SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Doğanyol'da da Nar Festivali

A- A+ PAYLAŞ

Malatya Valiliği tarafından il ekonomisine zenginlik ve çeşitlilik kazandırma amacı ile başlatılan alternatif ürün arayışlarının son halkası da Doğanyol İlçesinde başlatılan Nar üretimi destekleme çalışması oldu.

Vali Halil İbrahim Daşöz ile İl Genel Meclis Başkanı Bekir Çelik, Tarım İl Müdürü Ahmet Güldal ve ziraat mühendislerinden oluşan bir heyet Doğanyol ilçesinde tarımsal amaçlı bir ziyaret yaptı.

Doğanyol kaymakamı Erdinç Yılmaz tarafından karşılanan Vali Daşöz ve beraberinde ki heyet Nar bahçelerini gezdi ve konu hakkında uzmanlardan bilgi aldı.

Vali Daşöz, ziyaret sırasındaki konuşmasında, “Doğanyol ilçemiz Nar yetiştiriciliği için gerek iklim koşulları, gerekse de toprak yapısı bakımından çok elverişli. Amacımız Kayısının yanı sıra tarımsal ürün çeşitliliğimizi artırarak hemşerilerimizin gelirlerini artırmak.

Bildiğiniz gibi, nar üreticiliği; işçilik açısından fazla çaba gerektirmeyen buna karşın Pazar problemi olmayan bir ürün. Üstelik de ekonomik değeri de çok fazla. Bu amaçla Doğanyol ilçemizde bir Nar Festivali gerçekleştirmek istiyoruz. İlçe de dut üretimi de oldukça yaygın ve buranın dutları da isim yapmış marka yapmış çeşit. Narcılığın yanı sıra dutçuluğunda geliştirilmesi ve ekonomik değer kazanması için uzmanlarımız gerekeni yapıyor” dedi.

Daşöz konuşmasında ayrıca şunları belirtti:

“ Nar üreticilerini teşvik etmek ve bu konuda bilinç yaratmak için çok yakınlarda bir Nar Festivali düzenlemek istiyoruz. Böylece şimdiye kadar babadan kalma yöntemlerle yapılan nar üreticiliğini bilimsel yöntemlerle ve ekonomik getiri sağlama amacına yönelik bilinci geliştirmeyi düşünüyoruz.“

Nar Festivali'nin bu ay içerisinde yapılması planlanıyor.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız