SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Doğanyol Festivalini Yaptı

A- A+ PAYLAŞ

Doğanyol ilçesinde Vali Halil İbrahim Daşöz'ün öncülüğüyle başlatılan "Doğanyol Kültür ve Nar Festivali"nin üçüncüsü hafta sonunda ilçe merkezinde yoğun bir katılımla yapıldı.

Festivalin gündüz bölümü açılışına Vali Halil İbrahim Daşöz, AKP Malatya Milletvekilleri Öznur Çalık ve Mehmet Şahin, CHP Malatya Milletvekili Mevlüt Aslanoğlu, Doğanyol İlçesi Kaymakamı Sibel Tursun, Pütürge İlçesi Kaymakamı Mustafa Irmak, Malatya Emniyet Müdürü Ali Osman Kahya, Malatyaspor Kulüp Başkanı Haşim Karadağ, Doğanyol Belediye Başkanı Recep Gülbey'in yanı sıra ilçe ve belde belediye başkanları, kurum ve kuruluş müdürleri, sivil toplum kuruluşları temsilcileri ile çok sayıda davetli katıldı.

Vali Halil İbrahim Daşöz festivalin açılış konuşmasında, narın bizleri ben yaptığını kaydederek, "Nar bir tane ancak içindeki bin tane bir olmuş. Dünyanın en güzel meyvesidir nar. Narımız buraya çok yakışıyor. Bugünü güneş bile en güzel şekilde selamlıyor. Doğanyol'a ne zaman gelsek burada muhteşem insanlarımızı görüyoruz. Yol şartlarına bakıldığında Doğanyol en uzak ilçemiz ancak, son yıllarda yapılan çalışmalar ile bu güzel ilçemiz kabuk değiştiriyor" dedi.

Malatya Milletvekili Öznur Çalık ise, kendisinin de Doğanyollu olduğunun altını çizerek, "Nar festivali hemşehrilerimizi bir araya getirdi. Bu bizim 3. nar festivalimiz. İlk festivalimizde büyük eleştiriler aldık. Narı, Malatya'dan getirip Doğanyol'da festival yapılıyor denildi. Ancak, biz narı nasıl sepetlerin altında sakladığımızı göstermeye çalıştık. Ama inanıyorum ki, Malatya'dan gelenler yol kenarında kırmızı narlarımızı görnüşlerdir. Bu konuda Tarım İl Müdürlüğü de çalıştı ve çaba gösterdi. Doğanyol'a hizmet yapmak için hep birlikte çalışmalarımız devam ediyor" şeklinde konuştu.

Milletvekili Mehmet Şahin de, festivallerin yörelerin kültürlerini tanıtıp, sosyal ve ekonomik faaliyetlerini geliştirmekte büyük önemi olduğunu kaydederek, "Hepinizin yakından takip ettiği kadarıyla dünyada parmağına bakılan ve sözü dinlenen ülke konumuna geldik. Bunu ülkede hizmet veren, ülkesi ve milletiyle barışık olan iktidarın ve sizlerin hazırladığına inanıyorum. Ülkemiz dünyada bu saygın yeri kazanırken, bizimde birlik ve beraberliğimiz önemlidir. Terör olaylarının tırmandırılmaya çalışıldığı şu günlerde, sizin bu birlik ve beraberliğinizi kıskananlar ne yaparsa yapsın, Türkiye Cumhuriyeti ilelebet devam edecektir. Ve ilelebet biz milletimize hizmet yolundan geri durmayacağız" ifadelerine yer verdi.

Milletvekili Mevlüt Aslanoğlu ise, Doğanyol'un gelecek yıllarda da bu festivali devam ettirmesini dilediğini belirterek, "Bu sevgiyi ve dostluğu sizlerle paylaşmaya geldim. Ben be festivalde emeği geçenlere teşekkür ediyorum" dedi.

Doğanyol İlçe Kaymakamı Sibel Tursun da, ilçenin gelişimi hakkında bilgiler vererek, "İlçemiz her yıl kültürel, sosyal ve ekonomik yönden ileriye gitmektedir. İçinde bulunduğumuz yıl içinde bir çok kazanımlarımız oldu. KÖYDES kapsamında başarılı çalışmalarda yapıldı. Festival yöre halkımızın kaynaşmasını, tanışmasını ve yardımlaşmasını sağlayan festivalimiz ile bir olan gücümüz bin olacaktır" şeklinde konuştu.

Doğanyol Belediye Başkanı Recep Gülbey de, 3. düzenlenen nar festivalinin amacının üreticileri nar yetiştiriciliğine yönlendirerek, ilçe ekonomisine katkı sağlamak olduğunu söyledi.

Protokol konuşmalarının ardından 41 üreticinin katıldığı "En Güzel Nar" yarışması yapıldı. Yarışma sonucunda dereceye giren on üreticiye ödülleri verilirken, yarışmada Mehmet Kurt birinci, Abdullah Demir ikinci, Özgür Evren ise üçüncü oldu. İlk üçe giren yarışmacılara ödülleri Vali Halil İbrahim Daşöz tarafından verildi.

Yarışma sonrası AKP Malatya Milletvekili Öznur Çalık ve CHP Malatya Milletvekili Mevlüt Aslanoğlu kasalardaki narı ilçeye gelen konuklara sattı.

Festivalin akşam bölümünde ise, Türk Halk Müziğinin sevilen isimleri Belkıs Akkale, Selahattin Alpay ve Mehmet Balaban birbirinden güzel türküleriyle izleyenlere keyifli dakikalar yaşattı.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız