SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Doğanyol'da Çilek Yetişecek

0
Güncellendi - 2015-12-27 13:58:08
Doğanyol'da Çilek Yetişecek
A- A+ PAYLAŞ
 
Malatya'nın Doğanyol ilçesinde bu yıl deneme üretimi yapılan çilek yetiştiriciliğini teşvik için Tarla Günü adı altında bir etkinlik düzenlendi.
 
Doğanyol'un Koldere köyünde Mehmet Atabey’e ait arazide düzenlenen etkinliğe Doğanyol Kaymakamı Bünyamin Kuş, İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğünden Koordinasyon ve Tarımsal Veriler Şube Müdürü Ahmet Turan Karaca, Doğanyol İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Mehmet Türker, bazı daire amirleri, İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü ve Pütürge İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü'nden gelen teknik personeller ve çiftçiler katıldı.
 
Doğanyol İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Mehmet Türker, “Tarımsal ürünler açıkta yetiştirildiği için birçok risk faktörünü üzerinde barındırmaktadır, ayrıca buna fiyatlarında dalgalanmasını eklersek tek ürünün ne kadar sıkıntı oluşturacağını tahmin etmek zor değil sanırım. Onun için ilçemizde ürün yetiştiriciliğini artırmak amacıyla şuan bulunduğumuz arazide 1 dekarlık alanda demonstrasyon çalışması gerçekleştirildi. Bu çalışmamızda en büyük katkıyı ilçe kaymakamımız sağlamıştır. Bu vesileyle ilçe kaymakamımıza bir kez daha teşekkür ediyoruz’’ dedi.
 
Doğanyol Kaymakamı Bünyamin Kuş ise, “Yaklaşık 7 ay önce Doğanyol’da göreve başladığım zaman kayısının sadece Doğanyol için değil, tüm Malatya için tek gelir kaynağı olduğunu gördüm. Biz de kayısıya alternatif olarak ne olabilir diye düşündük ve çilek üretiminde karar kıldık. Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü'nden Koordinasyon ve Tarımsal Veriler Şube Müdürü Ahmet Bey ve yanında birkaç arkadaş yardımcı olunca birlikte biz bu çalışmayı başlatalım dedik. Fakat insanlara bir şeyi yapın demek çok basit ancak göstermek zor, belki burada 1 dönümlük alanda çilek yetiştiriliyor ama bunun anlamı çok büyük. Belki de bu vesileyle Doğanyol’un kaderi değişecek. Adana’dan 5 bin 400 adet çilek fidesi getirdik ve üretim anlamında yetiştirilen bu çilekten çok memnun kaldık. Bizim şimdiki hedefimiz, en az 10 çiftçi belirlemek ve en az 10-15 dönümlük arazide çilek yetiştirmektir” diye konuştu.
 
Törene katılanlar, daha sonra toplu halde çilek topladı. Tören, Şitoğlu Firması yetkilisine sembolik satış yapılmasıyla sona erdi.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız