,Üniversiteli Malatyalılar ve diğer dernek başkanlarıda Malatyalıların istendiği anda biraraya gelebileceğini göstermişlerdir."dedi.

Daha sonra eğitime katkı sağlıyan Doğanşehirlilere plaketler verildi.

Malatya'nın yetiştirdiği Ödüllü çağdaş ressamlarımızdan Cezmi Orhan'ın derneğe bağışladığı tablo açık artırmayla satıldı. Çekilişte, sahipliğini Malatyalı Ahmet Özbey'in yaptığı Sindel Havacılığın hediyesi “İki çifte Ankara üzerinde uçakla gezi”ydi. Talihliler Kadir Kavuncuoğlu ve Eskişehir’den katılan İnan ailesi oldu.

Malatya'dan gelen mahalli sanatçı Talip Ürkmez,Mersin'den gelen Serdar Altuntaş ve Ankara'dan katılan sanatçılarla unutulmaz bir gece yaşandı.

Gecenin sonunda konuklar birlik ve beraberlik mesajları vererek ayrıldılar.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız