SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Doğanyol'a Hükümet Konağı

0
Güncellendi - 2015-12-27 12:37:44
Doğanyol'a Hükümet Konağı
A- A+ PAYLAŞ
AKP Milletvekili Öznur Çalık, Doğanyol İlçe Hükümet Konağı yapımının 2012 yılı yatırım programına alındığını, 4 milyon lira proje tutarlı işin 2014 yılında tamamlanmasının planlandığını bildirdi.
 
Konuya ilişkin olarak Çalık'ın TBMM'deki sekreteryasından gönderilen basın bülteni şöyle:
 
"AK Parti Malatya Milletvekili ve MKYK Üyesi Öznur Çalık, 2008 yılından beri gündemde olan Doğanyol Hükümet Konağı için yaptıkları görüşmelerin sonuçlarını almaktan duydukları memnuniyeti dile getirerek, Konağın 2012 yatırım programına alındığını duyurdu. 
 
İçişleri Bakanlığı ile sürdürülen yoğun görüşmelerin ardından, Bakanlık tarafından kamuoyuna açıklanan bilgileri Malatya basını ile paylaşan Çalık, ihale sonrası revize edilmiş haliyle; Doğanyol Hükümet konağı inşaatının 2012 yılı içerisinde başlayacağı, 2014 yılı içerisinde bitirileceği ve proje tutarının 4 Milyon TL olduğu bilgisini verdi. 
 
Konağın yer tahsisi için yoğun bir görüşme trafiği yaşandığını aktaran Çalık, sözlerini şöyle sürdürdü: “Doğanyol Belediyesi'ne tahsis edilen yerin uygunluğunun tartıştık ve Eski Jandarma Komutanlığının bulunduğu yere yapılması için çeşitli girişimlerde bulunduk. Dönemin Jandarma Genel Komutanı Necdet Özel’e bu konuyla ilgili hassasiyetimizi ilettik. Kendisinin de destekleriyle Konağımızın yer tahsisini yaptık. Yatırım programımıza göre, 2014 yılında Doğanyolumuz inşallah yeni Hükümet Konağına kavuşacak.”
 
Doğanyol’un yanı sıra; 2011 yılında yatırım programına alınan Battalgazi Hükümet Konağının inşaatının sürdüğünü belirten Çalık, ihale sonrası revize edilen değere göre 5 Milyon TL değerindeki projenin 2014 yılında tamamlanmasının planlandığını açıkladı.  
 
Hükümet Konaklarının yerleşimlerin en önemli yüzleri olduğunun altını çizen Çalık, “Bir şehirde, bir ilçede sizi ilk karşılayan Hükümet Konaklarıdır; bu binalarla yapılan ilk tanışma size o yerle ilgili bir ön değerlendirme sunar; genel bir fikir verir. Biz bu yüzden kendi kendini sunan iyi binalar yapmak için çaba gösteriyoruz. Bu konuyu önemsiyoruz.” diye konuştu." 

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız