SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Doğanyol Dertli!

0
Güncellendi - 2015-12-27 14:07:16
Doğanyol Dertli!
A- A+ PAYLAŞ
 
Kapatılacak ilçeler arasında bulunan Doğanyol halkı tepkili. Sorunlarının yerinde çözümü için 1990 yılında ilçe statüsüne kavuşturulan Doğanyol, 22 yıl sonra tekrar eski statüsüne dönmenin yasını tutuyor. CHP İl Başkanı Enver Kiraz’a dert yanan Doğanyol halkı “ Hiçbir ile nasip olmayacak 2 milletvekiline sahip olmamıza rağmen sorunlarımız çözüleceği yerde giderek arttı. En sonunda da Rahmetli Özal döneminde verilen ilçelik elimizden alınıyor.” diyerek CHP İl başkanı Enver Kiraz’a dert yandılar. CHP İl başkanı da, “Doğanyol nüfusuna kayıtlı iki milletvekili var. Bu vekiller Doğanyol’un bile hakkını koruyamayacak ise, Malatya’mızın hangi hakkına sahip çıkacaklardır acaba?” diyerek vekillerin seçildikleri il ve ilçelere hizmet vermediklerini iddia etti.
 
Kapatılacak 4 ilçe arasında bulunan Doğanyol’a bir inceleme gezisi yapan CHP İl başkanı Enver Kiraz, ilçe halkının sorunlarını dinledi. İl başkanı Kiraz’a sorunlarını aktaran ilçe halkı “Voltaj düşüklüğü nedeniyle elektrik sık sık kesiliyor, kanalizasyon sorunumuz hala devam ediyor, Ardı ardına gelen 3 doktor da istifa ederek gitti. Yeni atanan lise müdürümüz göreve başlamadan geçici görevlendirmeyle merkeze geri gitti.” diye dert yandı.
 
Dertlerini sıralamaya devam eden ilçe halkı, “İlçemizde büyük sorun olan sulama suyu için 1992 yılında Özal tarafından başlatılan ve İlçe merkezi ile Koldere köyü arazilerinin sulama ihtiyacını giderecek proje aradan 20 yıl geçtiği halde hala faaliyete geçirilmedi. Vatandaşlar kendi olanakları ile motopomplar aracılığıyla tarlalarını sulamaktadır. Kayısı da durum farklı değil, 2002 yılında 4 liraya sattığımız kayısımızı şimdi 2.5-3 liraya zor alıcı buluyoruz. Gübre, ilaç ve işçilik gibi maliyetler de sürekli artıyor. Bankalara, faizlere çalışıyoruz. Böylesi etkenlerde ilçe halkını tarımdan uzaklaştırmaktadır.” diyerek ilçede tarımın can çekiştiğini belirttiler.
 
İlçe sakinleri, ayrıca hayvancılığında tamamen bittiğini belirterek “ Mevcut milletvekillerimizin çok yakın akrabalarından biri hayvancılığa büyük yatırımlar yapmış ve istihdam alanları açmıştı. Ancak son dönemlerde girdi maliyetlerinin sürekli artmasına karşın yetiştirdiği hayvanlar ile ürettiği et ve et ürünlerinin fiyatlarının düşmesi veya sabit kalması nedeniyle hayvanlarını sattı. Tesiste çalışan 100 civarında işçi issiz kaldı.” diyerek ilçede hayvancılığın tamamen bittiğini öne sürdüler ve “Rahmetli Özal verdi. Bunlar aldı. Hem de yüzde yüz destek verdiğimiz bir dönemde. “diye konuştular.
 
Büyükşehir statüsünün yaşama geçmesi ile birlikte vergilerin il sınırları içerisinde aynı oranda artacağını buna karşın hizmet alımında belde ve köylerin aynı oranda yararlanamayacaklarını  ifade ederek sözlerine başlayan  CHP il başkanı Kiraz da;  “Merkeze 150 km uzaktaki bir köyün vatandaşının da merkezdeki vatandaşla aynı vergileri ödeyecek, fakat hizmet alımında çok geri planda kalacak. Çünkü merkezi bir yapı, her yere ulaşmasının mümkün değildir. Büyükşehir olurken ilçeler ve beldelerin kapatılmasıyla hizmet birimleri azalıyor. Büyük şehir yerine büyük köye dönüşüyoruz. Bir çok ilin iki milletvekili varken sadece Doğanyol nüfusuna kayıtlı iki milletvekili var. Bu vekiller Doğanyol’un bile hakkını koruyamayacak ise, Malatya’mızın hangi hakkına sahip çıkacaklardır acaba” ifadelerini kullandı.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız